Vyninės Istorija Kiekvienas „Azienda Agricola Giarola“ vyno butelis – tai šimtmetį trunkanti vienos šeimos istorija, prasidėjusi XX a. pradžioje, kai Sante Giarola grįžo iš Amerikos su svajone įsigyti žemės gimtajame Veronos krašte. Nuo 1923 m. puoselėjamos žemės tapo šeimos aistros simboliu. Vynininkystės kelias prasidėjo 1968 metais, kai Sante sūnus Umberto pirmą kartą pagamino vyną su Giarola vardu. Šiandien vyninės vairą laiko Umberto sūnūs – Michele ir enologas Valeriano, kurie derina tradicijas su moderniomis technologijomis. Regionas, Klimatas ir Dirvožemiai Custoza DOC vyno zona apima pietinę Veronos provinciją Veneto regione, moreninių kalvų juostą tarp Veronos ir Gardos ežero. Giarolos vynuogynai yra įsikūrę Palačolo di Sona vietovėje (Veronos apskritis) netoli Gardos krantų. Regiono dirvožemis – tai unikalios moreninės kalvos, susiformavusios atsitraukus ledynams. Šis žvyro, smėlio, molio ir kalkakmenio mišinys yra itin turtingas mineralais ir suteikia vynui būdingą sūrumo bei minerališkumo pojūtį. Gardos ežeras veikia kaip milžiniškas termoreguliatorius: sušvelnina klimatą, o nuo jo pučiančios vėjai apsaugo vynuoges nuo ligų ir lemia didelius temperatūrų svyravimus tarp dienos ir nakties. Tai leidžia vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir suformuoti intensyvius aromatus. Naudojamos Vynuogių Veislės Custoza DOC sudėtis: pagal taisykles Custoza DOC vynas gaminamas iš vietinių veislių, iš kurių pagrindinės – Garganega, Trebbianello (vietinis Tocai biotipas), Trebbiano Toscano ir Cortese (Bianca Fernanda). Šios pagrindinės veislės turi sudaryti ne mažiau kaip 70 % mišinio. Papildomos veislės: iki 30 % mišinio leidžiama praturtinti kitomis baltųjų vynuogių rūšimis, tokiomis kaip Malvasia, Riesling Italico arba Rein, Pinot Bianco, Chardonnay ar Incrocio Manzoni hibridas. Giarola vyninėje: Giarola ūkyje „Custoza DOC“ vynas gaminamas iš Garganega, Trebbiano Toscano ir Trebbianello vynuogių. Šis mišinys atitinka DOC reikalavimus. Gamybos Metodas „Giarola Custoza DOC“ yra klasikinis šio regiono vynas, kurio gamybos procesas orientuotas į gaivumo ir pirminių aromatų išsaugojimą. Vynuogės skinamos skirtingu laiku, priklausomai nuo veislės sunokimo: Trebbianello – rugsėjo pradžioje, o Garganega ir Trebbiano Toscano – vėliau, iki pat spalio pradžios. Vyninėje atliekamas švelnus vynuogių spaudimas. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, griežtai kontroliuojant temperatūrą (16–18 °C), kad būtų išlaikytas vaisiškas ir gaivus vyno stilius. Pagal Custoza DOC taisykles, prieš išpilstant, vynas brandinamas mažiausiai 3 mėnesius plieno talpose. Vyno Charakteris Taurėje vynas pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva, kartais su žalsvais atspalviais. Aromatas subtilus, bet aiškiai juntamas, dominuoja vaisių natos: persikai, bananai ir citrusai, su baltų gėlių ir baltojo meliono užuominomis. Skonis yra minkštas ir maloniai vaisiškas, puikiai subalansuotas gyvybingos rūgšties. Tai nėra sudėtingas ar sunkus vynas. Derinimas su Maistu Aperityvas ir Užkandžiai: Lengvi užkandžiai, salotos, vegetariški patiekalai. Tinka kaip aperityvas. Dera su šviežiomis salotomis, suktinukais su cukinija ir kreminiu sūriu. Jūros Gėrybės ir Žuvis: Gėlavandenė ir jūros žuvis, jūros gėrybės. Keptas upėtakis, midijos, krevečių ar tuno karpačas, kepti kalmarai.
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Azienda Agricola Giarola – tai šeimos vyninė, įsikūrusi Veneto regione, netoli Gardos ežero, Custoza ir Bardolino apeliacijų širdyje. Nuo 1923 metų Giarola šeima puoselėja vynuogininkystės tradicijas, o nuo 1968-ųjų gamina vyną su savo vardu. Vyninė vadovaujasi „Pagarbos aplinkai ir meilės gamtai“ filosofija, derindama šimtametę patirtį su moderniomis technologijomis, siekdama atskleisti unikalų regiono charakterį.
Istorija ir šeima
Giarola vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, kai Sante Giarola įkūrė ūkį, kuris nuo 1923 m. puoselėja vynuogynus. 1968 m. jo sūnus Umberto Giarola pradėjo gaminti vyną su šeimos vardu, taip pradėdamas naują etapą. Šiandien vyninei vadovauja Umberto ir jo sūnūs: Michele, atsakingas už komercinę plėtrą, ir Valeriano, kuris kartu su tėvu, kaip enologas, prižiūri vyno gamybos procesus. Tai keturių kartų istorija, paremta aistra ir atsidavimu.
Filosofija ir vynuogynai
Vyninės veiklos pamatas – „Pagarbos aplinkai ir meilės gamtai“ filosofija. Šis principas įgyvendinamas per nuolatines inovacijas, kurios dera su tradicijomis. Vynuogynai buvo visiškai atnaujinti, įdiegta moderni „dvigubos uždangos“ (angl.double curtain) sistema ir lašelinė drėkinimo sistema, siekiant užtikrinti aukščiausią vynuogių kokybę. Vyninėje taikomi pažangūs metodai, pavyzdžiui, kriomaceracija (šaltoji maceracija), siekiant išgauti kuo daugiau aromatų ir sukurti kompleksiškus vynus.
Vietovė
„Azienda Agricola Giarola“ yra įsikūrusi Palazzolo di Sona vietovėje, Veronos provincijoje, ant moreninių kalvų, susiformavusių ledynmečiu. Šis mineralais turtingas dirvožemis ir švelnus Gardos ežero mikroklimatas sukuria idealias sąlygas auginti vynuoges ir gaminti išskirtinius Custoza, Bardolino ir kitus regiono vynus.
Vyninės Istorija „Azienda Agricola Giarola“ vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, kai Sante Giarola, grįžęs iš Amerikos, įsigijo žemės sklypus Veronos provincijoje. Vynuogininkystės tradicijos puoselėjamos nuo 1923 metų, tačiau lemtingas lūžis įvyko 1968 m., kai Sante sūnus Umberto Giarola pradėjo gaminti vyną su šeimos vardu. Šiandien vyninei vadovauja jau trečioji karta – Umberto sūnūs Michele ir Valeriano, kurie derina ilgametę patirtį su moderniu požiūriu. Vyninės filosofija remiasi pagarba gamtai, o vynuogynuose taikomos modernios sistemos, tokios kaip „dvigubos uždangos“ formavimas ir lašelinė drėkinimo sistema, siekiant užtikrinti aukščiausią uogų kokybę. Klimatas ir Dirvožemis Lugana DOC apeliacija yra išsidėsčiusi pietinėje Gardos ežero pakrantėje, kur susidaro unikalus mikroklimatas. Ežeras veikia kaip didžiulis termoreguliatorius: vasarą vėsina, o žiemą švelnina orą, taip sukuriant beveik Viduržemio jūros regiono sąlygas. Nuolatinis brizas ir didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties leidžia vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir suformuoti intensyvius aromatus. Giarola vynuogynai auga ant moreninių kalvų, kurias suformavo ledynai. Dirvožemis čia yra tankus, sluoksniuotas molis, turtingas kalkakmenio ir mineralinių druskų. Būtent šis, mineralais gausus dirvožemis, suteikia vynui būdingą sūrumo pojūtį ir struktūrą. Gamybos Metodas „Giarola Lugana DOC“ gaminamas iš 100 % Trebbiano di Lugana vynuogių, kurios skinamos rankomis pirmąją spalio dekadą. Vyninėje atliekamas švelnus uogų spaudimas, siekiant išgauti tik kokybiškiausią misą. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, griežtai kontroliuojant temperatūrą (16–18 °C). Nerūdijantis plienas naudojamas sąmoningai, siekiant išsaugoti gaivius ir pirminius vynuogių aromatus. Po fermentacijos vynas brandinamas plieno talpose ir apie 3 mėnesius butelyje prieš išleidžiant į rinką. Vyno Charakteristikos Šis vynas pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva su žalsvais atspalviais. Aromatas yra intensyvus ir kompleksiškas: jame atsiskleidžia baltų gėlių, citrusinių vaisių, persikų ir džiovintų vaisių natos. Skonis yra švelnus, elegantiškas ir puikiai subalansuotas. Juntamas malonus vaisiškumas, gyvybinga rūgštis ir regionui būdingas minerališkumas bei sūrumas. Poskonis ilgas, paliekantis būdingą migdolų natą. Derinimas su Maistu Tinka su sriubomis, tyrėmis, žalia žuvimi, austrėmis, azijietiška virtuve, taip pat sūriais nuo šviežių (Ricotta, Robiola) iki pikantiškų (Monte Veronese, Grana Padano). Keptas upėtakis, austrės, krevetės, žuvies karpačas. Makaronai su daržovėmis ar jūros gėrybėmis, rizotas su smidrais.