
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
SAUGUS
APSIPIRKIMAS
PRISTATYMAS
Į NAMUS
TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE
Biscardo vyninė yra žinoma dėl savo ilgametės istorijos ir aukštos kokybės vynų gamybos. Įkurta daugiau nei prieš šimtmetį, ši vyninė sujungia tradicijas ir modernias technologijas, siekdama sukurti išskirtinius vynus. Biscardo Enigma Sangiovese Appassimento Rubicone yra raudonasis vynas iš Emilijos-Romanijos regiono Italijoje. Šis vynas gaminamas naudojant „Appassimento“ metodą – tai tradicinis būdas, kai vynuogės dalinai išdžiovinamos prieš fermentaciją, siekiant koncentruoti skonį ir aromatus. Vynui naudojamos Sangiovese vynuogės, augančios Rubicone vietovėje. Nors vynas nėra ilgai brandintas ąžuolo statinėse, jis išlaiko turtingą struktūrą ir subalansuotą charakterį. Aromatai ir skonis: Aromate atsiskleidžia juodųjų vyšnių, džiovintų slyvų, ir prieskonių natos, taip pat subtilus vanilės ir šokolado užuominos. Skonis yra intensyvus ir pilnas, su švelniais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Raudona mėsa: Šis vynas dera su įvairiais raudonos mėsos patiekalais, tokiais kaip jautienos steikai, avienos kepsniai ar jautienos troškiniai. Brandinti sūriai: Brandinti sūriai, tokie kaip parmezanas, pecorino ar gorgonzola. Grilio patiekalai: Grilio patiekalai, tokie kaip kepsniai, šašlykai ar grilintos daržovės. Pikantiški makaronų patiekalai: tokie kaip makaronai su pomidorų ir mėsos padažu, lazanija ar cannelloni.
Sebastiani Zinfandel California Red Wine – tai Kalifornijos vyninės „Sebastiani“ raudonas vynas, pagamintas iš 88% Zinfandel ir 12% Petite Sirah vynuogių, auginamų Alexander Valley ir Dry Creek Valley. Vynuogės skinamos rankomis, vėliau atskiriamos nuo kotelių ir švelniai traiškomos termoreguliuojamose plieno talpyklose. Gautas vynas skaidrinamas ir dvejus metus brandinamas 225 litrų amerikietiško, prancūziško ir vengriško ąžuolo statinėse. Amerikietiško ąžuolo statinės suteikia vynui vanilės ir kokoso natų, prancūziško ąžuolo - prieskonių, o vengriško - tabako natų. Aromatai ir skonis: Šis Zinfandel vynas pasižymi sodria rubino spalva, intensyviu juodųjų figų, slyvų ir braškių džemo aromatu su prieskonių ir vanilės natomis. Gomuryje juntamas šiltas ir saikingai struktūrizuotas skonis su švelniais taninais ir vanilės poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Kepta mėsa: šis vynas tinka prie ant grotelių keptos jautienos, kiaulienos ar ėrienos kepsnių. Vyno taninai subalansuoja riebumą, o vaisių natos papildo mėsos skonį. Troškinta mėsa: Zinfandel dera su jautienos troškiniais, guliašu ar kitais sodraus skonio troškiniais. Paukštiena: Zinfandel tinka prie grilyje keptos antienos, žąsies ar kalakuto. Vyno vaisių natos dera su paukštienos skoniu, o taninai subalansuoja riebumą. Žvėriena: Šis vynas dera su elniena, stirniena ar šerniena. Sūriai: Zinfandel dera su brandintais sūriais, tokiais kaip čederis, parmezanas ar gorgonzolla. Makaronai: vynas tinka prie makaronų patiekalų su raudonu padažu, pavyzdžiui, bolognese ar lasagna. Aštrūs patiekalai: Zinfandel vaisių natos ir taninai dera su aštriais meksikietiškais, indiškais ar tailandietiškais patiekalais. Svarbu: Derinant vyną su maistu, atsižvelkite į patiekalo ingredientus, prieskonius ir padažus.
Cielo Gran Maestro Primitivo di Manduria yra pagamintas iš 100% Primitivo vynuogių, kurios atspindi Apulijos (Puglia) regiono esmę. Patys vynuogynai randasi Taranto provincijoje. Primitivo vynuogės auginamos tradiciniu "alberello pugliese" būdu, kuris užtikrina optimalų saulės spindulių pasiskirstymą ir vynuogių brandą. Dirvožemis yra molingas, o vynmedžių tankis siekia apie 5000 vienetų per hektarą. Vynuogės skinamos rankomis rugpjūčio pabaigoje, anksti ryte, kad būtų išvengta aukštos temperatūros poveikio vynuogių kokybei. Aromatai ir skonis: Šis raudonasis primitivo vynas pasižymi intensyvia granato raudonumo spalva. Aromatas platus ir kompleksiškas – jame atsiskleidžia serbentų, slyvų džemo ir švelnios prieskonių natos: kakavos, vanilės bei tabako. Skonis pilnas ir apvalus, su švelniais, saldžiais taninais, papildytais raudonųjų uogų, prieskonių ir kakavos natomis. Ilgas ir harmoningas poskonis palieka džiovintų figų ir prinokusių vaisių užuominas. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jautiena: Cielo GRAN MAESTRO Primitivo di Manduria tinka prie jautienos kepsnių, troškinių ar ant grotelių keptos mėsos. Kiauliena: Šis vynas taip pat dera su kiaulienos patiekalais, tokiais kaip kepta kiaulienos sprandinė, šonkauliukai ar dešrelės. Žvėriena: Dėl savo intensyvaus skonio šį vyną galima derinti prie žvėrienos patiekalų, pavyzdžiui, elnienos kepsniai ar stirnienos troškinys. Paukštiena: Nors dažniausiai raudonasis vynas derinamas su raudona mėsa, šis Primitivo gali būti tinkamas pasirinkimas ir prie anties ar žąsies patiekalų. Makaronai: Cielo GRAN MAESTRO Primitivo di Manduria gali būti derinamas prie makaronų su sodriu padažu, pavyzdžiui, grybų padažu ar padažu su mėsa. Pica: Picą su mėsa ar sūriu.
Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia yra išskirtinis raudonasis vynas, pagamintas iš Negroamaro, Primitivo ir Sangiovese vynuogių, auginamų Apulijos regione, Italijoje. Šis vynas gaminamas Appassimento metodu – vynuogės yra dalinai džiovinamos prieš fermentaciją, taip suteikiant vynui sodrumo ir kompleksiškumo. Po fermentacijos vynas brandinamas ant smulkių mielių nuosėdų, siekiant suteikti jam sodresnį skonį ir sudėtingumą. Aromatai ir skonis: Spalva: Raudona rubino spalva su granato atspalviais.. Aromatas: Intensyvaus ir kompleksiško aromato, kuriame dominuoja prinokusių juodųjų vyšnių, džiovintų slyvų ir prieskonių natos, papildytos šokolado ir odos niuansais. Skonis: Vidutinio kūno struktūra su subalansuotu rūgštingumu, sodriais juodųjų vaisių, tokių kaip gervuogės ir figos, skoniais, papildytais vanilės ir tabako niuansais. Švelnaus ir ilgai išliekančio poskonio. Derinimo su maistu rekomendacijos: Mėsa: Jautienos troškiniai, pavyzdžiui, jautienos troškinys su daržovėmis. Su kepta kiaulienos sprandine, šonkauliukais, dešrelėmis ar kitais kiaulienos patiekalais. Nors dažniausiai raudonasis vynas derinamas su raudona mėsa, šis vynas gali būti tinkamas pasirinkimas ir prie anties ar žąsies patiekalų, ypač jei paukštiena yra ruošiama su sodriu padažu ar prieskoniais. Makaronai: Cielo Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia dera su makaronais su sodriu padažu, pavyzdžiui, grybų padažu ar padažu su mėsa.
Šio išskirtinio rožinio putojančio vyno kelionė prasideda kruopščiai prižiūrimuose vynuogynuose Robertsono bei Stellenbosch regionuose, kur auginamos klasikinės 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių veislės. Siekiant išsaugoti gaivią rūgštį ir subtilius aromatus, vynuogės skinamos tik rankomis ankstyvą rytą. Tuomet, vynuogių kekės itin švelniai spaudžiamos (naudojant whole bunch pressing metodą). Išspaustos, pirmojo spaudimo vynuogių sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, išlaikant vaisiškumą. Kiekvienos veislės ir skirtingų sklypų vynai fermentuojami atskirai, o vėliau meistriškai sumaišomi ( assemblage ), siekiant sukurti harmoningą bazinį vyną. Subtili rožinė spalva ir papildomos uogų natos suteikiamos įmaišant nedidelį kiekį kokybiško 'Pinot Noir' raudonojo vyno. Toliau seka esminis Méthode Cap Classique etapas – antrinė fermentacija pačiame butelyje, kurios metu, pridėjus mielių ir cukraus, susidaro natūralūs burbuliukai. Putojantis vynas, mažiausiai 15-18 mėnesių, brandinamas butelyje ant mielių nuosėdų ( lees ageing ), taip įgaudamas sudėtingumo, kreminės tekstūros ir skrudintos duonelės natų. Vėliau mielių nuosėdos pašalinamos ( dégorgement ), pridedamas nedidelis kiekis vyno ir cukraus mišinio ( dosage ), nulemiantis galutinį vyno stilių ( šiuo atveju Brut). Skonis ir aromatai: Graham Beck MCC Brut Rosé pasižymi savo šviesia, lašišos atspalvio rožine spalva ir smulkiais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Nosyje atsiskleidžia gausus raudonųjų uogų – braškių, aviečių, vyšnių – aromatas, papildytas subtiliomis rožių žiedlapių ir citrusinių vaisių (galbūt raudonojo apelsino) užuominomis. Burnoje vynas gaivus ir gyvybingas, juntama puikiai subalansuota rūgštis, kreminė tekstūra (brandinimo ant mielių rezultatas) ir vaisiškumas, primenantis ką tik skintas uogas. Poskonis elegantiškas, sausas ir maloniai ilgai išliekantis su subtiliomis mielių natomis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Dėl savo gaivumo, struktūros ir vaisiškumo, Graham Beck MCC Brut Rosé yra itin universalus vynas derinant su maistu. Jis tiks kaip: Aperityvas: Vienas arba su lengvais užkandžiais. Prie jūros gėrybių ir žuvies: Krevečių, lašišos (ypač rūkytos ar grill), sušių, austrių. Prie paukštienos: Vištienos ar kalakutienos patiekalų, ypač su vaisiniais padažais. Prie lengvų makaronų: Su daržovėmis ar jūros gėrybėmis. Prie salotų: Ypač tų, kuriose yra uogų, vaisių ar švelnaus sūrio. Prie desertų: Lengvų vaisinių desertų, uogų pyragų ar šerbeto. Prie sūrių: Minkštų, švelnaus skonio sūrių. Rekomenduojama pateikti gerai atvėsintą, maždaug 6-8°C temperatūros.
Vynuogės auginamos Marlborough ir Hawke’s Bay regionuose. Čia vyrauja laisvai drenuojantis, akmenuotas dirvožemis su molio priemaišomis, idealiai tinkantis Chardonnay ir Pinot Noir veislėms. Tvariai prižiūrimuose vynuogynuose taikomas vertikalus ūglių formavimas, kruopščiai genint vynmedžius, siekiant užtikrinti optimalų derlių ir kokybę. Haha Brut Cuvée yra gaminamas pasitelkiant Charmat metodą – antrinė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, o tai leidžia išsaugoti šviežius vaisių aromatus ir kartu suteikia vynui subtilų sudėtingumą. Aromatai ir skonis: šis Naujosios Zelandijos putojantis vynas pasižymi šviesia, šiltos aukso spalvos citrinos atspalviu. Aromate dominuoja kreminės persikų natos, kurias papildo skrudintos duonelės, riešutų ir citrinų užuominos. Skonis – puikiai subalansuotas, kreminis, su ryškiomis vaisių natomis ir gaiviu rūgštingumu. Poskonis – švarus, sausas ir ir ilgai išliekantis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Hãhã Brut Cuvée dera su austrėmis, šaltai rūkyta lašiša, švelniais jūros gėrybių patiekalais, minkštais sūriais ar lengvais užkandžiais. Taip pat tinkamas kaip aperityvas.
Ši atskido derliaus (vintage) Cava gaminama iš klasikinio Katalonijos putojančio vyno vynuogių trejeto: Macabeo (40 %), Xarel·lo (30 %) ir Parellada (30 %). Vynuogės skinamos rankomis anksti ryte, siekiant išlaikyti maksimalią šviežumą ir natūralų rūgštingumo lygį. Po fermentacijos nerūdijančio plieno talpose, vynas išpilstomas į butelius ir antrinei fermentacijai laikomas kartu su mielėmis mažiausiai 15 mėnesių. Šis ilgas brandinimo laikotarpis putojančiam vynui suteikia sudėtingumo, kreminės tekstūros ir specifinių aromatų. Aromatai ir skonis: Mont Marçal Cava išsiskiria švariu citrusinių vaisių, žalių obuolių ir baltų gėlių aromatais, kuriuos papildo švelnūs skrudintos duonos ir riešutų natos. Skonis – gaivus ir harmoningas, su smulkiais burbuliukais ir ilgu poskoniu, kuriame juntami riešutų ir migdolų niuansai. Derinimo su maistu rekomendacijos: šis putojantis vynas yra tinkamas pasirinkimas aperityvui. Dera su lengvais užkandžiais, jūros gėrybėmis (krevetėmis, austrėmis, moliuskais), žuvies patiekalais, pavyzdžiui, kepta ar grillinta žuvimi. Taip pat tinka prie baltos mėsos (vištienos, kalakutienos), įvairių salotų, ispaniškų tapas ar net švelnesnio skonio sūrių.
Šio išskirtinio rožinio putojančio vyno kelionė prasideda kruopščiai prižiūrimuose vynuogynuose Robertsono bei Stellenbosch regionuose, kur auginamos klasikinės 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių veislės. Siekiant išsaugoti gaivią rūgštį ir subtilius aromatus, vynuogės skinamos tik rankomis ankstyvą rytą. Tuomet, vynuogių kekės itin švelniai spaudžiamos (naudojant whole bunch pressing metodą). Išspaustos, pirmojo spaudimo vynuogių sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, išlaikant vaisiškumą. Kiekvienos veislės ir skirtingų sklypų vynai fermentuojami atskirai, o vėliau meistriškai sumaišomi ( assemblage ), siekiant sukurti harmoningą bazinį vyną. Subtili rožinė spalva ir papildomos uogų natos suteikiamos įmaišant nedidelį kiekį kokybiško 'Pinot Noir' raudonojo vyno. Toliau seka esminis Méthode Cap Classique etapas – antrinė fermentacija pačiame butelyje, kurios metu, pridėjus mielių ir cukraus, susidaro natūralūs burbuliukai. Putojantis vynas, mažiausiai 15-18 mėnesių, brandinamas butelyje ant mielių nuosėdų ( lees ageing ), taip įgaudamas sudėtingumo, kreminės tekstūros ir skrudintos duonelės natų. Vėliau mielių nuosėdos pašalinamos ( dégorgement ), pridedamas nedidelis kiekis vyno ir cukraus mišinio ( dosage ), nulemiantis galutinį vyno stilių ( šiuo atveju Brut). Skonis ir aromatai: Graham Beck MCC Brut Rosé pasižymi savo šviesia, lašišos atspalvio rožine spalva ir smulkiais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Nosyje atsiskleidžia gausus raudonųjų uogų – braškių, aviečių, vyšnių – aromatas, papildytas subtiliomis rožių žiedlapių ir citrusinių vaisių (galbūt raudonojo apelsino) užuominomis. Burnoje vynas gaivus ir gyvybingas, juntama puikiai subalansuota rūgštis, kreminė tekstūra (brandinimo ant mielių rezultatas) ir vaisiškumas, primenantis ką tik skintas uogas. Poskonis elegantiškas, sausas ir maloniai ilgai išliekantis su subtiliomis mielių natomis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Dėl savo gaivumo, struktūros ir vaisiškumo, Graham Beck MCC Brut Rosé yra itin universalus vynas derinant su maistu. Jis tiks kaip: Aperityvas: Vienas arba su lengvais užkandžiais. Prie jūros gėrybių ir žuvies: Krevečių, lašišos (ypač rūkytos ar grill), sušių, austrių. Prie paukštienos: Vištienos ar kalakutienos patiekalų, ypač su vaisiniais padažais. Prie lengvų makaronų: Su daržovėmis ar jūros gėrybėmis. Prie salotų: Ypač tų, kuriose yra uogų, vaisių ar švelnaus sūrio. Prie desertų: Lengvų vaisinių desertų, uogų pyragų ar šerbeto. Prie sūrių: Minkštų, švelnaus skonio sūrių. Rekomenduojama pateikti gerai atvėsintą, maždaug 6-8°C temperatūros.
Graham Beck MCC Brut gaminamas iš kruopščiai atrinktų Chardonnay ir Pinot Noir vynuogių. Šios vynuogės skinamos rankomis ankstyvą rytą, siekiant išsaugoti jų šviežumą ir aromatus. Po švelnaus vynuogių spaudimo sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojant temperatūrą, kad būtų išlaikytas vaisių charakteris. Antrinė fermentacija vyksta buteliuose, kur vynas brandinamas ant mielių nuosėdų mažiausiai 15 mėnesių, suteikiant jam kremišką tekstūrą ir kompleksiškumą. Būtent šis, Méthode Cap Classique etapas, sukuria elegantiškus burbuliukus. Skonis ir aromatai: Graham Beck MCC Brut aromate dominuoja gaivios citrusinių vaisių (citrinų, žaliųjų obuolių) ir subtilios kaulavaisių (persikų) natos, kurias papildo brandinimo su mielėmis suteikti skrudintos duonos, biskvito ir migdolų tonai. Skonis yra gyvybingas, su traškia, gerai integruota rūgštimi, kuri suteikia gaivumo pojūtį. Burnoje atsiskleidžia vaisių ir mielių natų harmonija, kremiška tekstūra ir ilgai išliekantis, švarus poskonis. Derinim o su maistu rekomendacijos: 🦪 Jūros gėrybės ir šviežia žuvis: Austrės su citrinų sulčių lašeliu. Karpačio iš baltos žuvies arba tuno. Krevetės su česnakiniu sviestu. Švelniai kepta dorada ar menkė su žolelėmis. 🥗 Lengvi užkandžiai ir salotos: Ožkos sūrio salotos su skrudintais riešutais ir kriaušėmis. Cezario salotos su švelniu vištienos krūtinėlės filė. 🌿 Vegetariški patiekalai: Kreminis risotto su šparagais arba pievagrybiais. Kepti baklažanai su rikota ir žolelėmis. 🍣 Azijietiška virtuvė: Suši rinkiniai su lašiša, tunu ar avokadu. Tailandietiški ryžiai su kokosiniu padažu ir krevetėmis. Švelnaus skonio indiški patiekalai. Tarptautinis įvertinimas: Šis konkretus Brut cuvée dažnai įtraukiamas į pasaulinių vyno kritikų geriausių MCC vynų sąrašus. Wine Spectator yra pripažinęs Graham Beck Brut kaip „vieną geriausių kainos ir kokybės santykį turinčių putojančių vynų pasaulyje“, o Tim Atkin MW Pietų Afrikos vyno ataskaitose nuolat skiria šiai vyninei aukštus balus.
Vyno kilmė ir Marlborough paveldas „Whalebone Bay“ vardas nėra atsitiktinis – jis įkūnija gilų ryšį su Naujosios Zelandijos Marlborough regiono praeitimi. Šis pavadinimas siejamas su Port Underwood pakrante, kurioje vis dar aptinkama senovės banginių kaulų liekanų. Ši vietovė XIX amžiuje buvo svarbus banginių medžioklės centras, tad „Whalebone Bay“ primena apie šalies pionierišką dvasią ir istorinę sąsają su jūra. Svarbu paminėti, kad „Whalebone Bay“ yra prekės ženklas, priklausantis gerai žinomai „Saint Clair Family Estate“ vyninei. „Saint Clair Family Estate“, įkurta 1978 metais ir laikoma viena iš Marlborough Sauvignon Blanc gamybos pionierių, garantuoja šiam putojančiam vynui aukščiausią kokybę ir atsidavimą regiono tradicijoms. Marlborough klimatas ir dirvožemis: kur gimsta gaiva Marlborough regionas, esantis Naujosios Zelandijos Pietų saloje, ne veltui vadinamas Sauvignon Blanc vynuogių rojumi. Vynuogės, skirtos „Whalebone Bay Sauvignon Blanc Bubbles“, auginamos kruopščiai parinktuose vynuogynuose, daugiausia Wairau slėnio subregione. Čia vyrauja vėsus, bet saulėtas klimatas, kurį formuoja šiltos dienos ir vėsios naktys. Ši temperatūros amplitudė padeda vynuogėms lėtai bręsti, išlaikant natūralią rūgštį ir intensyvius aromatinius komponentus. Gerai drenuojamas dirvožemis, sudarytas iš senovinių upių nuosėdų ir žvirgždo, taip pat prisideda prie vyno minerališkumo ir kompleksiškumo. Gamybos subtilybės: gaivos išlaikymas Gaminant šį Sauvignon Blanc putojantį vyną didelis dėmesys skiriamas vienam tikslui – išsaugoti vynuogių gaivumą ir pirminius aromatus. Tam vynuogės nuimamos ypač atidžiai ir nedelsiant gabenamos į vyninę, kur jos švelniai spaudžiamos. Pirminė fermentacija atliekama vėsiose nerūdijančio plieno talpyklose. Tai padeda išlaikyti visus ryškiausius vaisių ir žolelių aromatus, kuriuos taip vertiname Sauvignon Blanc veislėje. Vėliau, preciziškai kontroliuojant procesą, formuojasi elegantiški burbuliukai. Toks metodas leidžia sukurti gyvybingą ir švarų putojantį vyną, kuris perteikia visą vynuogių išraiškingumą ir gaivą, būdingą Naujosios Zelandijos Sauvignon Blanc. Charakteristikos Šis putojantis vynas pasižymi šviesia, blyškiai geltona spalva. Aromate dominuoja sultingi tropiniai vaisiai, pavyzdžiui, pasifloras ir kivis, kurie persipina su traškiais agrastų, citrinų žievelės ir žaliojo meliono aromatais. Galite užuosti ir subtilių žolelių, baltųjų pipirų natų. Skonyje vynas gaivus, jaučiami ryškūs citrusų, agrastų ir žaliųjų paprikų tonai. Puikus rūgštingumas, lengva tekstūra ir ilgas, gaivinantis poskonis. Derinimo su Maistu Rekomendacijos Vynas tinka prie šviežių jūros gėrybių, tokių kaip austrės, krevetės ar lengvos žuvies patiekalai. Pabandykite jį su traškiomis salotomis, ypač toms, kuriose yra ožkos sūrio. Šį putojantį vyną galima derinti prie Azijos virtuvės patiekalų. Taip pat galite rinktis kaip aperityvą.