Vyninės Istorija Château Saint-Maur, priklausantis Rogerio Zannier šeimai, yra reikšmingas Provanso vyno ūkis. Nors vietos vynininkystės istorija čia prasidėjo XIX a. pabaigoje, šiuolaikinis atsinaujinimas įvyko po 2011 metų, kai vyno ūkį perėmė ir atnaujino dabartiniai savininkai, vadovaujami Marko Monrose. Šios vyninės valdomi vynuogynai yra vieni iš 18-os Provanso, kuriems „Cru Classé“ statusas suteiktas dar 1955 metais. Tai patvirtina išskirtinę kokybę ir atsidavimą tradicijoms. „Château Saint-Maur“ požiūris grindžiamas pagarba kiekvienam vynmedžiui ir siekiu išryškinti tikrąjį teruaro charakterį. Tai atsispindi kiekviename jų baltame, rožiniame ar raudoname vyne. Klimatas ir dirvožemis „Maur & More“ gimsta Côtes de Provence apeliacijoje, įsikūrusioje Maures masyvo papėdėje, netoli Saint-Tropez įlankos. Šiam regionui būdingas Viduržemio jūros klimatas: ilgos, sausos vasaros, daug saulėtų dienų (apie 300 per metus) ir švelnios žiemos, nors kartais ir galingas Mistralio vėjas gali atnešti vėsesnį orą. Vynuogynai driekiasi ant kalkakmenio, molio ir skalūno dirvožemių, kuriuose gausu kvarco. Tai užtikrina gerą vandens drenažą. Būtent šios sąlygos – karštos dienos ir vėsios naktys – leidžia vynuogėms lėtai bręsti, sukaupti aromatus ir išlaikyti būtiną gaivią rūgštingumo pusiausvyrą, svarbią rožiniams vynams. Gamybos Metodas „Saint-Maur Maur & More“ rožinis vynas gaminamas kruopščiai. Grenache, Cinsault ir Syrah vynuogės dažnai renkamos rankomis, neretai naktį, siekiant išsaugoti jų natūralų šviežumą. Trumpas maceracijos periodas, kai vynuogių odelės tik trumpai kontaktuoja su sultimis, suteikia vynui būdingą švelnią rožinio atspalvio spalvą. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojamoje žemoje temperatūroje, kas padeda išsaugoti subtilius vaisių aromatus. Po fermentacijos vynas dar kelis mėnesius brandinamas tose pačiose talpyklose. Taip siekiama užtikrinti aromato gilumą ir skonio harmoniją. Šis minimalistinis požiūris, be jokio ąžuolo sąlyčio, leidžia išryškinti gryną uogų charakterį. Vyno Charakteristikos Šis Provanso rožinis vynas iškart patraukia akį savo blyškia, skaidria rožinio persiko spalva su subtiliais aukso atšvaitais. Nosyje atsiskleidžia gaivios raudonųjų uogų (braškių, aviečių, serbentų ir vyšnių) natos. Jas papildo citrusinių vaisių (greipfruto, citrinos) ir lengvi agrastų ar baltųjų gėlių prisilietimai. Ragaujant juntamas gaivus ir traškus skonis, kurį palaiko puikiai subalansuota rūgštis – ji suteikia gyvybingumo. Tai vynas, kuris, nors ir lengvas, turi tvirtą struktūrą ir maloniai ilgą, švarų poskonį. Maisto Derinimas Vynas gali būti patiekiamas kaip aperityvas. Verta paminėti, kad šis vynas puikiai dera su Viduržemio jūros virtuvės patiekalais: nuo grilintų žuvų ir jūros gėrybių iki gaivių salotų su ožkos sūriu ar autentiškos Nicoise salotos. Taip pat pagalvokite apie vištienos patiekalus, lengvus makaronus su daržovėmis ar net, kodėl gi ne, sušį. Garuose virtos lašišos. Braškių sriubos. Patiekite atvėsintą, maždaug 8–10 °C temperatūroje – taip atsiskleis visos jo aromatinės ir skonio savybės.
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Vynai
YBY Sparkling White Secco – tai premium kokybės nealkoholinis putojantis vynas. Šis nealkoholinis putojantis vynas, pagamintas Vokietijoje iš atrinktų vynuogių, sužavės savo subtiliu aromatu ir gaivinančiu skoniu. YBY Sparkling White Secco pasižymi švelniu vaisių aromatu su citrusinių vaisių ir žaliųjų obuolių natomis. Skonis subalansuotas, gaivus ir harmoningas, su malonia rūgštele. Šis nealkoholinis putojantis vynas puikiai dera su lengvais užkandžiais, salotomis, jūros gėrybėmis ir vaisių desertais.
Vyninės Istorija Baron-Fuente šampano namų istorija prasidėjo su meile. 1961 metais Gabrielis Baronas vedė Dolorès Fuenté, o vestuvių dovana tapo vienas hektaras vynuogynų Charly-sur-Marne. Nors šeima žemes valdė jau nuo XVII amžiaus, modernūs Baron-Fuente namai oficialiai įsteigti 1967 metais. Šiandien gamybai ir cuvée formavimui vadovauja sūnus Ignace, o duktė Sophie rūpinasi vynuogynais bei plečia verslą. Jų darbas atspindi šeimos atsidavimą vynuogininkystės tradicijoms, išlaikant aukštą kokybę ir inovacijų dvasią. Dirvožemis ir Klimatas Vynuogynai driekiasi Vallée de la Marne vakarinėje Šampanės regiono dalyje, netoli Paryžiaus. Šlaitai yra natūraliai apsaugoti nuo šaltų šiaurės vėjų, o Marnos upės artumas suteikia papildomos drėgmės ir sušvelnina temperatūros svyravimus. Vidutinė metinė temperatūra siekia apie 11°C, o kritulių kiekis – maždaug 604 mm per metus. Molio ir kalkakmenio dirvožemis, su kreidos požemiu, yra ypač palankus Pinot Meunier veislei. Šios sąlygos padeda vynuogėms pasiekti optimalų brandumą, išlaikant būtiną rūgštingumą šampano gamybai. Gamybos Metodas Tradition Brut pagrindas yra Pinot Meunier, kuris sudaro virš 70% , o likusi dalis Chardonnay vynuogių. Pirminė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose, siekiant išlaikyti vynuogių šviežumą ir pirminius aromatus. Po to taikomas tradicinis šampano metodas su antrine fermentacija buteliuose. Vynas brandinamas ant mielių nuosėdų ne mažiau kaip 2 metus. Toks brandinimo laikotarpis suteikia gėrimui kompleksiškumo, subtilių mielių natų ir kremiškos tekstūros. 8 g/l dozažas užtikrina elegantišką sausumą, subalansuojančią natūralų vaisių gaivumą. Charakteristikos BARON-FUENTE Tradition Brut pasižymi šviesia aukso spalva su subtiliais žalsvais atspalviais. Stebėsite smulkių, ilgai išliekančių burbuliukų grandines, kurios liudija apie ilgą brandinimą ir precizišką gamybą. Aromato buketas atskleidžia baltųjų gėlių, šviežių obuolių ir citrusinių vaisių niuansus, kuriuos papildo elegantiški briošo ir kepintos duonos tonai. Skonyje šampanas demonstruoja gyvybingą šviežumą – citrusinių vaisių rūgštis harmoningai dera su minerališkumu. Pinot Meunier suteikia malonaus minkštumo ir vaisiškumo, o Chardonnay – elegancijos ir struktūros. Poskonis ilgas ir gaivus. Maisto Derinimas Šis šampanas puikiai tinka kaip elegantiškas aperityvas. Taip pat verta derinti su lengvais užkandžiais, pavyzdžiui, su keptomis krevetėmis, jūros gėrybių asorti arba suši. Jo gaivumas ir citrusinės natos gerai papildo austrių, švelnių žuvies patiekalų ir minkštų sūrių skonį. Galite drąsiai derinti ir prie baltos mėsos patiekalų su švelniais padažais. Rekomenduojama patiekti atšaldytą iki 6–8°C temperatūros.
Graham Beck MCC Brut gaminamas iš kruopščiai atrinktų Chardonnay ir Pinot Noir vynuogių. Šios vynuogės skinamos rankomis ankstyvą rytą, siekiant išsaugoti jų šviežumą ir aromatus. Po švelnaus vynuogių spaudimo sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojant temperatūrą, kad būtų išlaikytas vaisių charakteris. Antrinė fermentacija vyksta buteliuose, kur vynas brandinamas ant mielių nuosėdų mažiausiai 15 mėnesių, suteikiant jam kremišką tekstūrą ir kompleksiškumą. Būtent šis, Méthode Cap Classique etapas, sukuria elegantiškus burbuliukus. Skonis ir aromatai: Graham Beck MCC Brut aromate dominuoja gaivios citrusinių vaisių (citrinų, žaliųjų obuolių) ir subtilios kaulavaisių (persikų) natos, kurias papildo brandinimo su mielėmis suteikti skrudintos duonos, biskvito ir migdolų tonai. Skonis yra gyvybingas, su traškia, gerai integruota rūgštimi, kuri suteikia gaivumo pojūtį. Burnoje atsiskleidžia vaisių ir mielių natų harmonija, kremiška tekstūra ir ilgai išliekantis, švarus poskonis. Derinim o su maistu rekomendacijos: 🦪 Jūros gėrybės ir šviežia žuvis: Austrės su citrinų sulčių lašeliu. Karpačio iš baltos žuvies arba tuno. Krevetės su česnakiniu sviestu. Švelniai kepta dorada ar menkė su žolelėmis. 🥗 Lengvi užkandžiai ir salotos: Ožkos sūrio salotos su skrudintais riešutais ir kriaušėmis. Cezario salotos su švelniu vištienos krūtinėlės filė. 🌿 Vegetariški patiekalai: Kreminis risotto su šparagais arba pievagrybiais. Kepti baklažanai su rikota ir žolelėmis. 🍣 Azijietiška virtuvė: Suši rinkiniai su lašiša, tunu ar avokadu. Tailandietiški ryžiai su kokosiniu padažu ir krevetėmis. Švelnaus skonio indiški patiekalai. Tarptautinis įvertinimas: Šis konkretus Brut cuvée dažnai įtraukiamas į pasaulinių vyno kritikų geriausių MCC vynų sąrašus. Wine Spectator yra pripažinęs Graham Beck Brut kaip „vieną geriausių kainos ir kokybės santykį turinčių putojančių vynų pasaulyje“, o Tim Atkin MW Pietų Afrikos vyno ataskaitose nuolat skiria šiai vyninei aukštus balus.
Hãhã Sauvignon Blanc yra gaminamas iš atrinktų vynuogių, užaugintų Marlborough regiono Awatere ir Wairau slėniuose.Vynuogės yra kruopščiai skinamos vėsiomis nakties valandomis, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatą. Po švelnaus presavimo, sultys fermentuojamos žemoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpyklose, kad būtų išryškintas vaisiškumas ir Sauvignon Blanc charakteris. Norint išlaikant gryną ir gaivų stilių, vynas nėra brandinamas ąžuolo statinėse. Skonis ir aromatai: Šis vynas pasižymi intensyviu aromatu, vyrauja tropinių vaisių, pasiflorų ir greipfrutų aromatai. Skonyje dominuoja melionų, pasiflorų ir laimo žievelės natos, kurias papildo subalansuotas žolelių charakteris ir ilgai išliekantis minerališkas poskonis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas puikiai dera su jūros gėrybėmis, ypač austrėmis, krevetėmis, šviežiai paruoštomis baltos žuvies filė. Taip pat tinka prie ožkos sūrio, lengvų salotų ar azijietiškų patiekalų su citrinžole ir imbieru.
INTRUSO Garnacha Calatayud raudonasis vynas, pagamintas iš 100% Garnacha (Grenache) vynuogių, auginamų Ispanijos Calatayud regione. Šis regionas garsėja savo ypatingu klimatu ir senaisiais vynmedžiais, kurie suteikia vynui išskirtinį charakterį ir gilų skonį. Vyną gamina Bodegas Juan Gil vyninė, turinti ilgametę patirtį ir tradicijas vyno gamyboje. Ši šeimos valdoma vyninė įkurta 1916 metais ir per kelias kartas sukaupė vertingų žinių apie vynuogių auginimą bei vyno gamybą įvairiuose Ispanijos regionuose. Jų filosofija – atskleisti kiekvieno regiono unikalumą ir terroir savybes per vynus. Vyno gamybos procesas prasideda nuo kruopštaus vynuogių atrinkimo. Vynuogės renkamos rankomis iš senų, mažo derlingumo vynmedžių, augančių akmenuotuose dirvožemiuose. Tai užtikrina aukštą vynuogių kokybę ir koncentraciją. Fermentacija vyksta kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išsaugoti natūralius vaisių aromatus ir skonio niuansus. Vynas keletą mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse. Aromatai ir skonis: Aromate dominuoja prinokusios raudonosios uogos – vyšnios, braškės, avietės – papildytos subtiliomis žolelių ir mineralinėmis natomis. Skonis harmoningas, su švelniais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu, atspindinčiu regiono savitumą. Derinimas su maistu: INTRUSO Garnacha Calatayud geriausia derinti su ant grotelių kepta mėsa, troškiniais, įvairiais sūriais bei Viduržemio jūros virtuvės patiekalais. Vyno pateikimo temperatūra rekomenduojama apie 16–18°C.
Vyninės Istorija Château Saint-Maur, priklausantis Rogerio Zannier šeimai, yra reikšmingas Provanso vyno ūkis. Šiuolaikinis šio ūkio atsinaujinimas įvyko po 2011 metų, kai vyno ūkį perėmė ir atnaujino dabartiniai savininkai, vadovaujami Marko Monrose. Šios vyninės valdomi vynuogynai yra vieni iš 18-os Provanso, kuriems „Cru Classé“ statusas suteiktas dar 1955 metais. Tai rodo jų ilgametę kokybę ir atsidavimą tradicijoms. „Château Saint-Maur“ filosofija grindžiama pagarba kiekvienam vynmedžiui ir siekiu išryškinti tikrąjį terroir charakterį. Dirvožemis ir Klimatas M by Saint-Maur vynas gimsta Côtes de Provence apeliacijoje, įsikūrusioje Maures masyvo papėdėje, netoli Saint-Tropez įlankos. Šiam regionui būdingas Viduržemio jūros klimatas: ilgos, sausos vasaros, daug saulėtų dienų (apie 2700 valandų saulės per metus) ir švelnios žiemos, nors kartais ir galingas Mistralio vėjas gali atnešti vėsesnį orą. Vynuogynai driekiasi ant skalūno ir kvarco turtingo molingo kalkakmenio dirvožemio. Tai užtikrina gerą vandens drenažą. Karštos dienos ir vėsios naktys padeda uogoms bręsti lėtai, kad skonyje atsiskleistų daugiau vaisių. Vynuogynų tankumas siekia 4000–4500 augalų hektare. Gamybos Metodas Naudojamos vynuogės yra Grenache, Syrah, Cinsault ir Rolle. Vynuogės renkamos ir apdorojamos žemoje temperatūroje, taikant šaltą maceraciją. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose. Šis metodas padeda išsaugoti subtilius vaisių aromatus ir traškų rūgštingumą. Vyno brandinimui nenaudojamos medinės statinės, siekiant išlaikyti natūralų gaivos profilį ir gryną uogų charakterį. Vynmedžiai genimi dvigubo Royat metodo arba Cordon genėjimo būdu. Vyno Charakteristikos Šis rožinis vynas iškart patraukia akį savo patrauklia, lašišos atspalvio spalva. Nosyje atsiskleidžia išraiškingi vaisių aromatai, kuriuose dominuoja persikų natos. Skonyje juntamos malonios kaulavaisių ir smulkių raudonųjų uogų natos, su subtiliu greipfruto prieskoniu. Tai elegantiškas ir gaivus vynas, paliekantis gaivų įspūdį. Maisto Derinimas M by Saint-Maur Côtes de Provence Rosé yra gaivus vynas puikiai tinkantis kaip aperityvas. Šis vynas gerai dera su įvairiais patiekalais: Mėsa: Vištienos iešmeliai, marinuoti žolelėmis , jautienos karpačio su vinegretu. Žuvis: Balta žuvis ceviche , keptos krevetės su česnaku ir citrina. Daržovės: Provanso ratatouille , keptų daržovių tartas , Viduržemio jūros alyvuogių ir fetos sūrio salotos. Sūris ir desertai: Buivolės mocarela su vyšniniais pomidorais , braškių tartas , vanilinė panakota su raudonaisiais vaisiais. Patiekite atvėsintą, maždaug 6°C temperatūroje, kad atsiskleistų visos jo aromatinės ir skonio savybės.
Šio išskirtinio rožinio putojančio vyno kelionė prasideda kruopščiai prižiūrimuose vynuogynuose Robertsono bei Stellenbosch regionuose, kur auginamos klasikinės 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių veislės. Siekiant išsaugoti gaivią rūgštį ir subtilius aromatus, vynuogės skinamos tik rankomis ankstyvą rytą. Tuomet, vynuogių kekės itin švelniai spaudžiamos (naudojant whole bunch pressing metodą). Išspaustos, pirmojo spaudimo vynuogių sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, išlaikant vaisiškumą. Kiekvienos veislės ir skirtingų sklypų vynai fermentuojami atskirai, o vėliau meistriškai sumaišomi ( assemblage ), siekiant sukurti harmoningą bazinį vyną. Subtili rožinė spalva ir papildomos uogų natos suteikiamos įmaišant nedidelį kiekį kokybiško 'Pinot Noir' raudonojo vyno. Toliau seka esminis Méthode Cap Classique etapas – antrinė fermentacija pačiame butelyje, kurios metu, pridėjus mielių ir cukraus, susidaro natūralūs burbuliukai. Putojantis vynas, mažiausiai 15-18 mėnesių, brandinamas butelyje ant mielių nuosėdų ( lees ageing ), taip įgaudamas sudėtingumo, kreminės tekstūros ir skrudintos duonelės natų. Vėliau mielių nuosėdos pašalinamos ( dégorgement ), pridedamas nedidelis kiekis vyno ir cukraus mišinio ( dosage ), nulemiantis galutinį vyno stilių ( šiuo atveju Brut). Skonis ir aromatai: Graham Beck MCC Brut Rosé pasižymi savo šviesia, lašišos atspalvio rožine spalva ir smulkiais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Nosyje atsiskleidžia gausus raudonųjų uogų – braškių, aviečių, vyšnių – aromatas, papildytas subtiliomis rožių žiedlapių ir citrusinių vaisių (galbūt raudonojo apelsino) užuominomis. Burnoje vynas gaivus ir gyvybingas, juntama puikiai subalansuota rūgštis, kreminė tekstūra (brandinimo ant mielių rezultatas) ir vaisiškumas, primenantis ką tik skintas uogas. Poskonis elegantiškas, sausas ir maloniai ilgai išliekantis su subtiliomis mielių natomis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Dėl savo gaivumo, struktūros ir vaisiškumo, Graham Beck MCC Brut Rosé yra itin universalus vynas derinant su maistu. Jis tiks kaip: Aperityvas: Vienas arba su lengvais užkandžiais. Prie jūros gėrybių ir žuvies: Krevečių, lašišos (ypač rūkytos ar grill), sušių, austrių. Prie paukštienos: Vištienos ar kalakutienos patiekalų, ypač su vaisiniais padažais. Prie lengvų makaronų: Su daržovėmis ar jūros gėrybėmis. Prie salotų: Ypač tų, kuriose yra uogų, vaisių ar švelnaus sūrio. Prie desertų: Lengvų vaisinių desertų, uogų pyragų ar šerbeto. Prie sūrių: Minkštų, švelnaus skonio sūrių. Rekomenduojama pateikti gerai atvėsintą, maždaug 6-8°C temperatūros.
Hãhã Hawke’s Bay Chardonnay – tai išskirtinis vynas, pagamintas iš kruopščiai atrinktų Chardonnay vynuogių, auginamų Hawke’s Bay regione, Naujojoje Zelandijoje. Šis regionas garsėja idealiomis sąlygomis Chardonnay vynuogėms, o vynuogės skinamos tik optimalaus sunokimo metu, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatų gaivą. Fermentacijos procesas prasideda nerūdijančio plieno talpyklose, taip išsaugant vyno šviežumą ir vaisiškumą. Vėliau dalis vyno brandinama ąžuolo statinėse, suteikiant jam subtilių skrudinimo ir prieskonių natų. Daliai žaliavos atliekama malolaktinė fermentacija, pridedant kremiškumo ir kompleksiškumo. Skonis ir aromatai: Šis Chardonnay pasižymi ryškiu prinokusių persikų, citrusinių vaisių ir lengvų skrudinto ąžuolo aromatu. Skonyje juntamas persikų, melionų ir subtilus sviestiškumas, derinamas su gaivia rūgštimi ir ilgu, švariu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės ir žuvis – tinkamas pasirinkimas prie keptos ar svieste troškintos baltos žuvies, krevečių, šukutės ar omaro. Paukštiena – dera prie keptos vištienos su kreminiais padažais, kalakutienos ar ant grotelių keptos antienos su vaisių glazūra. Pikantiški patiekalai – subalansuotas rūgštingumas leidžia derinti su Azijos virtuvės patiekalais, tokiais kaip vištiena su imbieru ir citrinžole ar kreminis tailandietiškas karis. Daržovių patiekalai – tinka prie grilyje keptų daržovių ar šparagų.
Šio vyno gamyboje susipina tradicijos ir šiuolaikinės technologijos. Kruopščiai atrinktos vynuogės skinamos rankomis, o vėliau atskirai fermentuojamos, kad išsaugotų kiekvienos veislės unikalumą. Vynas brandinamas ąžuolo statinėse, suteikiančiose jam papildomo kompleksiškumo ir elegancijos. Aromatai ir skonis: Intruso Granacha Tintorera-Monastrel Almansa pasižymi intensyviais juodųjų vaisių aromatais, tokiais kaip slyvos ir vyšnios. Skonyje jaučiamos švelnios taninų natos ir subalansuota rūgštis, suteikianti vynui gaivumo. Derinimo su maistu rekomendacijos: Kepta mėsa: Šis vynas dera su kepta arba grilyje kepta mėsa, tokia kaip jautiena, aviena ar kiauliena. Brandinti sūriai: Intruso Granacha Tintorera-Monastrel Almansa gerai dera su brandintais sūriais, tokiais kaip Manchego ar Parmigiano-Reggiano. Viduržemio jūros regiono virtuvė: Šis vynas tinka su Viduržemio jūros regiono patiekalais, tokiais kaip paella, įvairūs troškiniai ar makaronai su pomidorų padažu. Keptos daržovės: Intruso Granacha Tintorera-Monastrel Almansa taip pat dera su keptomis daržovėmis, ypač su baklažanais, paprikomis ir cukinijomis Patiekalai su grybais: Vynas puikiai dera su patiekalais, kuriuose yra grybų, pavyzdžiui, grybų risotto ar grybų troškiniai. Grybų žemiškumas ir vyno vaisių natos sukuria subalansuotą skonio derinį.
Vyninės Istorija Vos keli kilometrai nuo Saint-Tropez, Château Saint-Maur priklauso retam Cru Classé statusą turinčių ūkių ratui. Istorinė vyninė 2011 m. buvo perimta Roger Zannier šeimos, kuri įdiegė modernią įrangą, bet išlaikė pagarbą Provanso tradicijai. Čia vynuogės skinamos rankomis, o kiekvienas vynas kuriamas su aiškiu gastronominiu tikslu – ne masiškai, o tikslingai. Klimatas ir Dirvožemis Vynuogynai plyti kalkakmenio ir molio dirvose, kurios gausiai prisodrintos kvarco ir skalūno dalelių. Tai ne tik stabilus pagrindas, bet ir vynams suteikiantis būdingą sūrumą. Mistralio vėjas džiovina vynuogynus, o Viduržemio saulė subrandina uogas išlaikant rūgštį – toks klimatas kuria idealias sąlygas rožinio vyno elegancijai. Gamybos Metodas L’Excellence Rosé gaminamas iš Grenache, Syrah, Cinsault (po 30 %), papildytų Rolle ir Cabernet Sauvignon (po 5 %). Derlius greitai apdorojamas – atliekama trumpa šalta maceracija, tuomet fermentacija nerūdijančiame pliene žemoje temperatūroje. Vėliau vynas brandinamas ant nuosėdų, kad įgautų daugiau tekstūros ir struktūros. Visas procesas orientuotas į tyrą, subtilų, bet sodrų rezultatą. Vyno Charakteristikos Spalva – šviesi, šiek tiek blizganti, su lašišiniu atspalviu. Aromate galite pastebėti baltųjų vaisių (persikų, kriaušių), švelnių uogų (aviečių, raudonųjų serbentų) bei citrusų ir sūrumo užuominų. Skonyje – gaivumas eina koja kojon su subtilia kartuma, o poskonis lieka švarus ir šiek tiek mineralinis. Ne per daug intensyvus, bet neleidžia pamiršti savo struktūros. Maisto derinimas. Tinka su viskuo, kas vasariška, bet ne paviršutiniška. Tai tikras gastronominis Provanso rožinis. Galima derinti prie grilyje keptos žuvies, austrių, krevečių bei kitų jūros gėrybių. Taip pat dera su lengvais kepsniais (vištiena, ėriena) ir gaiviomis daržovių ar vaisių salotomis. Svarbiausia – gerai atšaldyti (~6–7 °C). Tuomet atsidengia viskas, ką šis vynas slepia.
Henri Giraud šampano namai, įkurti XVII amžiuje Aÿ miestelyje, garsėja savo kokybe ir atsidavimu tvariai vynuogininkystei. Šių namų vynuogynai yra įsikūrę Šampanės regiono Grand Cru zonoje, kuri žinoma dėl geriausių pasaulyje vynuogių auginimo. Henri Giraud atsidavimas meistriškumui atsispindi ribotoje – vos 250 000 butelių per metus – gamyboje. Henri Giraud Esprit Nature – tai šampanas, įkūnijantis šio gamintojo natūralaus vyno gamybos filosofiją. Šis gėrimas yra 80% Pinot Noir ir 20% Chardonnay vynuogių mišinys, kuriame 50% rezervinių vynų brandinama mažose ąžuolo statinėse iš Argonne miško ir ovaliose talpyklose. Šis unikalus brandinimo procesas suteikia vynui kompleksiškumo ir išskirtinio charakterio. Aromatai ir skonis: Henri Giraud Esprit Nature pasižymi kompleksišku aromatų profiliu, kuriame dominuoja prinokę vaisiai, tokie kaip obuoliai ir kriaušės, bei citrusinių vaisių natos. Šampane taip pat galima užuosti subtilių prieskonių ir gėlių aromatų, kurie suteikia jam papildomo gylio ir elegancijos. Šis šampanas pasižymi ilgu poskoniu, kuriame išryškėja minerališkumo ir ąžuolo natos. Derinimo su maistu rekomendacijos: 🍤 Jūros gėrybės ir žuvis: Austres, midijos, šukutės Krevetės su lengvu citrusiniu padažu Kepta arba keptuvėje ruošta baltoji žuvis (pvz., menkė, otas). 🍗 Baltos mėsos patiekalai: Vištiena ar kalakutiena su kreminiais padažais. Keptas arba troškintas triušis. Antienos krūtinėlė su lengvu vaisiniu padažu. 🥗 Vegetariški patiekalai: Kreminės tekstūros daržovių patiekalai (pvz., grybų risotas). Keptos šparaginės pupelės su parmezano drožlėmis. Keptos ar grilyje ruoštos daržovės su alyvuogių aliejumi.
Vynuogės auginamos Marlborough ir Hawke’s Bay regionuose. Čia vyrauja laisvai drenuojantis, akmenuotas dirvožemis su molio priemaišomis, idealiai tinkantis Chardonnay ir Pinot Noir veislėms. Tvariai prižiūrimuose vynuogynuose taikomas vertikalus ūglių formavimas, kruopščiai genint vynmedžius, siekiant užtikrinti optimalų derlių ir kokybę. Haha Brut Cuvée yra gaminamas pasitelkiant Charmat metodą – antrinė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, o tai leidžia išsaugoti šviežius vaisių aromatus ir kartu suteikia vynui subtilų sudėtingumą. Aromatai ir skonis: šis Naujosios Zelandijos putojantis vynas pasižymi šviesia, šiltos aukso spalvos citrinos atspalviu. Aromate dominuoja kreminės persikų natos, kurias papildo skrudintos duonelės, riešutų ir citrinų užuominos. Skonis – puikiai subalansuotas, kreminis, su ryškiomis vaisių natomis ir gaiviu rūgštingumu. Poskonis – švarus, sausas ir ir ilgai išliekantis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Hãhã Brut Cuvée dera su austrėmis, šaltai rūkyta lašiša, švelniais jūros gėrybių patiekalais, minkštais sūriais ar lengvais užkandžiais. Taip pat tinkamas kaip aperityvas.
Hãhã Hawkes Bay Pinot Gris gaminamas iš 100 % Pinot Gris vynuogių, kurios auginamos Hawkes Bay regiono molingose ir žvyro turinčiose dirvose. Šios sąlygos suteikia vynuogėms minerališkumo ir intensyvumo skonyje. Vynuogės skinamos rankomis, dažniausiai ankstyvą pavasarį (Naujosios Zelandijos derliaus sezonas vyksta vasario–kovo mėnesiais), kai jos pasiekia optimalų prinokimą – taip išsaugomas natūralus rūgštingumas ir vaisiškumas. Po skynimo vynuogės švelniai spaudžiamos, o sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose žemoje temperatūroje, siekiant išlaikyti šviežius vaisių aromatus. Maceracija (odos kontaktas su sultimis) trunka minimaliai, kad vynas išliktų lengvas ir gaivus, tačiau dalis misos brandinama ant nuosėdų („sur lie“ metodas), suteikiant vynui švelnią tekstūrą ir kompleksiškumą. Ąžuolo statinės nenaudojamos – tai sąmoningas pasirinkimas, leidžiantis išryškinti natūralų vynuogių charakterį be papildomų medienos niuansų. Skonis ir aromatai: Hãhã Hawkes Bay Pinot Gris išsiskiria rafinuotu aromatu ir skoniu, atspindinčiu jo kilmę. Pirmiausia juntami švelnūs prinokusių kriaušių, baltų persikų ir citrusų žievelių kvapai, kuriuos praturtina lengvos gėlių natos. Skonyje atsiskleidžia harmoningas balansas: gaivus rūgštingumas susipina su subtilia vaisių saldumo užuomina, o poskonyje išryškėja nežymūs mineralų ir migdolų akcentai. Tekstūra – šilkinė, lengva, pabrėžianti vyno eleganciją ir universalumą. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis Pinot Gris – tikras virtuvės chameleonas. Jo gaivumas ir vaisiškumas puikiai papildo lengvus patiekalus, tokius kaip kepta balta žuvis (pavyzdžiui, menkė ar ešerys) su citrinų padažu ar jūros gėrybės – krevetės, midijos ar šukutės. Vegetariškos virtuvės mėgėjai, gali derinti šparagų risotto arba keptų daržovių salotomis , pagardintomis ožkos sūriu. Azijietiškos virtuvės mėgėjai atras harmoniją su tailandietiškais patiekalais , tokiais kaip vištiena su kokosų pienu ar saldžiarūgštėmis daržovėmis – vyno rūgštingumas puikiai atsveria šių patiekalų intensyvumą.
INTRUSO Monastrell Joven raudonasis vynas iš Jumilla regiono Ispanijoje, sukurtas daugiau nei šimtmetį vyndarystės tradicijas puoselėjančios Juan Gil šeimo. "Joven" stilius reiškia, kad vynas nėra brandintas ąžuolo statinėse, todėl išlaiko gaivias vaisių ir uogų savybes. Aromatai ir skonis: aromate vyrauja intensyvūs juodųjų uogų – gervuogių, vyšnių – tonai, persipynę su subtiliais prieskonių ir saldymedžio niuansais. Skonis pilnas, su subalansuotu rūgštingumu ir švelniais taninais, sukuriantis harmoningą ir ilgai išliekantį poskonį. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas dera su kepta raudona mėsa, ėriena, troškiniais bei kietaisiais sūriais. Taip pat tinka prie Viduržemio jūros virtuvės patiekalų.
Henri Giraud Hommage au Pinot Noir brandinamas net 54 mėnesius. Pirmiausia, 12 mėnesių vynas brandinamas mažose ąžuolo statinėse iš Argonne miško be perpylimo. Vėliau, 6 mėnesius jis brandinamas ant smulkių mielių, palaikant žemės temperatūrą – procesas vadinamas „mise retardée“. Galiausiai, antroji fermentacija buteliuose, 36 mėnesius, prieš pašalinant mėlęs. Gamybos procese naudojamas minimalus sulfitų kiekis. Skonis ir aromatai: Šis šampanas pasižymi šviesia, intensyvia auksine spalva ir daugybe smulkių, gyvybingų burbuliukų. Aromate atsiskleidžia visas Pinot Noir vynuogių kompleksiškumas – geltonieji vaisiai, prieskoniai ir mineraliniai Aÿ terroiro niuansai. Gomuryje vynas intensyvus, prasideda nuo atviro, stipraus skonio, o vėliau atsiskleidžia visas aromatų spektras. Tekstūra šilkinė ir elegantiška. Derinimo su maistu rekomendacijos: Prie užkandžių: Kreminės tekstūros užkandžiai, pavyzdžiui, foie gras su svarainių džemu. Jūros gėrybių užkandžiai, pavyzdžiui, austrės, krevetės ar rūkyta lašiša su imbieru. Sūrio užkandžiai, pavyzdžiui, brie, camembert ar ožkos sūris su medumi. Prie pagrindinių patiekalų: Baltos mėsos patiekalai, pavyzdžiui, vištienos krūtinėlė su grybais ar kalakutienos kepsnys su spanguolių padažu. Žuvies patiekalai, pavyzdžiui, jūros ešerys su pankoliu ar lašiša su citrininiu padažu. Kiaulienos patiekalai, pavyzdžiui, kiaulienos išpjova su obuolių padažu ar kiaulienos šonkauliukai su BBQ padažu.
Castello di Roncade Prosecco Extra Dry gaminamas iš 100% Glera vynuogių . Vynuogynai, kuriuose auginamos šios vynuogės, yra įsikūrę Roncade ir Mogliano Veneto vietovėse . Šio regiono dirvožemis, vadinamas „caranto“, pasižymi žemu kritulių kiekiu ir plonu konsoliduoto molio bei dumblo sluoksniu su kalkakmenio intarpais . Būtent ši unikali dirvožemio sudėtis suteikia vynui ypatingų savybių. Vynuogės derlius nuimamas vėlyvą rugpjūtį ir rugsėjo pradžioje . Vyno gamybos procesas prasideda švelniu vynuogių spaudimu („in white with soft pressing“), siekiant išsaugoti subtilius Glera vynuogių aromatus ir skonius . Putojantis vynas gaminamas naudojant Charmat metodą, kurio metu antrinė fermentacija vyksta dideliuose nerūdijančio plieno tankuose . Šis metodas leidžia išsaugoti šviežius ir vaisiškus vynuogių aromatus. Aromatai ir skonis: Castello di Roncade Prosecco Extra Dry pasižymi šviesia šiaudų spalva su žalsvais atspalviais ir spindinčiu skaidrumu . Putojančio vyno burbuliukai yra labai smulkus ir elegantiški. Šis Prosecco pasižymi švelniais obuolių, kriaušių, persikų ir citrusinių vaisių aromatais, kuriuos papildo subtilios gėlių natos. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šviežios, lengvos salotos, pagardintos citrinos arba balzamiko padažu. Galima derinti su makaronais, paruoštais su alyvuogių aliejumi, šviežiu česnaku bei žolelėmis arba lengvu pesto padažu. Šviežių jūros gėrybių. Lengvais žuvies patiekalais
Christophe Patrice Chablis gaminamas iš 100% Chardonnay vynuogių, augintų Beine, Courgis ir Chablis komunų vynuogynuose. Christophe Patrice vynuogynai išsiskiria ne tik savo dirvožemiu, bet ir tankiu apsodinimu – viename hektare auga net 5800 vynmedžių. Toks tankus apsodinimas, nors ir reikalauja daugiau priežiūros, leidžia vynmedžiams konkuruoti tarpusavyje, skatina gilesnes šaknis ir mažesnius, bet koncentruotesnius derlius. Po skynimo, vynuogės švelniai spaudžiamos, kad būtų išgautos tik aukščiausios kokybės sultys. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išlaikyti gryną vaisių skonį ir ryškų minerališkumą. Ąžuolo statinių nėra naudojamos nei fermentacijai, nei brandinimui – tai leidžia vynui išlikti švariam ir neapkrautam medienos aromatų. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų ("sur lie" ), kas suteikia vynui subtilią, šilkinę tekstūrą ir papildomą kompleksiškumą, išlaikant jo gaivumą bei eleganciją. Skonis ir aromatai: Christophe Patrice Chablis išsiskiria šviesia, žalsvai aukso spalva ir intensyviais citrusiniais aromatais. Nosyje juntami žalių obuolių, citrinų, greipfrutų ir šviežių žolelių kvapai, papildyti subtiliomis kreidos ir šlapio akmenų natomis, kurios atspindi Chablis teritorijos unikalumą. Burnoje vynas yra sausas, gaivus ir elegantiškas, pasižymintis ryškia rūgštimi ir švelnia tekstūra. Poskonyje ilgai išlieka minerališkumas. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės : austrės, midijos, krevetės ar krabai. Žuvis : kepta ar grilyje ruošta balta žuvis, pavyzdžiui, menkė ar jūrų lydeka. Paukštiena : vištiena ar kalakutiena lengvuose padažuose. Sūriai : švelnūs ožkos sūriai ar kiti minkšti, ne per aštrūs sūriai. Garsus vyno kritikas James Suckling apie 2019 metų Christophe Patrice Chablis derlių rašė: "Šis vynas yra tikras Chabli etalonas, su ryškia rūgštimi ir mineralų kompleksiškumu." Jis įvertino šį vyną 92 balais, pabrėždamas jo autentiškumą ir eleganciją.
Gamybos procesas: nuo vynuogyno iki butelio Šio vyno charakterį formuoja specifinės Apulijos regiono sąlygos ir kruopštus gamybos procesas. Dirvožemis ir klimatas: Vynuogės auga kalkakmenio dirvožemyje, kuris užtikrina natūralų drenažą. Švelnios ir drėgnos žiemos bei karštos, saulėtos vasaros sukuria idealų mikroklimatą Primitivo vynuogėms visiškai sunokti. Fermentacija ir brandinimas: Nuskynus derlių, uogos atskiriamos nuo kotelių. Fermentacija vyksta 20 dienų nerūdijančio plieno talpose. Vėliau vynas tame pačiame rezervuare papildomai brandinamas dar 2 mėnesius, o galiausiai perkeliamas į prancūziško ąžuolo statines, kur praleidžia mažiausiai 12 mėnesių. Prieš pasiekiant rinką, vynas papildomai 4 mėnesius brandinamas buteliuose. Spalva: Intensyvi rubino spalva su ryškiais granato atspalviais. Aromatas: Kvapas daugiasluoksnis – jame atsiskleidžia prinokusių raudonų vaisių, džiovintų slyvų, vyšnių ir Viduržemio jūros regionui būdingos mirtos natos. Kompoziciją papildo subtilūs gėlių ir gvazdikėlių prieskonių tonai. Skonis: Pilnos struktūros, juntami tvirti, tačiau gerai subalansuoti taninai. Poskonyje išlieka tamsių uogų ir prieskonių pojūtis. Derinimo su maistu rekomendacijos Dėl savo struktūros ir intensyvumo šis vynas gali būti derinamas su charakteringo skonio patiekalais. Mėsos patiekalai: Sodrūs jautienos ar kiaulienos troškiniai, ypač su tirštais pomidorų pagrindo padažais. Tinka prie žvėrienos (stirnienos, elnienos) patiekalų, pagardintų uogų garnyrais. Sūriai: Kietieji, ilgai brandinti sūriai, pavyzdžiui, „Pecorino“ ar „Parmigiano Reggiano“. Pikantiški patiekalai: Aštresni mėsos gaminiai, pavyzdžiui, brandinta itališka dešra.
Primitivo-vynas.lt parduotuvėje siūlome įvairius raudonuosius vynus iš geriausių Pietų Europos regionų. Mūsų asortimentą sudaro Primitivo di Manduria iš Apulijos, taip pat vynai iš Sardinijos, pagaminti iš Carignano ir Cannonau vynuogių. Iš Salento regione rasite Susumaniello ir Negroamaro vynus, o Bazilikatoje – Aglianico vyną. Emilija-Romanijos regionas prisideda Sangiovese ir Merlot vynais. Kiekvienas vynas yra atspindys savo regiono unikalių klimato ir dirvožemio sąlygų, kurios formuoja jų skonius bei aromatus. Vynų aprašymuose rasite detalią informaciją apie kilmę, gamybos metodus ir galimus derinius su maistu, kas padės jums pasirinkti tinkamiausią vyną. Užsakymus galite patogiai pateikti internetu, o greitas ir patikimas pristatymas visoje Lietuvoje užtikrina, kad vynai pasieks jus laiku