
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
SAUGUS
APSIPIRKIMAS
PRISTATYMAS
Į NAMUS
TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE
Vynuogės auginamos Marlborough ir Hawke’s Bay regionuose. Čia vyrauja laisvai drenuojantis, akmenuotas dirvožemis su molio priemaišomis, idealiai tinkantis Chardonnay ir Pinot Noir veislėms. Tvariai prižiūrimuose vynuogynuose taikomas vertikalus ūglių formavimas, kruopščiai genint vynmedžius, siekiant užtikrinti optimalų derlių ir kokybę. Haha Brut Cuvée yra gaminamas pasitelkiant Charmat metodą – antrinė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, o tai leidžia išsaugoti šviežius vaisių aromatus ir kartu suteikia vynui subtilų sudėtingumą. Aromatai ir skonis: šis Naujosios Zelandijos putojantis vynas pasižymi šviesia, šiltos aukso spalvos citrinos atspalviu. Aromate dominuoja kreminės persikų natos, kurias papildo skrudintos duonelės, riešutų ir citrinų užuominos. Skonis – puikiai subalansuotas, kreminis, su ryškiomis vaisių natomis ir gaiviu rūgštingumu. Poskonis – švarus, sausas ir ir ilgai išliekantis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Hãhã Brut Cuvée dera su austrėmis, šaltai rūkyta lašiša, švelniais jūros gėrybių patiekalais, minkštais sūriais ar lengvais užkandžiais. Taip pat tinkamas kaip aperityvas.
Galante Appassimento Sangiovese di Romagna: šis išskirtinis itališkas vynas, pagamintas tradiciniu "appassimento" metodu, atskleidžia sodrų skonį ir gilius aromatus. 100% Sangiovese vynuogės iš saulėtų Emilijos-Romanijos vynuogynų garantuoja aukščiausią kokybę. Aromatai ir skonis: džiovintų vyšnių, slyvų ir prieskonių aromatai su švelniomis vanilės natomis. Švelnūs taninai, puikus balansas ir ilgas poskonis su džiovintų uogų ir šokolado užuominomis. Derinimas su maistu: vynas tinka prie pirmųjų patiekalų, baltos mėsos kepsnių ir sūrių.
Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia yra išskirtinis raudonasis vynas, pagamintas iš Negroamaro, Primitivo ir Sangiovese vynuogių, auginamų Apulijos regione, Italijoje. Šis vynas gaminamas Appassimento metodu – vynuogės yra dalinai džiovinamos prieš fermentaciją, taip suteikiant vynui sodrumo ir kompleksiškumo. Po fermentacijos vynas brandinamas ant smulkių mielių nuosėdų, siekiant suteikti jam sodresnį skonį ir sudėtingumą. Aromatai ir skonis: Spalva: Raudona rubino spalva su granato atspalviais.. Aromatas: Intensyvaus ir kompleksiško aromato, kuriame dominuoja prinokusių juodųjų vyšnių, džiovintų slyvų ir prieskonių natos, papildytos šokolado ir odos niuansais. Skonis: Vidutinio kūno struktūra su subalansuotu rūgštingumu, sodriais juodųjų vaisių, tokių kaip gervuogės ir figos, skoniais, papildytais vanilės ir tabako niuansais. Švelnaus ir ilgai išliekančio poskonio. Derinimo su maistu rekomendacijos: Mėsa: Jautienos troškiniai, pavyzdžiui, jautienos troškinys su daržovėmis. Su kepta kiaulienos sprandine, šonkauliukais, dešrelėmis ar kitais kiaulienos patiekalais. Nors dažniausiai raudonasis vynas derinamas su raudona mėsa, šis vynas gali būti tinkamas pasirinkimas ir prie anties ar žąsies patiekalų, ypač jei paukštiena yra ruošiama su sodriu padažu ar prieskoniais. Makaronai: Cielo Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia dera su makaronais su sodriu padažu, pavyzdžiui, grybų padažu ar padažu su mėsa.
Jean Loron Jean Chardonnay – tai gaivus ir subalansuotas baltasis vynas, atspindintis pietų Prancūzijos vynų charakterį. Šis baltasis vynas pagamintas iš Chardonnay vynuogių, auginamų aukštai kalnuose pietų Prancūzijoje, akmenuotame ir kalkingame dirvožemyje. Vėsūs nakties orai ir itin saulėtos dienos suteikiantys vynui pusiausvyrą tarp turtingumo ir gaivumo. Skonis ir aromatai: Šis baltasis vynas pasižymi šviesia geltona spalva su žalsvais atspalviais. Nosyje juntami citrusinių vaisių, ličių ir baltų gėlių aromatai su minerališkumo natomis. Gomuryje vynas yra gaivus, švelnus. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės ir žuvis: Baltosios žuvies filė su citrininiu sviesto padažu – vyno gaivumas puikiai subalansuoja švelnią žuvies tekstūrą. Grilyje kepti krevetės su česnakiniu sviestu – Chardonnay paryškina jūros gėrybių saldumą ir suteikia gaivumo. Lašiša su lengvu žolelių padažu – subalansuotas rūgštingumas padeda atskleisti žuvies skonį. Vištiena ir paukštiena: Vištienos krūtinėlė su citrininiu padažu – gaivūs citrusiniai vyno niuansai dera su švelnia paukštiena. Anties filė su apelsinų glazūra – subtilus vaisiškumas papildo patiekalo saldumą ir aromatingumą. Daržovių ir makaronų patiekalai: Makaronai su kreminiu sūrio ir trumų padažu – Chardonnay kremiška tekstūra puikiai dera su sūriais padažais. Rizotas su šparagais ir parmezanu – vyno rūgštingumas išryškina daržovių gaivumą. Keptos cukinijos su fetos sūriu ir citrininiu padažu. Sūriai: Brie arba Camembert sūriai – minkšti ir kreminiai sūriai dera su švelniu Chardonnay charakteriu. Ožkos sūris su medumi ir riešutais.
„Pipoli Bianco Basilicata“ gaminamas iš dviejų pietų Italijoje itin vertinamų vietinių baltųjų vynuogių: Greco (apie 60%) ir Fiano (apie 40%). Vynuogynai randasi net apie 800 metrų virš jūros lygio aukštyje, ant Monte Vultūro šlaitų. netoli Acerenzos miestelio. Dėl didelio aukščio ir vėsios nakties temperatūros, vynuogės bręsta ilgai išsaugodamos gaivų rūgšties lygį. Derlius skinamas rankomis vėlyvą rudenį – tai viena paskutinių derliaus skynimo vietovių Italijoje. Atvežtos į vyninę vynuogės atšaldomos, švelniai suspaudžiamos ir fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose 10 °C temperatūroje, vengiant deguonies poveikio, kad išliktų šviežumas. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų tose pačiose nerūdijančio plieno talpose, kas suteikia jam kremiškumo ir kompleksiškumo. Ąžuolo statinės nenaudojamos, todėl išlaikomas švarus, minerališkai gaivus vyno charakteris. Aromatai ir skonis: „Pipoli Bianco“ pasižymi šviesia, gelsva spalva su žalsvais atspalviais. Aromate juntamos baltųjų vaisių (persikų, kriaušių) ir citrusinių (citrinų, greipfrutų) natos, taip pat lengvas tropinių vaisių (mango, ananasų) prieskonis. Burnoje vynas atrodo gyvas ir gaivus, išlaikantis subalansuotą rūgštį, kuri pabrėžia vyno šviežumą. Poskonyje juntamas subtilus minerališkumas, atspindintis vulkaninį dirvožemį. Vyno kritikas Jamesas Buttonas (2023 m.) apibūdino jį kaip „rūkytą ir minerališką, su egzotiškais ananasų, mango ir persikų skoniais, primenančiais vaisinį New England stiliaus IPA alų“. Derinimo su maistu rekomendacijos: Dėl ryškios rūgšties ir švelnaus kūno „Pipoli Bianco“ tinka prie įvairių jūros gėrybių, baltos mėsos, šviežių salotų ar lengvų itališkų užkandžių. Taip pat dažnai rekomenduojamas prie minkštų, kreminių sūrių. Gali būti patiekiamas kaip aperityvas. Apdovanojimai ir Pripažinimas: Pipoli Bianco pelnė tarptautinį pripažinimą: auksą Mundus Vini 2022 ir sidabrą Frankfurt International Trophy 2023. Jamesas Buttonas įvertino jį 90 balų, rekomenduoja ragauti iki 2028 m.
Hãhã Hawke’s Bay Chardonnay – tai išskirtinis vynas, pagamintas iš kruopščiai atrinktų Chardonnay vynuogių, auginamų Hawke’s Bay regione, Naujojoje Zelandijoje. Šis regionas garsėja idealiomis sąlygomis Chardonnay vynuogėms, o vynuogės skinamos tik optimalaus sunokimo metu, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatų gaivą. Fermentacijos procesas prasideda nerūdijančio plieno talpyklose, taip išsaugant vyno šviežumą ir vaisiškumą. Vėliau dalis vyno brandinama ąžuolo statinėse, suteikiant jam subtilių skrudinimo ir prieskonių natų. Daliai žaliavos atliekama malolaktinė fermentacija, pridedant kremiškumo ir kompleksiškumo. Skonis ir aromatai: Šis Chardonnay pasižymi ryškiu prinokusių persikų, citrusinių vaisių ir lengvų skrudinto ąžuolo aromatu. Skonyje juntamas persikų, melionų ir subtilus sviestiškumas, derinamas su gaivia rūgštimi ir ilgu, švariu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės ir žuvis – tinkamas pasirinkimas prie keptos ar svieste troškintos baltos žuvies, krevečių, šukutės ar omaro. Paukštiena – dera prie keptos vištienos su kreminiais padažais, kalakutienos ar ant grotelių keptos antienos su vaisių glazūra. Pikantiški patiekalai – subalansuotas rūgštingumas leidžia derinti su Azijos virtuvės patiekalais, tokiais kaip vištiena su imbieru ir citrinžole ar kreminis tailandietiškas karis. Daržovių patiekalai – tinka prie grilyje keptų daržovių ar šparagų.
Christophe Patrice Chablis gaminamas iš 100% Chardonnay vynuogių, augintų Beine, Courgis ir Chablis komunų vynuogynuose. Christophe Patrice vynuogynai išsiskiria ne tik savo dirvožemiu, bet ir tankiu apsodinimu – viename hektare auga net 5800 vynmedžių. Toks tankus apsodinimas, nors ir reikalauja daugiau priežiūros, leidžia vynmedžiams konkuruoti tarpusavyje, skatina gilesnes šaknis ir mažesnius, bet koncentruotesnius derlius. Po skynimo, vynuogės švelniai spaudžiamos, kad būtų išgautos tik aukščiausios kokybės sultys. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išlaikyti gryną vaisių skonį ir ryškų minerališkumą. Ąžuolo statinių nėra naudojamos nei fermentacijai, nei brandinimui – tai leidžia vynui išlikti švariam ir neapkrautam medienos aromatų. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų ("sur lie" ), kas suteikia vynui subtilią, šilkinę tekstūrą ir papildomą kompleksiškumą, išlaikant jo gaivumą bei eleganciją. Skonis ir aromatai: Christophe Patrice Chablis išsiskiria šviesia, žalsvai aukso spalva ir intensyviais citrusiniais aromatais. Nosyje juntami žalių obuolių, citrinų, greipfrutų ir šviežių žolelių kvapai, papildyti subtiliomis kreidos ir šlapio akmenų natomis, kurios atspindi Chablis teritorijos unikalumą. Burnoje vynas yra sausas, gaivus ir elegantiškas, pasižymintis ryškia rūgštimi ir švelnia tekstūra. Poskonyje ilgai išlieka minerališkumas. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės : austrės, midijos, krevetės ar krabai. Žuvis : kepta ar grilyje ruošta balta žuvis, pavyzdžiui, menkė ar jūrų lydeka. Paukštiena : vištiena ar kalakutiena lengvuose padažuose. Sūriai : švelnūs ožkos sūriai ar kiti minkšti, ne per aštrūs sūriai. Garsus vyno kritikas James Suckling apie 2019 metų Christophe Patrice Chablis derlių rašė: "Šis vynas yra tikras Chabli etalonas, su ryškia rūgštimi ir mineralų kompleksiškumu." Jis įvertino šį vyną 92 balais, pabrėždamas jo autentiškumą ir eleganciją.
Hãhã Sauvignon Blanc yra gaminamas iš atrinktų vynuogių, užaugintų Marlborough regiono Awatere ir Wairau slėniuose.Vynuogės yra kruopščiai skinamos vėsiomis nakties valandomis, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatą. Po švelnaus presavimo, sultys fermentuojamos žemoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpyklose, kad būtų išryškintas vaisiškumas ir Sauvignon Blanc charakteris. Norint išlaikant gryną ir gaivų stilių, vynas nėra brandinamas ąžuolo statinėse. Skonis ir aromatai: Šis vynas pasižymi intensyviu aromatu, vyrauja tropinių vaisių, pasiflorų ir greipfrutų aromatai. Skonyje dominuoja melionų, pasiflorų ir laimo žievelės natos, kurias papildo subalansuotas žolelių charakteris ir ilgai išliekantis minerališkas poskonis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas puikiai dera su jūros gėrybėmis, ypač austrėmis, krevetėmis, šviežiai paruoštomis baltos žuvies filė. Taip pat tinka prie ožkos sūrio, lengvų salotų ar azijietiškų patiekalų su citrinžole ir imbieru.