12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Saint-Maur Maur & More Côtes de Provence AOP rose vyno butelis

Vynas Saint-Maur MAUR & MORE Côtes de Provence AOP rose 0.75L 13%

 

Saint-Maur Maur & More Côtes de Provence rosé – tai Grenache (45 %), Cinsault (35 %), Syrah (8 %), Rolle (8 %)  ir Carignan (4 %) vynuogių derinys iš „Cru Classé“ statusą turinčios „Château Saint-Maur“ vyninės. Šis rožinis vynas iš Provanso pasižymi subtilia rožinio persiko spalva. Kvape dominuoja gaivios raudonųjų uogų ir citrusinių vaisių natos. Tai sausas vynas, atspindintis regiono ypatybes.

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Spalva:
Skonis:
Aromatai:
14,00 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija


Château Saint-Maur, priklausantis Rogerio Zannier šeimai, yra reikšmingas Provanso vyno ūkis. Nors vietos vynininkystės istorija čia prasidėjo XIX a. pabaigoje, šiuolaikinis atsinaujinimas įvyko po 2011 metų, kai vyno ūkį perėmė ir atnaujino dabartiniai savininkai, vadovaujami Marko Monrose. Šios vyninės valdomi vynuogynai yra vieni iš 18-os Provanso, kuriems „Cru Classé“ statusas suteiktas dar 1955 metais. Tai patvirtina išskirtinę kokybę ir atsidavimą tradicijoms. „Château Saint-Maur“ požiūris grindžiamas pagarba kiekvienam vynmedžiui ir siekiu išryškinti tikrąjį teruaro charakterį. Tai atsispindi kiekviename jų baltame, rožiniame ar raudoname vyne.


Klimatas ir dirvožemis


„Maur & More“ gimsta Côtes de Provence apeliacijoje, įsikūrusioje Maures masyvo papėdėje, netoli Saint-Tropez įlankos. Šiam regionui būdingas Viduržemio jūros klimatas: ilgos, sausos vasaros, daug saulėtų dienų (apie 300 per metus) ir švelnios žiemos, nors kartais ir galingas Mistralio vėjas gali atnešti vėsesnį orą. Vynuogynai driekiasi ant kalkakmenio, molio ir skalūno dirvožemių, kuriuose gausu kvarco. Tai užtikrina gerą vandens drenažą. Būtent šios sąlygos – karštos dienos ir vėsios naktys – leidžia vynuogėms lėtai bręsti, sukaupti aromatus ir išlaikyti būtiną gaivią rūgštingumo pusiausvyrą, svarbią rožiniams vynams.


Gamybos Metodas


„Saint-Maur Maur & More“ rožinis vynas gaminamas kruopščiai. Grenache, Cinsault ir Syrah vynuogės dažnai renkamos rankomis, neretai naktį, siekiant išsaugoti jų natūralų šviežumą. Trumpas maceracijos periodas, kai vynuogių odelės tik trumpai kontaktuoja su sultimis, suteikia vynui būdingą švelnią rožinio atspalvio spalvą. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojamoje žemoje temperatūroje, kas padeda išsaugoti subtilius vaisių aromatus. Po fermentacijos vynas dar kelis mėnesius brandinamas tose pačiose talpyklose. Taip siekiama užtikrinti aromato gilumą ir skonio harmoniją. Šis minimalistinis požiūris, be jokio ąžuolo sąlyčio, leidžia išryškinti gryną uogų charakterį.


Vyno Charakteristikos


Šis Provanso rožinis vynas iškart patraukia akį savo blyškia, skaidria rožinio persiko spalva su subtiliais aukso atšvaitais. Nosyje atsiskleidžia gaivios raudonųjų uogų (braškių, aviečių, serbentų ir vyšnių) natos. Jas papildo citrusinių vaisių (greipfruto, citrinos) ir lengvi agrastų ar baltųjų gėlių prisilietimai. Ragaujant juntamas gaivus ir traškus skonis, kurį palaiko puikiai subalansuota rūgštis – ji suteikia gyvybingumo. Tai vynas, kuris, nors ir lengvas, turi tvirtą struktūrą ir maloniai ilgą, švarų poskonį. 


Maisto Derinimas


Vynas gali būti patiekiamas kaip aperityvas. Verta paminėti, kad šis vynas puikiai dera su Viduržemio jūros virtuvės patiekalais: nuo grilintų žuvų ir jūros gėrybių iki gaivių salotų su ožkos sūriu ar autentiškos Nicoise salotos. Taip pat pagalvokite apie vištienos patiekalus, lengvus makaronus su daržovėmis ar net, kodėl gi ne, sušį. Garuose virtos lašišos. Braškių sriubos. Patiekite atvėsintą, maždaug 8–10 °C temperatūroje – taip atsiskleis visos jo aromatinės ir skonio savybės.

Charakteristikos
Kilmės šalis:
Prancūzija
Regionas:
Provansas
Apeliacija:
Côtes de Provence AOP
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
13%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
8 -10°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.

Panašūs produktai

Saint-Maur Maur & More Côtes de Provence AOP rose vyno butelis

Vynas Saint-Maur MAUR & MORE Côtes de Provence AOP rose 0.75L 13%

14,00 €