
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
SAUGUS
APSIPIRKIMAS
PRISTATYMAS
Į NAMUS
TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE
Poggio Maru Primitivo Salento - tai išskirtinis itališkas raudonasis vynas, kilęs iš saulėtojo Puglia regiono Salento teritorijos, garsėjančios idealiomis sąlygomis Primitivo vynuogėms. Šis aukštos kokybės vynas gaminamas iš kruopščiai atrinktų Primitivo vynuogių, augančių pietinėje Italijoje, kur karštas klimatas ir mineraliniai dirvožemiai suteikia unikalų skonį. Aromatai ir skonis: raudonasis vynas Poggio Maru Primitivo Salento pasižymi giliu rubino raudonumo atspalviu. Aromate dominuoja prinokusių vyšnių, slyvų ir uogų natos, kurias papildo subtilūs prieskoniai ir vanilės užuominos. Tai kompleksiškas raudonasis vynas, kurio skonis harmoningai subalansuotas tarp vaisių intensyvumo ir švelnaus taninų pojūčio. Derinimas su maistu: vynas tinka prie raudonos mėsos patiekalų, brandintų sūrių, makaronų su sodriais padažais.
Cantine Risveglio SIMPOSIO Primitivo Salento - Apulijos saulės įkvėptas skonis. "Simposio" Primitivo - tai išraiškingas raudonasis itališkas vynas, pagamintas iš 100% Primitivo vynuogių, auginamų saulėtame Salento regione, pietinėje Italijos dalyje. Šis vynas atspindi "Cantine Risveglio" aistrą senosioms Apulijos vynuogių veislėms ir jų siekį kurti autentiškus, terroir atspindinčius vynus. Skoniai ir aromatai: • Nosyje: intensyvūs prinokusių raudonųjų vaisių, tokių kaip vyšnios, slyvos ir gervuogės, aromatai, papildyti subtiliais prieskonių, tabako ir vanilės niuansais. • Gomuryje: vynas pasižymi pilnu kūnu, švelniai juntamais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu, kuriame atsiskleidžia šokolado ir kavos natos. Derinimo galimybės: Šis universalus vynas puikiai dera su įvairiais patiekalais: • Mėsa: raudonos mėsos patiekalais, tokiais kaip kepsnys, troškiniai, ėriena. • Sūris: brandintais sūriais. • Makaronai: makaronų patiekalais su sodriu padažu. • Užkandžiai: taip pat puikiai tinka prie įvairių užkandžių.
Grotta Rossa - tai raudonas vynas, pagamintas iš 100% Carignano vynuogių, auginamų Sardinijos salos pietvakariuose, Sulcis regione. Pietvakarių Sardinijoje, Sulcis žemumoje, smėlingas dirvožemis sukuria išskirtinį foną Cantina Santadi vynuogynams, ypač Carignano vynmedžiams, kurie čia tradiciškai auginami albarello sistema, apsaugančia juos nuo stiprių vėjų. Derliaus nuėmimas prasideda rugsėjo antroje pusėje ir baigiasi spalio pirmoje pusėje. Vynas fermentuojamas su odelėmis 25-30°C temperatūroje. Malolaktinė fermentacija suteikia vynui švelnumo, po kurios, prieš išpilstant į butelius, kelis mėnesius vynas brandinamas cementinėse talpose. Aromatai ir skonis: Aromatas primena prinokusias raudonųjų uogų natas su švelniais saldymedžio akcentais. Skonis yra elegantiškas ir pilnas, jaučiami gerai integruoti taninai ir gaivi rūgštelė, suteikianti pusiausvyrą. Derinimo su maistu rekomendacijos: Paukštiena: Šis vynas dera su paukštienos patiekalais, pavyzdžiui, antiena ar putpele, ypač jei jie ruošiami su sodriais padažais ar prieskoniais. Žvėriena: Su lengvais patiekalai, tokiais kaip fazano ar kiškio troškiniai. Troškinti patiekalai: Troškintos veršienos ar jautienos patiekalai, pagardinti aromatinėmis daržovėmis ar prieskoniais.
Poggio Civetta Chianti Classico DOCG gaminamas prestižiniame Chianti Classico regione, Toskanos širdyje, Greve in Chianti apylinkėse. Vyną gamina Tenute Rossetti, priklausanti Fantini grupei, kuri sujungia modernias vyno gamybos technologijas su vietinėmis tradicijomis. Vynas gaminamas iš 90% Sangiovese, 5% Canaiolo ir 5% Cabernet Sauvignon vynuogių. Vynuogės švelniai spaudžiamos ir fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, svyruojančioje nuo 16°C iki 24°C. Šis procesas trunka iki 10 dienų, kurio metu yra naudojama makro-oksigenacija. Vėliau vynas 9 mėnesius brandinamas skirtingų dydžių ąžuolo statinėse. Aromatai ir skonis: Poggio Civetta Chianti Classico pasižymi ryškiu raudonų vaisių aromatu, kuriame dominuoja vyšnios ir avietės. Švelnios gėlių natos ir džiovintų žolelių, tokių kaip čiobreliai ir rozmarinai, užuominos suteikia vynui papildomo kompleksiškumo. Gomuryje vynas yra harmoningas, juntamas vaisių skonis ir gerai integruoti taninai. Vyrauja sultingų raudonų uogų skoniai, papildyti žemiškumo ir malonios rūgštelės, kuri suteikia vynui gaivumo. Ganėtinai ilgas poskonis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Mėsos patiekalai: Bistecca alla Fiorentina – tradicinis jautienos kepsnys ant grotelių. Lėtai troškinta jautiena su raudonojo vyno padažu. Kepta antis su spanguolių ar vyšnių padažu. Grilyje kepti avienos kotletai su rozmarinu. Makaronų ir ryžių patiekalai: Tagliatelle su jautienos ragu (Ragu alla Bolognese). Makaronai su miško grybų ir trumų padažu. Risotto su brandintu parmezanu ir keptomis daržovėmis. Daržovių patiekalai: Grilyje keptos daržovės su balzaminio acto užpilu. 5otūs troškiniai. Cacciucco – Toskanos žuvienė su pomidorais ir prieskoniais.
ENEO yra pagamintas iš Susumaniello ir Negroamaro vynuogių, kurios auga Salento regione. Salento žinomas dėl savo šilto Viduržemio jūros klimato ir kalkakmenio dirvožemio. Šie veiksniai suteikia vynui išraiškingą skonio profilį. Vynas buvo brandintas prancūziško ąžuolo statinėse 6 mėnesius, siekiant sustiprinti struktūrą ir suteikti subtilių prieskonių užuominų. Aromatai ir skonis: ENEO Susumaniello Negroamaro vynas išsiskiria giliomis raudonųjų vaisių natomis, tokiomis kaip vyšnios ir slyvos, bei švelniomis prieskonių, juodojo šokolado ir vanilės užuominomis. Vynui būdinga tvirta struktūra ir subalansuotas rūgštingumas. Derinimo su maistu rekomendacijos: Raudona mėsa: Kepsniai, jautienos ar ėrienos troškiniai, ypač su žolelių ir prieskonių padažais. Makaronai su mėsa: Patiekalai su mėsos padažais, tokie kaip makaronai su Bolonėse padažu. Kietieji sūriai: Brandinti kietieji sūriai, tokie kaip Pecorino ar Parmigiano Reggiano. Viduržemio jūros virtuvė: Keptos ar troškintos daržovės su alyvuogių aliejumi, baklažanų patiekalai arba mėsos troškiniai su pomidorų padažu. Kepta paukštiena: Antiena ar kepta vištiena su tamsiais padažais.
Šio išskirtinio rožinio putojančio vyno kelionė prasideda kruopščiai prižiūrimuose vynuogynuose Robertsono bei Stellenbosch regionuose, kur auginamos klasikinės 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių veislės. Siekiant išsaugoti gaivią rūgštį ir subtilius aromatus, vynuogės skinamos tik rankomis ankstyvą rytą. Tuomet, vynuogių kekės itin švelniai spaudžiamos (naudojant whole bunch pressing metodą). Išspaustos, pirmojo spaudimo vynuogių sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, išlaikant vaisiškumą. Kiekvienos veislės ir skirtingų sklypų vynai fermentuojami atskirai, o vėliau meistriškai sumaišomi ( assemblage ), siekiant sukurti harmoningą bazinį vyną. Subtili rožinė spalva ir papildomos uogų natos suteikiamos įmaišant nedidelį kiekį kokybiško 'Pinot Noir' raudonojo vyno. Toliau seka esminis Méthode Cap Classique etapas – antrinė fermentacija pačiame butelyje, kurios metu, pridėjus mielių ir cukraus, susidaro natūralūs burbuliukai. Putojantis vynas, mažiausiai 15-18 mėnesių, brandinamas butelyje ant mielių nuosėdų ( lees ageing ), taip įgaudamas sudėtingumo, kreminės tekstūros ir skrudintos duonelės natų. Vėliau mielių nuosėdos pašalinamos ( dégorgement ), pridedamas nedidelis kiekis vyno ir cukraus mišinio ( dosage ), nulemiantis galutinį vyno stilių ( šiuo atveju Brut). Skonis ir aromatai: Graham Beck MCC Brut Rosé pasižymi savo šviesia, lašišos atspalvio rožine spalva ir smulkiais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Nosyje atsiskleidžia gausus raudonųjų uogų – braškių, aviečių, vyšnių – aromatas, papildytas subtiliomis rožių žiedlapių ir citrusinių vaisių (galbūt raudonojo apelsino) užuominomis. Burnoje vynas gaivus ir gyvybingas, juntama puikiai subalansuota rūgštis, kreminė tekstūra (brandinimo ant mielių rezultatas) ir vaisiškumas, primenantis ką tik skintas uogas. Poskonis elegantiškas, sausas ir maloniai ilgai išliekantis su subtiliomis mielių natomis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Dėl savo gaivumo, struktūros ir vaisiškumo, Graham Beck MCC Brut Rosé yra itin universalus vynas derinant su maistu. Jis tiks kaip: Aperityvas: Vienas arba su lengvais užkandžiais. Prie jūros gėrybių ir žuvies: Krevečių, lašišos (ypač rūkytos ar grill), sušių, austrių. Prie paukštienos: Vištienos ar kalakutienos patiekalų, ypač su vaisiniais padažais. Prie lengvų makaronų: Su daržovėmis ar jūros gėrybėmis. Prie salotų: Ypač tų, kuriose yra uogų, vaisių ar švelnaus sūrio. Prie desertų: Lengvų vaisinių desertų, uogų pyragų ar šerbeto. Prie sūrių: Minkštų, švelnaus skonio sūrių. Rekomenduojama pateikti gerai atvėsintą, maždaug 6-8°C temperatūros.
Vynuogės auginamos Marlborough ir Hawke’s Bay regionuose. Čia vyrauja laisvai drenuojantis, akmenuotas dirvožemis su molio priemaišomis, idealiai tinkantis Chardonnay ir Pinot Noir veislėms. Tvariai prižiūrimuose vynuogynuose taikomas vertikalus ūglių formavimas, kruopščiai genint vynmedžius, siekiant užtikrinti optimalų derlių ir kokybę. Haha Brut Cuvée yra gaminamas pasitelkiant Charmat metodą – antrinė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, o tai leidžia išsaugoti šviežius vaisių aromatus ir kartu suteikia vynui subtilų sudėtingumą. Aromatai ir skonis: šis Naujosios Zelandijos putojantis vynas pasižymi šviesia, šiltos aukso spalvos citrinos atspalviu. Aromate dominuoja kreminės persikų natos, kurias papildo skrudintos duonelės, riešutų ir citrinų užuominos. Skonis – puikiai subalansuotas, kreminis, su ryškiomis vaisių natomis ir gaiviu rūgštingumu. Poskonis – švarus, sausas ir ir ilgai išliekantis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Hãhã Brut Cuvée dera su austrėmis, šaltai rūkyta lašiša, švelniais jūros gėrybių patiekalais, minkštais sūriais ar lengvais užkandžiais. Taip pat tinkamas kaip aperityvas.
Castello di Roncade Prosecco Extra Dry gaminamas iš 100% Glera vynuogių . Vynuogynai, kuriuose auginamos šios vynuogės, yra įsikūrę Roncade ir Mogliano Veneto vietovėse . Šio regiono dirvožemis, vadinamas „caranto“, pasižymi žemu kritulių kiekiu ir plonu konsoliduoto molio bei dumblo sluoksniu su kalkakmenio intarpais . Būtent ši unikali dirvožemio sudėtis suteikia vynui ypatingų savybių. Vynuogės derlius nuimamas vėlyvą rugpjūtį ir rugsėjo pradžioje . Vyno gamybos procesas prasideda švelniu vynuogių spaudimu („in white with soft pressing“), siekiant išsaugoti subtilius Glera vynuogių aromatus ir skonius . Putojantis vynas gaminamas naudojant Charmat metodą, kurio metu antrinė fermentacija vyksta dideliuose nerūdijančio plieno tankuose . Šis metodas leidžia išsaugoti šviežius ir vaisiškus vynuogių aromatus. Aromatai ir skonis: Castello di Roncade Prosecco Extra Dry pasižymi šviesia šiaudų spalva su žalsvais atspalviais ir spindinčiu skaidrumu . Putojančio vyno burbuliukai yra labai smulkus ir elegantiški. Šis Prosecco pasižymi švelniais obuolių, kriaušių, persikų ir citrusinių vaisių aromatais, kuriuos papildo subtilios gėlių natos. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šviežios, lengvos salotos, pagardintos citrinos arba balzamiko padažu. Galima derinti su makaronais, paruoštais su alyvuogių aliejumi, šviežiu česnaku bei žolelėmis arba lengvu pesto padažu. Šviežių jūros gėrybių. Lengvais žuvies patiekalais
Graham Beck MCC Brut gaminamas iš kruopščiai atrinktų Chardonnay ir Pinot Noir vynuogių. Šios vynuogės skinamos rankomis ankstyvą rytą, siekiant išsaugoti jų šviežumą ir aromatus. Po švelnaus vynuogių spaudimo sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojant temperatūrą, kad būtų išlaikytas vaisių charakteris. Antrinė fermentacija vyksta buteliuose, kur vynas brandinamas ant mielių nuosėdų mažiausiai 15 mėnesių, suteikiant jam kremišką tekstūrą ir kompleksiškumą. Būtent šis, Méthode Cap Classique etapas, sukuria elegantiškus burbuliukus. Skonis ir aromatai: Graham Beck MCC Brut aromate dominuoja gaivios citrusinių vaisių (citrinų, žaliųjų obuolių) ir subtilios kaulavaisių (persikų) natos, kurias papildo brandinimo su mielėmis suteikti skrudintos duonos, biskvito ir migdolų tonai. Skonis yra gyvybingas, su traškia, gerai integruota rūgštimi, kuri suteikia gaivumo pojūtį. Burnoje atsiskleidžia vaisių ir mielių natų harmonija, kremiška tekstūra ir ilgai išliekantis, švarus poskonis. Derinim o su maistu rekomendacijos: 🦪 Jūros gėrybės ir šviežia žuvis: Austrės su citrinų sulčių lašeliu. Karpačio iš baltos žuvies arba tuno. Krevetės su česnakiniu sviestu. Švelniai kepta dorada ar menkė su žolelėmis. 🥗 Lengvi užkandžiai ir salotos: Ožkos sūrio salotos su skrudintais riešutais ir kriaušėmis. Cezario salotos su švelniu vištienos krūtinėlės filė. 🌿 Vegetariški patiekalai: Kreminis risotto su šparagais arba pievagrybiais. Kepti baklažanai su rikota ir žolelėmis. 🍣 Azijietiška virtuvė: Suši rinkiniai su lašiša, tunu ar avokadu. Tailandietiški ryžiai su kokosiniu padažu ir krevetėmis. Švelnaus skonio indiški patiekalai. Tarptautinis įvertinimas: Šis konkretus Brut cuvée dažnai įtraukiamas į pasaulinių vyno kritikų geriausių MCC vynų sąrašus. Wine Spectator yra pripažinęs Graham Beck Brut kaip „vieną geriausių kainos ir kokybės santykį turinčių putojančių vynų pasaulyje“, o Tim Atkin MW Pietų Afrikos vyno ataskaitose nuolat skiria šiai vyninei aukštus balus.