12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Whalebone Bay Marlborough Sauvignon Blanc vyno butelis

Vynas WHALEBONE Bay Marlborough Sauvignon Blanc 0.75L 13%

 

„Whalebone Bay Sauvignon Blanc“ – tai sausas baltasis vynas iš garsiojo Marlborough regiono Naujojoje Zelandijoje. Jį kuria „St. Clair Family Estate“ komanda, žinoma dėl savo meistrystės ir daugybės apdovanojimų.  Vynas pasižymi ryškiu atogrąžų vaisių, ypač pasiflorų ir kivių, aromatu, kurį papildo gaivios citrusų natos. Pavadinimas „Banginio Kaulo Įlanka“ mena istorinę regiono praeitį, kai XIX a. Port Underwood įlankos krantai buvo nusėti banginių kaulais.  Šis vynas, pasižymintis gaivia rūgštimi ir subtilia minerališkumo užuomina, yra puikus pasirinkimas norintiems susipažinti su klasikiniu, bet savitu Marlborough charakteriu.

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Spalva:
Skonis:
Aromatai:
21,90 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija


Vyno pavadinimas „Whalebone Bay“ (liet. Banginio Kaulo Įlanka) yra tiesioginė nuoroda į istorinę Port Underwood įlankos vietovę Marlborough regione. XIX amžiaus viduryje tai buvo vienas iš banginių medžioklės, pirmosios komercinės Naujosios Zelandijos pramonės, centrų. 


Už šio pavadinimo stovi viena labiausiai vertinamų Naujosios Zelandijos vyninių – „St. Clair Family Estate“.  Ją 1978 metais įkūrė Neilas ir Judy Ibbotsonai, kurie iš pradžių tik augino ir pardavinėjo vynuoges, o 1994 metais pradėjo gaminti vyną su savo prekės ženklu.  Debiutas buvo itin sėkmingas, o 2005 metais vyninė pelnė „Metų Vyninės Naujojoje Zelandijoje“ titulą „International Wine and Spirit Competition“ konkurse. „Whalebone Bay“ yra speciali „St. Clair“ linija, kurią kuria ta pati pripažinta vyndarių komanda.


Dirvožemis ir Klimatas


Marlborough regiono išskirtinumas kyla iš unikalios klimato ir dirvožemio dermės. Tai vienas saulėčiausių regionų Naujojoje Zelandijoje, kur ilgos saulėtos dienos leidžia vynuogėms sukaupti sodrius atogrąžų vaisių skonius.  Tačiau tikroji paslaptis – didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties. Vėsios naktys, atkeliaujančios nuo vandenyno, padeda vynuogėms išsaugoti natūralią, gyvybingą rūgštį. Būtent šis balansas tarp vaisių saldumo ir gaivumo yra Marlborough „Sauvignon Blanc“ vizitinė kortelė.    


Vynuogės šiam vynui auginamos daugiausia Wairau slėnyje – senovinėje upės vagoje.  Čia vyrauja gerai drenuojamas, akmenuotas ir žvyringas aliuvio dirvožemis.  Toks skurdus dirvožemis verčia vynmedžius visą energiją skirti ne lapams, o uogoms, todėl jose susikaupia itin koncentruotas skonis ir aromatas.


Gamybos Metodas


Vynui gaminti skiriamas didelis dėmesys šviežumo išsaugojimui. Vynuogės surenkamos rankomis ir nedelsiant gabenamas į vyninę. Naudojamas švelnus spaudimas, kad minimalizuoti odelių kontaktą. Sultys fermentuojamos vėsiose nerūdijančio plieno talpose su specialiomis mielėmis, kas padeda išlaikyti intensyvius vaisių aromatus. 


Vyno Charakteristikos


Spalva – blyški geltona su šviesiai žaliu atspalviu. Whalebone Bay Sauvignon Blanc pasižymi daugiasluoksniu ir energingu charakteriu. Aromate dominuoja prinokę atogrąžų vaisiai – pasifloros, kiviai, nektarinai – kuriuos papildo citrusų (citrinų žievelės, greipfrutų) natos.  Taip pat galima justi klasikinius Marlborough akcentus: agrastų, juodųjų serbentų lapų ir net švelnią žolelių užuominą. Gomuryje vynas yra gaivus ir puikiai subalansuotas. Juntami traškių obuolių, persikų ir agrastų skoniai, kuriuos papildo aromate jaustos vaisių natos.  Išskirtinumo suteikia vos juntamas sūrumo dvelksmas – minerališka nata, primenanti apie vyno jūrinę kilmę.  Poskonis yra švarus ir ilgai išliekantis.  Vyno kokybę patvirtina ir ekspertų vertinimai: Sam Kim („Wine Orbit“) 2023 m. derliui skyrė 93 balus iš 100, pabrėždamas „veržlius vaisių skonius su puikiai suderinta rūgštimi“, o Master Sommelier Cameron Douglas įvertino 87 balais, apibūdindamas vyną kaip „ryškų, vaisišką ir puikiai pagamintą“.


Derinimas su Maistu


Jūros Gėrybės ir Žuvis: Moliuskai, krevetės, austrės, balta žuvis, kalmarai. Ant grotelių keptos krevetės su česnaku ir citrina; midijos baltojo vyno padaže; orkaitėje keptas upėtakis su žolelėmis; jūros šukutės su pasiflorų padažu.


Salotos ir Užkandžiai: Gaivios salotos, ožkos sūris, šparagai, vegetariški patiekalai. Vasariškos salotos su feta sūriu, arbūzu ir mėta; šparagai, apvynioti kumpiu; ožkos sūrio ir figų užtepėlė; humusas su šviežiomis daržovėmis. 


Sūriai: Jauni ir gaivūs sūriai. Ožkos pieno sūris; Feta sūris; Mozzarella.

Charakteristikos
Kilmės šalis:
Naujoji Zelandija
Regionas:
Marlboras
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
13%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
6 -8°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.

Panašūs produktai

Whalebone Bay Marlborough Sauvignon Blanc vyno butelis

Vynas WHALEBONE Bay Marlborough Sauvignon Blanc 0.75L 13%

21,90 €