- Nauja

Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
M by Saint-Maur Côtes de Provence Rosé – tai elegantiškas rožinis vynas iš garsiosios Château Saint-Maur vyninės, kurios valdomi vynuogynai nuo pat 1955-ųjų turi prestižinį „Cru Classé“ statusą. Šis vynas, gaminamas iš Grenache, Syrah, Cinsault ir Rolle vynuogių , pasižymi švelnia, spindinčia lašišos atspalvio spalva. Kvape dominuoja išraiškingi persikų aromatai , persipynę su smulkių raudonųjų uogų ir greipfrutų natomis. Tai gaivus, sausas vynas, atspindintis Provanso regiono ypatybes.
SAUGUS
APSIPIRKIMAS
PRISTATYMAS
Į NAMUS
TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE
Château Saint-Maur, priklausantis Rogerio Zannier šeimai, yra reikšmingas Provanso vyno ūkis. Šiuolaikinis šio ūkio atsinaujinimas įvyko po 2011 metų, kai vyno ūkį perėmė ir atnaujino dabartiniai savininkai, vadovaujami Marko Monrose. Šios vyninės valdomi vynuogynai yra vieni iš 18-os Provanso, kuriems „Cru Classé“ statusas suteiktas dar 1955 metais. Tai rodo jų ilgametę kokybę ir atsidavimą tradicijoms. „Château Saint-Maur“ filosofija grindžiama pagarba kiekvienam vynmedžiui ir siekiu išryškinti tikrąjį terroir charakterį.
M by Saint-Maur vynas gimsta Côtes de Provence apeliacijoje, įsikūrusioje Maures masyvo papėdėje, netoli Saint-Tropez įlankos. Šiam regionui būdingas Viduržemio jūros klimatas: ilgos, sausos vasaros, daug saulėtų dienų (apie 2700 valandų saulės per metus) ir švelnios žiemos, nors kartais ir galingas Mistralio vėjas gali atnešti vėsesnį orą. Vynuogynai driekiasi ant skalūno ir kvarco turtingo molingo kalkakmenio dirvožemio. Tai užtikrina gerą vandens drenažą. Karštos dienos ir vėsios naktys padeda uogoms bręsti lėtai, kad skonyje atsiskleistų daugiau vaisių. Vynuogynų tankumas siekia 4000–4500 augalų hektare.
Naudojamos vynuogės yra Grenache, Syrah, Cinsault ir Rolle. Vynuogės renkamos ir apdorojamos žemoje temperatūroje, taikant šaltą maceraciją. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose. Šis metodas padeda išsaugoti subtilius vaisių aromatus ir traškų rūgštingumą. Vyno brandinimui nenaudojamos medinės statinės, siekiant išlaikyti natūralų gaivos profilį ir gryną uogų charakterį. Vynmedžiai genimi dvigubo Royat metodo arba Cordon genėjimo būdu.
Šis rožinis vynas iškart patraukia akį savo patrauklia, lašišos atspalvio spalva. Nosyje atsiskleidžia išraiškingi vaisių aromatai, kuriuose dominuoja persikų natos. Skonyje juntamos malonios kaulavaisių ir smulkių raudonųjų uogų natos, su subtiliu greipfruto prieskoniu. Tai elegantiškas ir gaivus vynas, paliekantis gaivų įspūdį.
M by Saint-Maur Côtes de Provence Rosé yra gaivus vynas puikiai tinkantis kaip aperityvas. Šis vynas gerai dera su įvairiais patiekalais:
Mėsa: Vištienos iešmeliai, marinuoti žolelėmis , jautienos karpačio su vinegretu.
Žuvis: Balta žuvis ceviche , keptos krevetės su česnaku ir citrina.
Daržovės: Provanso ratatouille , keptų daržovių tartas , Viduržemio jūros alyvuogių ir fetos sūrio salotos.
Sūris ir desertai: Buivolės mocarela su vyšniniais pomidorais , braškių tartas , vanilinė panakota su raudonaisiais vaisiais.
Patiekite atvėsintą, maždaug 6°C temperatūroje, kad atsiskleistų visos jo aromatinės ir skonio savybės.
Vyninės Istorija Château Saint-Maur, priklausantis Rogerio Zannier šeimai, yra reikšmingas Provanso vyno ūkis. Nors vietos vynininkystės istorija čia prasidėjo XIX a. pabaigoje, šiuolaikinis atsinaujinimas įvyko po 2011 metų, kai vyno ūkį perėmė ir atnaujino dabartiniai savininkai, vadovaujami Marko Monrose. Šios vyninės valdomi vynuogynai yra vieni iš 18-os Provanso, kuriems „Cru Classé“ statusas suteiktas dar 1955 metais. Tai patvirtina išskirtinę kokybę ir atsidavimą tradicijoms. „Château Saint-Maur“ požiūris grindžiamas pagarba kiekvienam vynmedžiui ir siekiu išryškinti tikrąjį teruaro charakterį. Tai atsispindi kiekviename jų baltame, rožiniame ar raudoname vyne. Klimatas ir dirvožemis „Maur & More“ gimsta Côtes de Provence apeliacijoje, įsikūrusioje Maures masyvo papėdėje, netoli Saint-Tropez įlankos. Šiam regionui būdingas Viduržemio jūros klimatas: ilgos, sausos vasaros, daug saulėtų dienų (apie 300 per metus) ir švelnios žiemos, nors kartais ir galingas Mistralio vėjas gali atnešti vėsesnį orą. Vynuogynai driekiasi ant kalkakmenio, molio ir skalūno dirvožemių, kuriuose gausu kvarco. Tai užtikrina gerą vandens drenažą. Būtent šios sąlygos – karštos dienos ir vėsios naktys – leidžia vynuogėms lėtai bręsti, sukaupti aromatus ir išlaikyti būtiną gaivią rūgštingumo pusiausvyrą, svarbią rožiniams vynams. Gamybos Metodas „Saint-Maur Maur & More“ rožinis vynas gaminamas kruopščiai. Grenache, Cinsault ir Syrah vynuogės dažnai renkamos rankomis, neretai naktį, siekiant išsaugoti jų natūralų šviežumą. Trumpas maceracijos periodas, kai vynuogių odelės tik trumpai kontaktuoja su sultimis, suteikia vynui būdingą švelnią rožinio atspalvio spalvą. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojamoje žemoje temperatūroje, kas padeda išsaugoti subtilius vaisių aromatus. Po fermentacijos vynas dar kelis mėnesius brandinamas tose pačiose talpyklose. Taip siekiama užtikrinti aromato gilumą ir skonio harmoniją. Šis minimalistinis požiūris, be jokio ąžuolo sąlyčio, leidžia išryškinti gryną uogų charakterį. Vyno Charakteristikos Šis Provanso rožinis vynas iškart patraukia akį savo blyškia, skaidria rožinio persiko spalva su subtiliais aukso atšvaitais. Nosyje atsiskleidžia gaivios raudonųjų uogų (braškių, aviečių, serbentų ir vyšnių) natos. Jas papildo citrusinių vaisių (greipfruto, citrinos) ir lengvi agrastų ar baltųjų gėlių prisilietimai. Ragaujant juntamas gaivus ir traškus skonis, kurį palaiko puikiai subalansuota rūgštis – ji suteikia gyvybingumo. Tai vynas, kuris, nors ir lengvas, turi tvirtą struktūrą ir maloniai ilgą, švarų poskonį. Maisto Derinimas Vynas gali būti patiekiamas kaip aperityvas. Verta paminėti, kad šis vynas puikiai dera su Viduržemio jūros virtuvės patiekalais: nuo grilintų žuvų ir jūros gėrybių iki gaivių salotų su ožkos sūriu ar autentiškos Nicoise salotos. Taip pat pagalvokite apie vištienos patiekalus, lengvus makaronus su daržovėmis ar net, kodėl gi ne, sušį. Garuose virtos lašišos. Braškių sriubos. Patiekite atvėsintą, maždaug 8–10 °C temperatūroje – taip atsiskleis visos jo aromatinės ir skonio savybės.