12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Azienda Agricola GIAROLA Lugana vyno butelis

Vynas Azienda Agricola GIAROLA Lugana D.O.C. 0.75L 13%

 

Azienda Agricola Giarola Lugana DOC – tai sausas baltasis vynas, pagamintas iš 100 % Turbiana (dar žinomų kaip Trebbiano di Lugana) vynuogių. Vynas kilęs iš Lugana DOC apeliacijos, esančios pietinėje Gardos ežero pakrantėje, Veneto regione. Jį gamina Giarola šeima, kurios vynininkystės tradicijos siekia 1968 metus. Vynas pasižymi gaiviu citrusų ir baltų gėlių aromatu, o skonyje juntamas minerališkumas ir būdinga migdolų nata. 

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Spalva:
Skonis:
Aromatai:
16,00 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija


„Azienda Agricola Giarola“ vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, kai Sante Giarola, grįžęs iš Amerikos, įsigijo žemės sklypus Veronos provincijoje. Vynuogininkystės tradicijos puoselėjamos nuo 1923 metų, tačiau lemtingas lūžis įvyko 1968 m., kai Sante sūnus Umberto Giarola pradėjo gaminti vyną su šeimos vardu. Šiandien vyninei vadovauja jau trečioji karta – Umberto sūnūs Michele ir Valeriano, kurie derina ilgametę patirtį su moderniu požiūriu. Vyninės filosofija remiasi pagarba gamtai, o vynuogynuose taikomos modernios sistemos, tokios kaip „dvigubos uždangos“ formavimas ir lašelinė drėkinimo sistema, siekiant užtikrinti aukščiausią uogų kokybę.


Klimatas ir Dirvožemis


Lugana DOC apeliacija yra išsidėsčiusi pietinėje Gardos ežero pakrantėje, kur susidaro unikalus mikroklimatas. Ežeras veikia kaip didžiulis termoreguliatorius: vasarą vėsina, o žiemą švelnina orą, taip sukuriant beveik Viduržemio jūros regiono sąlygas. Nuolatinis brizas ir didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties leidžia vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir suformuoti intensyvius aromatus. Giarola vynuogynai auga ant moreninių kalvų, kurias suformavo ledynai. Dirvožemis čia yra tankus, sluoksniuotas molis, turtingas kalkakmenio ir mineralinių druskų. Būtent šis, mineralais gausus dirvožemis, suteikia vynui būdingą sūrumo pojūtį ir struktūrą. 


Gamybos Metodas


„Giarola Lugana DOC“ gaminamas iš 100 % Trebbiano di Lugana vynuogių, kurios skinamos rankomis pirmąją spalio dekadą. Vyninėje atliekamas švelnus uogų spaudimas, siekiant išgauti tik kokybiškiausią misą. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, griežtai kontroliuojant temperatūrą (16–18 °C). Nerūdijantis plienas naudojamas sąmoningai, siekiant išsaugoti gaivius ir pirminius vynuogių aromatus. Po fermentacijos vynas brandinamas plieno talpose ir apie 3 mėnesius butelyje prieš išleidžiant į rinką.  


Vyno Charakteristikos


Šis vynas pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva su žalsvais atspalviais. Aromatas yra intensyvus ir kompleksiškas: jame atsiskleidžia baltų gėlių, citrusinių vaisių, persikų ir džiovintų vaisių natos. Skonis yra švelnus, elegantiškas ir puikiai subalansuotas. Juntamas malonus vaisiškumas, gyvybinga rūgštis ir regionui būdingas minerališkumas bei sūrumas. Poskonis ilgas, paliekantis būdingą migdolų natą. 


Derinimas su Maistu


Tinka su sriubomis, tyrėmis, žalia žuvimi, austrėmis, azijietiška virtuve, taip pat sūriais nuo šviežių (Ricotta, Robiola) iki pikantiškų (Monte Veronese, Grana Padano). Keptas upėtakis, austrės, krevetės, žuvies karpačas. Makaronai su daržovėmis ar jūros gėrybėmis, rizotas su smidrais.  


Charakteristikos
Kilmės šalis:
Italija
Regionas:
Venetas
Apeliacija:
Lugana DOC
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
13%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
10 -12°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.
Gamintojas

Istorija ir šeima


Giarola vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, kai Sante Giarola įkūrė ūkį, kuris nuo 1923 m. puoselėja vynuogynus. 1968 m. jo sūnus Umberto Giarola pradėjo gaminti vyną su šeimos vardu, taip pradėdamas naują etapą. Šiandien vyninei vadovauja Umberto ir jo sūnūs: Michele, atsakingas už komercinę plėtrą, ir Valeriano, kuris kartu su tėvu, kaip enologas, prižiūri vyno gamybos procesus. Tai keturių kartų istorija, paremta aistra ir atsidavimu.


Filosofija ir vynuogynai


Vyninės veiklos pamatas – „Pagarbos aplinkai ir meilės gamtai“ filosofija. Šis principas įgyvendinamas per nuolatines inovacijas, kurios dera su tradicijomis. Vynuogynai buvo visiškai atnaujinti, įdiegta moderni „dvigubos uždangos“ (angl.double curtain) sistema ir lašelinė drėkinimo sistema, siekiant užtikrinti aukščiausią vynuogių kokybę. Vyninėje taikomi pažangūs metodai, pavyzdžiui, kriomaceracija (šaltoji maceracija), siekiant išgauti kuo daugiau aromatų ir sukurti kompleksiškus vynus.  


Vietovė


„Azienda Agricola Giarola“ yra įsikūrusi Palazzolo di Sona vietovėje, Veronos provincijoje, ant moreninių kalvų, susiformavusių ledynmečiu. Šis mineralais turtingas dirvožemis ir švelnus Gardos ežero mikroklimatas sukuria idealias sąlygas auginti vynuoges ir gaminti išskirtinius Custoza, Bardolino ir kitus regiono vynus.

Panašūs produktai

Azienda Agricola GIAROLA Lugana vyno butelis

Vynas Azienda Agricola GIAROLA Lugana D.O.C. 0.75L 13%

16,00 €