- Nauja

Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Azienda Agricola Giarola Lugana DOC – tai sausas baltasis vynas, pagamintas iš 100 % Turbiana (dar žinomų kaip Trebbiano di Lugana) vynuogių. Vynas kilęs iš Lugana DOC apeliacijos, esančios pietinėje Gardos ežero pakrantėje, Veneto regione. Jį gamina Giarola šeima, kurios vynininkystės tradicijos siekia 1968 metus. Vynas pasižymi gaiviu citrusų ir baltų gėlių aromatu, o skonyje juntamas minerališkumas ir būdinga migdolų nata.
SAUGUS
APSIPIRKIMAS
PRISTATYMAS
Į NAMUS
TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE
„Azienda Agricola Giarola“ vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, kai Sante Giarola, grįžęs iš Amerikos, įsigijo žemės sklypus Veronos provincijoje. Vynuogininkystės tradicijos puoselėjamos nuo 1923 metų, tačiau lemtingas lūžis įvyko 1968 m., kai Sante sūnus Umberto Giarola pradėjo gaminti vyną su šeimos vardu. Šiandien vyninei vadovauja jau trečioji karta – Umberto sūnūs Michele ir Valeriano, kurie derina ilgametę patirtį su moderniu požiūriu. Vyninės filosofija remiasi pagarba gamtai, o vynuogynuose taikomos modernios sistemos, tokios kaip „dvigubos uždangos“ formavimas ir lašelinė drėkinimo sistema, siekiant užtikrinti aukščiausią uogų kokybę.
Lugana DOC apeliacija yra išsidėsčiusi pietinėje Gardos ežero pakrantėje, kur susidaro unikalus mikroklimatas. Ežeras veikia kaip didžiulis termoreguliatorius: vasarą vėsina, o žiemą švelnina orą, taip sukuriant beveik Viduržemio jūros regiono sąlygas. Nuolatinis brizas ir didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties leidžia vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir suformuoti intensyvius aromatus. Giarola vynuogynai auga ant moreninių kalvų, kurias suformavo ledynai. Dirvožemis čia yra tankus, sluoksniuotas molis, turtingas kalkakmenio ir mineralinių druskų. Būtent šis, mineralais gausus dirvožemis, suteikia vynui būdingą sūrumo pojūtį ir struktūrą.
„Giarola Lugana DOC“ gaminamas iš 100 % Trebbiano di Lugana vynuogių, kurios skinamos rankomis pirmąją spalio dekadą. Vyninėje atliekamas švelnus uogų spaudimas, siekiant išgauti tik kokybiškiausią misą. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, griežtai kontroliuojant temperatūrą (16–18 °C). Nerūdijantis plienas naudojamas sąmoningai, siekiant išsaugoti gaivius ir pirminius vynuogių aromatus. Po fermentacijos vynas brandinamas plieno talpose ir apie 3 mėnesius butelyje prieš išleidžiant į rinką.
Šis vynas pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva su žalsvais atspalviais. Aromatas yra intensyvus ir kompleksiškas: jame atsiskleidžia baltų gėlių, citrusinių vaisių, persikų ir džiovintų vaisių natos. Skonis yra švelnus, elegantiškas ir puikiai subalansuotas. Juntamas malonus vaisiškumas, gyvybinga rūgštis ir regionui būdingas minerališkumas bei sūrumas. Poskonis ilgas, paliekantis būdingą migdolų natą.
Tinka su sriubomis, tyrėmis, žalia žuvimi, austrėmis, azijietiška virtuve, taip pat sūriais nuo šviežių (Ricotta, Robiola) iki pikantiškų (Monte Veronese, Grana Padano). Keptas upėtakis, austrės, krevetės, žuvies karpačas. Makaronai su daržovėmis ar jūros gėrybėmis, rizotas su smidrais.
Giarola vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, kai Sante Giarola įkūrė ūkį, kuris nuo 1923 m. puoselėja vynuogynus. 1968 m. jo sūnus Umberto Giarola pradėjo gaminti vyną su šeimos vardu, taip pradėdamas naują etapą. Šiandien vyninei vadovauja Umberto ir jo sūnūs: Michele, atsakingas už komercinę plėtrą, ir Valeriano, kuris kartu su tėvu, kaip enologas, prižiūri vyno gamybos procesus. Tai keturių kartų istorija, paremta aistra ir atsidavimu.
Vyninės veiklos pamatas – „Pagarbos aplinkai ir meilės gamtai“ filosofija. Šis principas įgyvendinamas per nuolatines inovacijas, kurios dera su tradicijomis. Vynuogynai buvo visiškai atnaujinti, įdiegta moderni „dvigubos uždangos“ (angl.double curtain) sistema ir lašelinė drėkinimo sistema, siekiant užtikrinti aukščiausią vynuogių kokybę. Vyninėje taikomi pažangūs metodai, pavyzdžiui, kriomaceracija (šaltoji maceracija), siekiant išgauti kuo daugiau aromatų ir sukurti kompleksiškus vynus.
„Azienda Agricola Giarola“ yra įsikūrusi Palazzolo di Sona vietovėje, Veronos provincijoje, ant moreninių kalvų, susiformavusių ledynmečiu. Šis mineralais turtingas dirvožemis ir švelnus Gardos ežero mikroklimatas sukuria idealias sąlygas auginti vynuoges ir gaminti išskirtinius Custoza, Bardolino ir kitus regiono vynus.
Vyninės Istorija Vyno pavadinimas „Whalebone Bay“ (liet. Banginio Kaulo Įlanka) yra tiesioginė nuoroda į istorinę Port Underwood įlankos vietovę Marlborough regione. XIX amžiaus viduryje tai buvo vienas iš banginių medžioklės, pirmosios komercinės Naujosios Zelandijos pramonės, centrų. Už šio pavadinimo stovi viena labiausiai vertinamų Naujosios Zelandijos vyninių – „St. Clair Family Estate“. Ją 1978 metais įkūrė Neilas ir Judy Ibbotsonai, kurie iš pradžių tik augino ir pardavinėjo vynuoges, o 1994 metais pradėjo gaminti vyną su savo prekės ženklu. Debiutas buvo itin sėkmingas, o 2005 metais vyninė pelnė „Metų Vyninės Naujojoje Zelandijoje“ titulą „International Wine and Spirit Competition“ konkurse. „Whalebone Bay“ yra speciali „St. Clair“ linija, kurią kuria ta pati pripažinta vyndarių komanda. Dirvožemis ir Klimatas Marlborough regiono išskirtinumas kyla iš unikalios klimato ir dirvožemio dermės. Tai vienas saulėčiausių regionų Naujojoje Zelandijoje, kur ilgos saulėtos dienos leidžia vynuogėms sukaupti sodrius atogrąžų vaisių skonius. Tačiau tikroji paslaptis – didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties. Vėsios naktys, atkeliaujančios nuo vandenyno, padeda vynuogėms išsaugoti natūralią, gyvybingą rūgštį. Būtent šis balansas tarp vaisių saldumo ir gaivumo yra Marlborough „Sauvignon Blanc“ vizitinė kortelė. Vynuogės šiam vynui auginamos daugiausia Wairau slėnyje – senovinėje upės vagoje. Čia vyrauja gerai drenuojamas, akmenuotas ir žvyringas aliuvio dirvožemis. Toks skurdus dirvožemis verčia vynmedžius visą energiją skirti ne lapams, o uogoms, todėl jose susikaupia itin koncentruotas skonis ir aromatas. Gamybos Metodas Vynui gaminti skiriamas didelis dėmesys šviežumo išsaugojimui. Vynuogės surenkamos rankomis ir nedelsiant gabenamas į vyninę. Naudojamas švelnus spaudimas, kad minimalizuoti odelių kontaktą. Sultys fermentuojamos vėsiose nerūdijančio plieno talpose su specialiomis mielėmis, kas padeda išlaikyti intensyvius vaisių aromatus. Vyno Charakteristikos Spalva – blyški geltona su šviesiai žaliu atspalviu. Whalebone Bay Sauvignon Blanc pasižymi daugiasluoksniu ir energingu charakteriu. Aromate dominuoja prinokę atogrąžų vaisiai – pasifloros, kiviai, nektarinai – kuriuos papildo citrusų (citrinų žievelės, greipfrutų) natos. Taip pat galima justi klasikinius Marlborough akcentus: agrastų, juodųjų serbentų lapų ir net švelnią žolelių užuominą. Gomuryje vynas yra gaivus ir puikiai subalansuotas. Juntami traškių obuolių, persikų ir agrastų skoniai, kuriuos papildo aromate jaustos vaisių natos. Išskirtinumo suteikia vos juntamas sūrumo dvelksmas – minerališka nata, primenanti apie vyno jūrinę kilmę. Poskonis yra švarus ir ilgai išliekantis. Vyno kokybę patvirtina ir ekspertų vertinimai: Sam Kim („Wine Orbit“) 2023 m. derliui skyrė 93 balus iš 100, pabrėždamas „veržlius vaisių skonius su puikiai suderinta rūgštimi“, o Master Sommelier Cameron Douglas įvertino 87 balais, apibūdindamas vyną kaip „ryškų, vaisišką ir puikiai pagamintą“. Derinimas su Maistu Jūros Gėrybės ir Žuvis: Moliuskai, krevetės, austrės, balta žuvis, kalmarai. Ant grotelių keptos krevetės su česnaku ir citrina; midijos baltojo vyno padaže; orkaitėje keptas upėtakis su žolelėmis; jūros šukutės su pasiflorų padažu. Salotos ir Užkandžiai: Gaivios salotos, ožkos sūris, šparagai, vegetariški patiekalai. Vasariškos salotos su feta sūriu, arbūzu ir mėta; šparagai, apvynioti kumpiu; ožkos sūrio ir figų užtepėlė; humusas su šviežiomis daržovėmis. Sūriai: Jauni ir gaivūs sūriai. Ožkos pieno sūris; Feta sūris; Mozzarella.
Šimtametės Tradicijos „Château Fontenelles“ valdos įsikūrusios vaizdingo Perigoro regiono centre, ant plynaukštės Thenac pietvakariuose. Vynas čia gaminamas nuo 1827 metų , o dabartinis savininkas Nicolas Bourdil yra jau trečios kartos vyndarys. Vyninės pasididžiavimas – senesni nei 50 metų vynmedžiai, kurie duoda mažesnį, bet itin koncentruotą ir aukštos kokybės derlių. Klimatas ir Dirvožemis Bergeracą nuo Atlanto skiria miškai, todėl klimatas šiek tiek sausesnis nei Bordo. Kalkingo molio dirvožemis ant Thenac plokščiakalnio gerai sulaiko drėgmę, o 120–150 m aukštis užtikrina ryškius paros temperatūrų svyravimus. Tokios sąlygos lemia lėtą cukraus kaupimąsi vynuogių uogose ir išraiškingą aromatą, tačiau išlaiko gaivias, vyną subalansuojančias rūgštis. Vynuogės ir Gamybos Metodas Bergerac Moelleux gaminamas iš kruopščiai atrinktų 60% Sémillon ir 40% Sauvignon Gris vynuogių, augančių senuose vynuogynuose. Vėlyvas derlius skynimas leidžia vynuogėms pasiekti optimalų brandumą. Po 30 valandų šaltos macerijos vyksta fermentacija kontroliuojamoje žemoje temperatūroje, maksimaliai išsaugant vaisių šviežumą ir elegantiškumą. Vėliau, vynas brandinamas ant smulkių nuosėdų (fine lees) iki pilstymo į butelius, kas suteikia papildomą kompleksiškumą ir kremišką tekstūrą. Vyno Charakteristikos Taurėje pastebėsite šiltą aukso geltonumo spalvą su medaus atspalviais. Aromate dominuoja išraiškingos tropinių vaisių natos – ananasų, melionų, persikų ir abrikosų, harmoningai papildytos medaus ir baltųjų gėlių niuansais. Sémillon suteikia šiltus tropinių vaisių aromatus ir subtilią medaus užuominą, o Sauvignon Gris papildo gėlių aromatais su delikačiu muskato akcentu. Burnoje vynas atsiskleidžia kaip kremiškas, švelnios tekstūros, su maloniu saldumu, kuris niekada netampa lipniu ar sunkiu. Derinimo su Maistu Rekomendacijos Château Les Fontenelles Bergerac Moelleux dera su vaisiniais desertais - abrikosų pyragu, keptais obuoliais su jogurto padažu. Išskirtinai tinka prie mėlynojo pelėsio sūrių, foie gras ar kaip elegantiškos vakarienės digestyvas. Vynas taip pat dera su rytietiškais patiekalais, pagardintais pikantiškas ar saldžias prieskoniais. Rekomenduojama vengti derinti su šokoladiniais desertais. Optimalus patiekimo temperatūra - 8-10°C.
Hãhã Sauvignon Blanc yra gaminamas iš atrinktų vynuogių, užaugintų Marlborough regiono Awatere ir Wairau slėniuose.Vynuogės yra kruopščiai skinamos vėsiomis nakties valandomis, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatą. Po švelnaus presavimo, sultys fermentuojamos žemoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpyklose, kad būtų išryškintas vaisiškumas ir Sauvignon Blanc charakteris. Norint išlaikant gryną ir gaivų stilių, vynas nėra brandinamas ąžuolo statinėse. Skonis ir aromatai: Šis vynas pasižymi intensyviu aromatu, vyrauja tropinių vaisių, pasiflorų ir greipfrutų aromatai. Skonyje dominuoja melionų, pasiflorų ir laimo žievelės natos, kurias papildo subalansuotas žolelių charakteris ir ilgai išliekantis minerališkas poskonis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas puikiai dera su jūros gėrybėmis, ypač austrėmis, krevetėmis, šviežiai paruoštomis baltos žuvies filė. Taip pat tinka prie ožkos sūrio, lengvų salotų ar azijietiškų patiekalų su citrinžole ir imbieru.
Pavadinimas „Sur Sur“ reiškia „žiogą“ klasikine arabų kalba – tai tarsi pavasario balsas, perteiktas ant etiketės kartu su Gabriella Rallo vaikystės prisiminimais. Šis vynas – tai autentiškos „Grillo“ vynuogės išraiška, atspindinti turtingą salos terroir ir vyndarystės tradicijas. Grillo – viena vertingiausių Sicilijos baltųjų vynuogių veislių, tradiciškai naudota Marsala stiprinto vyno gamybai, tačiau dabar vis labiau vertinama dėl savo unikalių savybių gaminant sausus baltuosius vynus. Ši veislė puikiai prisitaikiusi prie Sicilijos karštų ir sausų klimato sąlygų, išlaikydama gyvybingą rūgštingumą ir turtingą aromatinį profilį. Istoriškai Grillo atsirado kaip Catarratto ir Zibibbo (Muscat of Alexandria) veislių kryžminimas. Šiam vynui vynuogės skinamos paskutinėmis rugpjūčio ir pirmosiomis rugsėjo dienomis. Vynuogės skinamos rankomis, švelniai spaudžiamos, o fermentacija vyksta kontroliuojamoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpose, siekiant išsaugoti pirminius vaisių aromatus ir gaivumą. Vėliau vynas brandinamas du mėnesius nerūdijančio plieno talpose ir dar mažiausiai tris mėnesius butelyje prieš išleidžiant į rinką. Skonis ir aromatai: „Donnafugata Sur Sur Grillo“ pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva. Aromate juntamos baltųjų persikų, melionų, citrusinių vaisių ir laukinių gėlių natos. Skonis yra gaivus, harmoningas, su malonia rūgštimi ir minerališku poskoniu, būdingu „Grillo“ vynuogėms. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės: Vyno gaivumas ir minerališkumas dera su austrėmis, jūros šukutėmis (carpaccio ar tartare). Kepta balta žuvis: Lengvesnės struktūros žuvies patiekalai, tokie kaip kepta menkė, jūros ešerys ar garuose ruošta plekšnė, pagardinti žolelėmis ir citrina. Jūros gėrybių salotos: Salotos su krevetėmis, kalmarais ar aštuonkoju, pagardintos lengvu citrusiniu padažu. Daržovių užkandžiai (Antipasti): Įvairūs itališki daržovių užkandžiai, tokie kaip marinuotos artišokų širdelės, keptos paprikos ar cukinijų carpaccio. Lengvos salotos: Gaivios lapinės salotos su sezoninėmis daržovėmis, pagardintos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Ypač tinka salotos su feta sūriu ar ožkos sūriu.
Vyninės Istorija Kiekvienas „Azienda Agricola Giarola“ vyno butelis – tai šimtmetį trunkanti vienos šeimos istorija, prasidėjusi XX a. pradžioje, kai Sante Giarola grįžo iš Amerikos su svajone įsigyti žemės gimtajame Veronos krašte. Nuo 1923 m. puoselėjamos žemės tapo šeimos aistros simboliu. Vynininkystės kelias prasidėjo 1968 metais, kai Sante sūnus Umberto pirmą kartą pagamino vyną su Giarola vardu. Šiandien vyninės vairą laiko Umberto sūnūs – Michele ir enologas Valeriano, kurie derina tradicijas su moderniomis technologijomis. Regionas, Klimatas ir Dirvožemiai Custoza DOC vyno zona apima pietinę Veronos provinciją Veneto regione, moreninių kalvų juostą tarp Veronos ir Gardos ežero. Giarolos vynuogynai yra įsikūrę Palačolo di Sona vietovėje (Veronos apskritis) netoli Gardos krantų. Regiono dirvožemis – tai unikalios moreninės kalvos, susiformavusios atsitraukus ledynams. Šis žvyro, smėlio, molio ir kalkakmenio mišinys yra itin turtingas mineralais ir suteikia vynui būdingą sūrumo bei minerališkumo pojūtį. Gardos ežeras veikia kaip milžiniškas termoreguliatorius: sušvelnina klimatą, o nuo jo pučiančios vėjai apsaugo vynuoges nuo ligų ir lemia didelius temperatūrų svyravimus tarp dienos ir nakties. Tai leidžia vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir suformuoti intensyvius aromatus. Naudojamos Vynuogių Veislės Custoza DOC sudėtis: pagal taisykles Custoza DOC vynas gaminamas iš vietinių veislių, iš kurių pagrindinės – Garganega, Trebbianello (vietinis Tocai biotipas), Trebbiano Toscano ir Cortese (Bianca Fernanda). Šios pagrindinės veislės turi sudaryti ne mažiau kaip 70 % mišinio. Papildomos veislės: iki 30 % mišinio leidžiama praturtinti kitomis baltųjų vynuogių rūšimis, tokiomis kaip Malvasia, Riesling Italico arba Rein, Pinot Bianco, Chardonnay ar Incrocio Manzoni hibridas. Giarola vyninėje: Giarola ūkyje „Custoza DOC“ vynas gaminamas iš Garganega, Trebbiano Toscano ir Trebbianello vynuogių. Šis mišinys atitinka DOC reikalavimus. Gamybos Metodas „Giarola Custoza DOC“ yra klasikinis šio regiono vynas, kurio gamybos procesas orientuotas į gaivumo ir pirminių aromatų išsaugojimą. Vynuogės skinamos skirtingu laiku, priklausomai nuo veislės sunokimo: Trebbianello – rugsėjo pradžioje, o Garganega ir Trebbiano Toscano – vėliau, iki pat spalio pradžios. Vyninėje atliekamas švelnus vynuogių spaudimas. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, griežtai kontroliuojant temperatūrą (16–18 °C), kad būtų išlaikytas vaisiškas ir gaivus vyno stilius. Pagal Custoza DOC taisykles, prieš išpilstant, vynas brandinamas mažiausiai 3 mėnesius plieno talpose. Vyno Charakteris Taurėje vynas pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva, kartais su žalsvais atspalviais. Aromatas subtilus, bet aiškiai juntamas, dominuoja vaisių natos: persikai, bananai ir citrusai, su baltų gėlių ir baltojo meliono užuominomis. Skonis yra minkštas ir maloniai vaisiškas, puikiai subalansuotas gyvybingos rūgšties. Tai nėra sudėtingas ar sunkus vynas. Derinimas su Maistu Aperityvas ir Užkandžiai: Lengvi užkandžiai, salotos, vegetariški patiekalai. Tinka kaip aperityvas. Dera su šviežiomis salotomis, suktinukais su cukinija ir kreminiu sūriu. Jūros Gėrybės ir Žuvis: Gėlavandenė ir jūros žuvis, jūros gėrybės. Keptas upėtakis, midijos, krevečių ar tuno karpačas, kepti kalmarai.
Hãhã Hawkes Bay Pinot Gris gaminamas iš 100 % Pinot Gris vynuogių, kurios auginamos Hawkes Bay regiono molingose ir žvyro turinčiose dirvose. Šios sąlygos suteikia vynuogėms minerališkumo ir intensyvumo skonyje. Vynuogės skinamos rankomis, dažniausiai ankstyvą pavasarį (Naujosios Zelandijos derliaus sezonas vyksta vasario–kovo mėnesiais), kai jos pasiekia optimalų prinokimą – taip išsaugomas natūralus rūgštingumas ir vaisiškumas. Po skynimo vynuogės švelniai spaudžiamos, o sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose žemoje temperatūroje, siekiant išlaikyti šviežius vaisių aromatus. Maceracija (odos kontaktas su sultimis) trunka minimaliai, kad vynas išliktų lengvas ir gaivus, tačiau dalis misos brandinama ant nuosėdų („sur lie“ metodas), suteikiant vynui švelnią tekstūrą ir kompleksiškumą. Ąžuolo statinės nenaudojamos – tai sąmoningas pasirinkimas, leidžiantis išryškinti natūralų vynuogių charakterį be papildomų medienos niuansų. Skonis ir aromatai: Hãhã Hawkes Bay Pinot Gris išsiskiria rafinuotu aromatu ir skoniu, atspindinčiu jo kilmę. Pirmiausia juntami švelnūs prinokusių kriaušių, baltų persikų ir citrusų žievelių kvapai, kuriuos praturtina lengvos gėlių natos. Skonyje atsiskleidžia harmoningas balansas: gaivus rūgštingumas susipina su subtilia vaisių saldumo užuomina, o poskonyje išryškėja nežymūs mineralų ir migdolų akcentai. Tekstūra – šilkinė, lengva, pabrėžianti vyno eleganciją ir universalumą. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis Pinot Gris – tikras virtuvės chameleonas. Jo gaivumas ir vaisiškumas puikiai papildo lengvus patiekalus, tokius kaip kepta balta žuvis (pavyzdžiui, menkė ar ešerys) su citrinų padažu ar jūros gėrybės – krevetės, midijos ar šukutės. Vegetariškos virtuvės mėgėjai, gali derinti šparagų risotto arba keptų daržovių salotomis , pagardintomis ožkos sūriu. Azijietiškos virtuvės mėgėjai atras harmoniją su tailandietiškais patiekalais , tokiais kaip vištiena su kokosų pienu ar saldžiarūgštėmis daržovėmis – vyno rūgštingumas puikiai atsveria šių patiekalų intensyvumą.
„Pipoli Bianco Basilicata“ gaminamas iš dviejų pietų Italijoje itin vertinamų vietinių baltųjų vynuogių: Greco (apie 60%) ir Fiano (apie 40%). Vynuogynai randasi net apie 800 metrų virš jūros lygio aukštyje, ant Monte Vultūro šlaitų. netoli Acerenzos miestelio. Dėl didelio aukščio ir vėsios nakties temperatūros, vynuogės bręsta ilgai išsaugodamos gaivų rūgšties lygį. Derlius skinamas rankomis vėlyvą rudenį – tai viena paskutinių derliaus skynimo vietovių Italijoje. Atvežtos į vyninę vynuogės atšaldomos, švelniai suspaudžiamos ir fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose 10 °C temperatūroje, vengiant deguonies poveikio, kad išliktų šviežumas. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų tose pačiose nerūdijančio plieno talpose, kas suteikia jam kremiškumo ir kompleksiškumo. Ąžuolo statinės nenaudojamos, todėl išlaikomas švarus, minerališkai gaivus vyno charakteris. Aromatai ir skonis: „Pipoli Bianco“ pasižymi šviesia, gelsva spalva su žalsvais atspalviais. Aromate juntamos baltųjų vaisių (persikų, kriaušių) ir citrusinių (citrinų, greipfrutų) natos, taip pat lengvas tropinių vaisių (mango, ananasų) prieskonis. Burnoje vynas atrodo gyvas ir gaivus, išlaikantis subalansuotą rūgštį, kuri pabrėžia vyno šviežumą. Poskonyje juntamas subtilus minerališkumas, atspindintis vulkaninį dirvožemį. Vyno kritikas Jamesas Buttonas (2023 m.) apibūdino jį kaip „rūkytą ir minerališką, su egzotiškais ananasų, mango ir persikų skoniais, primenančiais vaisinį New England stiliaus IPA alų“. Derinimo su maistu rekomendacijos: Dėl ryškios rūgšties ir švelnaus kūno „Pipoli Bianco“ tinka prie įvairių jūros gėrybių, baltos mėsos, šviežių salotų ar lengvų itališkų užkandžių. Taip pat dažnai rekomenduojamas prie minkštų, kreminių sūrių. Gali būti patiekiamas kaip aperityvas. Apdovanojimai ir Pripažinimas: Pipoli Bianco pelnė tarptautinį pripažinimą: auksą Mundus Vini 2022 ir sidabrą Frankfurt International Trophy 2023. Jamesas Buttonas įvertino jį 90 balų, rekomenduoja ragauti iki 2028 m.
Hãhã Hawke’s Bay Chardonnay – tai išskirtinis vynas, pagamintas iš kruopščiai atrinktų Chardonnay vynuogių, auginamų Hawke’s Bay regione, Naujojoje Zelandijoje. Šis regionas garsėja idealiomis sąlygomis Chardonnay vynuogėms, o vynuogės skinamos tik optimalaus sunokimo metu, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatų gaivą. Fermentacijos procesas prasideda nerūdijančio plieno talpyklose, taip išsaugant vyno šviežumą ir vaisiškumą. Vėliau dalis vyno brandinama ąžuolo statinėse, suteikiant jam subtilių skrudinimo ir prieskonių natų. Daliai žaliavos atliekama malolaktinė fermentacija, pridedant kremiškumo ir kompleksiškumo. Skonis ir aromatai: Šis Chardonnay pasižymi ryškiu prinokusių persikų, citrusinių vaisių ir lengvų skrudinto ąžuolo aromatu. Skonyje juntamas persikų, melionų ir subtilus sviestiškumas, derinamas su gaivia rūgštimi ir ilgu, švariu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės ir žuvis – tinkamas pasirinkimas prie keptos ar svieste troškintos baltos žuvies, krevečių, šukutės ar omaro. Paukštiena – dera prie keptos vištienos su kreminiais padažais, kalakutienos ar ant grotelių keptos antienos su vaisių glazūra. Pikantiški patiekalai – subalansuotas rūgštingumas leidžia derinti su Azijos virtuvės patiekalais, tokiais kaip vištiena su imbieru ir citrinžole ar kreminis tailandietiškas karis. Daržovių patiekalai – tinka prie grilyje keptų daržovių ar šparagų.
Istorija, atgimusi modernume Decugnano dei Barbi vardas Orvieto apylinkėse minimas nuo 1212 metų, kai čia buvo auginamos vynuogės dvasininkijos reikmėms. Tačiau modernioji istorija prasidėjo 1973 m., kai Claudio Barbi atgaivino apleistą valdą. Būtent jis čia sukūrė pirmąjį Umbrijos regione putojantį vyną, pagamintą klasikiniu metodu, ir pirmąjį Italijoje kilniojo puvinio vyną („Pourriture Noble“), įtvirtindamas vyninės, kaip novatorės, statusą. Senovės jūra butelyje: Terroir Kodėl šis vynas toks išraiškingas? Atsakymas slypi po kojomis. Vynuogynai driekiasi maždaug 300 metrų aukštyje, ant kalvų, kurios plioceno epochoje buvo jūros dugnas. Dirvožemis – tai smėlingo molio ir kalkakmenio mišinys, gausus austrių, kriauklių ir kitų jūrinių fosilijų. Būtent šis unikalus mineralų rinkinys suteikia vynui firminį sūrumą ir gaivą. Preciziška gamyba: nuo uogos iki taurės Mare Antico gaminamas iš 55% Grechetto, 20% Vermentino, 20% Chardonnay ir 5% Procanico vynuogių. Derlius skinamas tik rankomis, siekiant atrinkti geriausios kokybės uogas. Fermentacija vyksta kontroliuojamoje temperatūroje, nerūdijančio plieno talpyklose, kad išliktų pirminis vaisiškumas. Tik nedidelė dalis (apie 5 %) vyno fermentuojama naujose prancūziško ąžuolo statinėse – tai suteikia struktūros ir gilumo. Vėliau vynas apie 12 mėnesių brandinamas su mielių nuosėdomis (pranc. sur lie), kas jam duoda kremiškesnę tekstūrą ir kompleksiškumo. Vyno charakteris: skonio ir aromato profilis Šviesios šiaudų spalvos su žalsvais atspindžiais. Aromatas daugiasluoksnis: pirminiams aromatams būdingi baltieji persikai, abrikosai ir akacijų žiedai, vėliau atsiskleidžia citrusų žievelės ir šlapio akmens minerališkumas. Skonis gyvybingas, puikios struktūros. Jame harmoningai dera prinokusių vaisių natos ir veržli rūgštis, o poskonis ilgas, gaivus, su aiškiai juntamu sūrstelėjusiu mineralų pėdsaku. Su kuo šis vynas dera geriausiai? „Mare Antico“ yra itin universalus vynas. Dėl savo gaivos ir minerališkumo jis puikiai tinka kaip aperityvas. Tačiau jo struktūra leidžia jį derinti ir su sudėtingesniais patiekalais. Išbandykite jį su kepta balta žuvimi, jūros gėrybių rizotu, pasta su moliuskais. Taip pat jis gerai papildys patiekalus su paukštiena kreminiame padaže ar brandintus ožkos pieno sūrius. Rekomenduojama patiekti atvėsintą iki 10–12 °C.
Christophe Patrice Chablis gaminamas iš 100% Chardonnay vynuogių, augintų Beine, Courgis ir Chablis komunų vynuogynuose. Christophe Patrice vynuogynai išsiskiria ne tik savo dirvožemiu, bet ir tankiu apsodinimu – viename hektare auga net 5800 vynmedžių. Toks tankus apsodinimas, nors ir reikalauja daugiau priežiūros, leidžia vynmedžiams konkuruoti tarpusavyje, skatina gilesnes šaknis ir mažesnius, bet koncentruotesnius derlius. Po skynimo, vynuogės švelniai spaudžiamos, kad būtų išgautos tik aukščiausios kokybės sultys. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išlaikyti gryną vaisių skonį ir ryškų minerališkumą. Ąžuolo statinių nėra naudojamos nei fermentacijai, nei brandinimui – tai leidžia vynui išlikti švariam ir neapkrautam medienos aromatų. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų ("sur lie" ), kas suteikia vynui subtilią, šilkinę tekstūrą ir papildomą kompleksiškumą, išlaikant jo gaivumą bei eleganciją. Skonis ir aromatai: Christophe Patrice Chablis išsiskiria šviesia, žalsvai aukso spalva ir intensyviais citrusiniais aromatais. Nosyje juntami žalių obuolių, citrinų, greipfrutų ir šviežių žolelių kvapai, papildyti subtiliomis kreidos ir šlapio akmenų natomis, kurios atspindi Chablis teritorijos unikalumą. Burnoje vynas yra sausas, gaivus ir elegantiškas, pasižymintis ryškia rūgštimi ir švelnia tekstūra. Poskonyje ilgai išlieka minerališkumas. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės : austrės, midijos, krevetės ar krabai. Žuvis : kepta ar grilyje ruošta balta žuvis, pavyzdžiui, menkė ar jūrų lydeka. Paukštiena : vištiena ar kalakutiena lengvuose padažuose. Sūriai : švelnūs ožkos sūriai ar kiti minkšti, ne per aštrūs sūriai. Garsus vyno kritikas James Suckling apie 2019 metų Christophe Patrice Chablis derlių rašė: "Šis vynas yra tikras Chabli etalonas, su ryškia rūgštimi ir mineralų kompleksiškumu." Jis įvertino šį vyną 92 balais, pabrėždamas jo autentiškumą ir eleganciją.
Jean Loron Jean Chardonnay – tai gaivus ir subalansuotas baltasis vynas, atspindintis pietų Prancūzijos vynų charakterį. Šis baltasis vynas pagamintas iš Chardonnay vynuogių, auginamų aukštai kalnuose pietų Prancūzijoje, akmenuotame ir kalkingame dirvožemyje. Vėsūs nakties orai ir itin saulėtos dienos suteikiantys vynui pusiausvyrą tarp turtingumo ir gaivumo. Skonis ir aromatai: Šis baltasis vynas pasižymi šviesia geltona spalva su žalsvais atspalviais. Nosyje juntami citrusinių vaisių, ličių ir baltų gėlių aromatai su minerališkumo natomis. Gomuryje vynas yra gaivus, švelnus. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės ir žuvis: Baltosios žuvies filė su citrininiu sviesto padažu – vyno gaivumas puikiai subalansuoja švelnią žuvies tekstūrą. Grilyje kepti krevetės su česnakiniu sviestu – Chardonnay paryškina jūros gėrybių saldumą ir suteikia gaivumo. Lašiša su lengvu žolelių padažu – subalansuotas rūgštingumas padeda atskleisti žuvies skonį. Vištiena ir paukštiena: Vištienos krūtinėlė su citrininiu padažu – gaivūs citrusiniai vyno niuansai dera su švelnia paukštiena. Anties filė su apelsinų glazūra – subtilus vaisiškumas papildo patiekalo saldumą ir aromatingumą. Daržovių ir makaronų patiekalai: Makaronai su kreminiu sūrio ir trumų padažu – Chardonnay kremiška tekstūra puikiai dera su sūriais padažais. Rizotas su šparagais ir parmezanu – vyno rūgštingumas išryškina daržovių gaivumą. Keptos cukinijos su fetos sūriu ir citrininiu padažu. Sūriai: Brie arba Camembert sūriai – minkšti ir kreminiai sūriai dera su švelniu Chardonnay charakteriu. Ožkos sūris su medumi ir riešutais.