12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Azienda Agricola GIAROLA Custoza vyno butelis

Vynas Azienda Agricola GIAROLA Custoza D.O.C. 0.75L 12,5%

 

„Azienda Agricola Giarola Custoza“ – tai gaivus ir aromatingas sausas baltasis vynas iš Custoza DOC apeliacijos, esančios Veneto regione, netoli Gardos ežero.  Jį gamina Giarola šeima, kurios vynininkystės istorija siekia 1968 metus. Vynas pagamintas iš klasikinių vietinių vynuogių – Garganega, Trebbiano Toscano ir Trebbianello.  Aromate atsiskleidžia gaivūs vaisiai – persikai, bananai ir citrusai.  Skonis yra minkštas, maloniai vaisiškas, su gerai subalansuota rūgštimi.  Tai puikus kasdienis vynas, atspindintis regiono charakterį ir idealiai tinkantis prie lengvų užkandžių bei žuvies patiekalų. 

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Spalva:
Skonis:
Aromatai:
10,00 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija


Kiekvienas „Azienda Agricola Giarola“ vyno butelis – tai šimtmetį trunkanti vienos šeimos istorija, prasidėjusi XX a. pradžioje, kai Sante Giarola grįžo iš Amerikos su svajone įsigyti žemės gimtajame Veronos krašte.  Nuo 1923 m. puoselėjamos žemės tapo šeimos aistros simboliu.  Vynininkystės kelias prasidėjo 1968 metais, kai Sante sūnus Umberto pirmą kartą pagamino vyną su Giarola vardu. Šiandien vyninės vairą laiko Umberto sūnūs – Michele ir enologas Valeriano, kurie derina tradicijas su moderniomis technologijomis. 


Regionas, Klimatas ir Dirvožemiai


Custoza DOC vyno zona apima pietinę Veronos provinciją Veneto regione, moreninių kalvų juostą tarp Veronos ir Gardos ežero. Giarolos vynuogynai yra įsikūrę Palačolo di Sona vietovėje (Veronos apskritis) netoli Gardos krantų. Regiono dirvožemis – tai unikalios moreninės kalvos, susiformavusios atsitraukus ledynams. Šis žvyro, smėlio, molio ir kalkakmenio mišinys yra itin turtingas mineralais ir suteikia vynui būdingą sūrumo bei minerališkumo pojūtį.  Gardos ežeras veikia kaip milžiniškas termoreguliatorius: sušvelnina klimatą, o nuo jo pučiančios vėjai apsaugo vynuoges nuo ligų ir lemia didelius temperatūrų svyravimus tarp dienos ir nakties. Tai leidžia vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir suformuoti intensyvius aromatus.


Naudojamos Vynuogių Veislės



  • Custoza DOC sudėtis: pagal taisykles Custoza DOC vynas gaminamas iš vietinių veislių, iš kurių pagrindinės – Garganega, Trebbianello (vietinis Tocai biotipas), Trebbiano Toscano ir Cortese (Bianca Fernanda). Šios pagrindinės veislės turi sudaryti ne mažiau kaip 70 % mišinio.

  • Papildomos veislės: iki 30 % mišinio leidžiama praturtinti kitomis baltųjų vynuogių rūšimis, tokiomis kaip Malvasia, Riesling Italico arba Rein, Pinot Bianco, Chardonnay ar Incrocio Manzoni hibridas.

  • Giarola vyninėje: Giarola ūkyje „Custoza DOC“ vynas gaminamas iš Garganega, Trebbiano Toscano ir Trebbianello vynuogių. Šis mišinys atitinka DOC reikalavimus.


Gamybos Metodas


„Giarola Custoza DOC“ yra klasikinis šio regiono vynas, kurio gamybos procesas orientuotas į gaivumo ir pirminių aromatų išsaugojimą. Vynuogės skinamos skirtingu laiku, priklausomai nuo veislės sunokimo: Trebbianello – rugsėjo pradžioje, o Garganega ir Trebbiano Toscano – vėliau, iki pat spalio pradžios. Vyninėje atliekamas švelnus vynuogių spaudimas. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, griežtai kontroliuojant temperatūrą (16–18 °C), kad būtų išlaikytas vaisiškas ir gaivus vyno stilius.  Pagal Custoza DOC taisykles, prieš išpilstant, vynas brandinamas mažiausiai 3 mėnesius plieno talpose. 


Vyno Charakteris


Taurėje vynas pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva, kartais su žalsvais atspalviais. Aromatas subtilus, bet aiškiai juntamas, dominuoja vaisių natos: persikai, bananai ir citrusai, su baltų gėlių ir baltojo meliono užuominomis. Skonis yra minkštas ir maloniai vaisiškas, puikiai subalansuotas gyvybingos rūgšties. Tai nėra sudėtingas ar sunkus vynas.


Derinimas su Maistu


Aperityvas ir Užkandžiai: Lengvi užkandžiai, salotos, vegetariški patiekalai. Tinka kaip aperityvas. Dera su šviežiomis salotomis, suktinukais su cukinija ir kreminiu sūriu.


Jūros Gėrybės ir Žuvis: Gėlavandenė ir jūros žuvis, jūros gėrybės. Keptas upėtakis, midijos, krevečių ar tuno karpačas, kepti kalmarai.

Charakteristikos
Kilmės šalis:
Italija
Regionas:
Venetas
Apeliacija:
Custoza DOC
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
12.5%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
10 -12°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.
Gamintojas

Istorija ir šeima


Giarola vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, kai Sante Giarola įkūrė ūkį, kuris nuo 1923 m. puoselėja vynuogynus. 1968 m. jo sūnus Umberto Giarola pradėjo gaminti vyną su šeimos vardu, taip pradėdamas naują etapą. Šiandien vyninei vadovauja Umberto ir jo sūnūs: Michele, atsakingas už komercinę plėtrą, ir Valeriano, kuris kartu su tėvu, kaip enologas, prižiūri vyno gamybos procesus. Tai keturių kartų istorija, paremta aistra ir atsidavimu.


Filosofija ir vynuogynai


Vyninės veiklos pamatas – „Pagarbos aplinkai ir meilės gamtai“ filosofija. Šis principas įgyvendinamas per nuolatines inovacijas, kurios dera su tradicijomis. Vynuogynai buvo visiškai atnaujinti, įdiegta moderni „dvigubos uždangos“ (angl.double curtain) sistema ir lašelinė drėkinimo sistema, siekiant užtikrinti aukščiausią vynuogių kokybę. Vyninėje taikomi pažangūs metodai, pavyzdžiui, kriomaceracija (šaltoji maceracija), siekiant išgauti kuo daugiau aromatų ir sukurti kompleksiškus vynus.  


Vietovė


„Azienda Agricola Giarola“ yra įsikūrusi Palazzolo di Sona vietovėje, Veronos provincijoje, ant moreninių kalvų, susiformavusių ledynmečiu. Šis mineralais turtingas dirvožemis ir švelnus Gardos ežero mikroklimatas sukuria idealias sąlygas auginti vynuoges ir gaminti išskirtinius Custoza, Bardolino ir kitus regiono vynus.

Panašūs produktai

Azienda Agricola GIAROLA Custoza vyno butelis

Vynas Azienda Agricola GIAROLA Custoza D.O.C. 0.75L 12,5%

10,00 €