
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
SAUGUS
APSIPIRKIMAS
PRISTATYMAS
Į NAMUS
TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE
Galante Appassimento Sangiovese di Romagna: šis išskirtinis itališkas vynas, pagamintas tradiciniu "appassimento" metodu, atskleidžia sodrų skonį ir gilius aromatus. 100% Sangiovese vynuogės iš saulėtų Emilijos-Romanijos vynuogynų garantuoja aukščiausią kokybę. Aromatai ir skonis: džiovintų vyšnių, slyvų ir prieskonių aromatai su švelniomis vanilės natomis. Švelnūs taninai, puikus balansas ir ilgas poskonis su džiovintų uogų ir šokolado užuominomis. Derinimas su maistu: vynas tinka prie pirmųjų patiekalų, baltos mėsos kepsnių ir sūrių.
Primitivo vynuogės auga kalkakmenio dirvožemyje, kuris užtikrina gerą drenažą. Apulijos regionui būdingos švelnios žiemos su pakankamu kritulių kiekiu ir karštos, sausos vasaros – idealios sąlygos Primitivo vynuogėms. Po derliaus nuėmimo vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir 20 dienų fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose. Vėliau vynas dar 2 mėnesius brandinamas tuose pačiuose rezervuaruose. Galiausiai, vynas perpilamas į prancūziško ąžuolo statines, kuriose brandinamas mažiausiai 12 mėnesių. Prieš išleidžiant į rinką, vynas dar 4 mėnesius paliekamas buteliuose. Aromatai ir skonis: Šis raudonasis Primitivo vynas pasižymi intensyvia rubino spalva su granato atspalviais. Aromatas intensyvus ir kompleksiškas – dominuoja raudoni vaisiai, džiovintos slyvos, vyšnios ir mirtos natos. Papildomas gėlių ir gvazdikėlių kvapas suteikia aromatui išraiškingumo. Skonis pilnas, taninai gerai integruoti, juntami tamsūs vaisiai ir prieskoniai. Derinimo su maistu rekomendacijos: Patiekalai su turtingais padažais – sodrūs, tiršti pomidorų pagrindu pagaminti padažai su jautiena ar kiauliena. Kieti, brandinti sūriai, tokie kaip „Pecorino“, „Parmigiano Reggiano“. Žvėriena – stirniena, elniena ar šerniena, ypač su vaisių padažais ar uogų garnyrais. Aštrūs mėsos patiekalai – patiekalai su prieskoniais, pavyzdžiui, pikantiška itališka dešra.
Poggio Maru Primitivo Salento - tai išskirtinis itališkas raudonasis vynas, kilęs iš saulėtojo Puglia regiono Salento teritorijos, garsėjančios idealiomis sąlygomis Primitivo vynuogėms. Šis aukštos kokybės vynas gaminamas iš kruopščiai atrinktų Primitivo vynuogių, augančių pietinėje Italijoje, kur karštas klimatas ir mineraliniai dirvožemiai suteikia unikalų skonį. Aromatai ir skonis: raudonasis vynas Poggio Maru Primitivo Salento pasižymi giliu rubino raudonumo atspalviu. Aromate dominuoja prinokusių vyšnių, slyvų ir uogų natos, kurias papildo subtilūs prieskoniai ir vanilės užuominos. Tai kompleksiškas raudonasis vynas, kurio skonis harmoningai subalansuotas tarp vaisių intensyvumo ir švelnaus taninų pojūčio. Derinimas su maistu: vynas tinka prie raudonos mėsos patiekalų, brandintų sūrių, makaronų su sodriais padažais.
Hãhã Hawkes Bay Pinot Gris gaminamas iš 100 % Pinot Gris vynuogių, kurios auginamos Hawkes Bay regiono molingose ir žvyro turinčiose dirvose. Šios sąlygos suteikia vynuogėms minerališkumo ir intensyvumo skonyje. Vynuogės skinamos rankomis, dažniausiai ankstyvą pavasarį (Naujosios Zelandijos derliaus sezonas vyksta vasario–kovo mėnesiais), kai jos pasiekia optimalų prinokimą – taip išsaugomas natūralus rūgštingumas ir vaisiškumas. Po skynimo vynuogės švelniai spaudžiamos, o sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose žemoje temperatūroje, siekiant išlaikyti šviežius vaisių aromatus. Maceracija (odos kontaktas su sultimis) trunka minimaliai, kad vynas išliktų lengvas ir gaivus, tačiau dalis misos brandinama ant nuosėdų („sur lie“ metodas), suteikiant vynui švelnią tekstūrą ir kompleksiškumą. Ąžuolo statinės nenaudojamos – tai sąmoningas pasirinkimas, leidžiantis išryškinti natūralų vynuogių charakterį be papildomų medienos niuansų. Skonis ir aromatai: Hãhã Hawkes Bay Pinot Gris išsiskiria rafinuotu aromatu ir skoniu, atspindinčiu jo kilmę. Pirmiausia juntami švelnūs prinokusių kriaušių, baltų persikų ir citrusų žievelių kvapai, kuriuos praturtina lengvos gėlių natos. Skonyje atsiskleidžia harmoningas balansas: gaivus rūgštingumas susipina su subtilia vaisių saldumo užuomina, o poskonyje išryškėja nežymūs mineralų ir migdolų akcentai. Tekstūra – šilkinė, lengva, pabrėžianti vyno eleganciją ir universalumą. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis Pinot Gris – tikras virtuvės chameleonas. Jo gaivumas ir vaisiškumas puikiai papildo lengvus patiekalus, tokius kaip kepta balta žuvis (pavyzdžiui, menkė ar ešerys) su citrinų padažu ar jūros gėrybės – krevetės, midijos ar šukutės. Vegetariškos virtuvės mėgėjai, gali derinti šparagų risotto arba keptų daržovių salotomis , pagardintomis ožkos sūriu. Azijietiškos virtuvės mėgėjai atras harmoniją su tailandietiškais patiekalais , tokiais kaip vištiena su kokosų pienu ar saldžiarūgštėmis daržovėmis – vyno rūgštingumas puikiai atsveria šių patiekalų intensyvumą.
Hãhã Sauvignon Blanc yra gaminamas iš atrinktų vynuogių, užaugintų Marlborough regiono Awatere ir Wairau slėniuose.Vynuogės yra kruopščiai skinamos vėsiomis nakties valandomis, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatą. Po švelnaus presavimo, sultys fermentuojamos žemoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpyklose, kad būtų išryškintas vaisiškumas ir Sauvignon Blanc charakteris. Norint išlaikant gryną ir gaivų stilių, vynas nėra brandinamas ąžuolo statinėse. Skonis ir aromatai: Šis vynas pasižymi intensyviu aromatu, vyrauja tropinių vaisių, pasiflorų ir greipfrutų aromatai. Skonyje dominuoja melionų, pasiflorų ir laimo žievelės natos, kurias papildo subalansuotas žolelių charakteris ir ilgai išliekantis minerališkas poskonis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas puikiai dera su jūros gėrybėmis, ypač austrėmis, krevetėmis, šviežiai paruoštomis baltos žuvies filė. Taip pat tinka prie ožkos sūrio, lengvų salotų ar azijietiškų patiekalų su citrinžole ir imbieru.
„Pipoli Bianco Basilicata“ gaminamas iš dviejų pietų Italijoje itin vertinamų vietinių baltųjų vynuogių: Greco (apie 60%) ir Fiano (apie 40%). Vynuogynai randasi net apie 800 metrų virš jūros lygio aukštyje, ant Monte Vultūro šlaitų. netoli Acerenzos miestelio. Dėl didelio aukščio ir vėsios nakties temperatūros, vynuogės bręsta ilgai išsaugodamos gaivų rūgšties lygį. Derlius skinamas rankomis vėlyvą rudenį – tai viena paskutinių derliaus skynimo vietovių Italijoje. Atvežtos į vyninę vynuogės atšaldomos, švelniai suspaudžiamos ir fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose 10 °C temperatūroje, vengiant deguonies poveikio, kad išliktų šviežumas. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų tose pačiose nerūdijančio plieno talpose, kas suteikia jam kremiškumo ir kompleksiškumo. Ąžuolo statinės nenaudojamos, todėl išlaikomas švarus, minerališkai gaivus vyno charakteris. Aromatai ir skonis: „Pipoli Bianco“ pasižymi šviesia, gelsva spalva su žalsvais atspalviais. Aromate juntamos baltųjų vaisių (persikų, kriaušių) ir citrusinių (citrinų, greipfrutų) natos, taip pat lengvas tropinių vaisių (mango, ananasų) prieskonis. Burnoje vynas atrodo gyvas ir gaivus, išlaikantis subalansuotą rūgštį, kuri pabrėžia vyno šviežumą. Poskonyje juntamas subtilus minerališkumas, atspindintis vulkaninį dirvožemį. Vyno kritikas Jamesas Buttonas (2023 m.) apibūdino jį kaip „rūkytą ir minerališką, su egzotiškais ananasų, mango ir persikų skoniais, primenančiais vaisinį New England stiliaus IPA alų“. Derinimo su maistu rekomendacijos: Dėl ryškios rūgšties ir švelnaus kūno „Pipoli Bianco“ tinka prie įvairių jūros gėrybių, baltos mėsos, šviežių salotų ar lengvų itališkų užkandžių. Taip pat dažnai rekomenduojamas prie minkštų, kreminių sūrių. Gali būti patiekiamas kaip aperityvas. Apdovanojimai ir Pripažinimas: Pipoli Bianco pelnė tarptautinį pripažinimą: auksą Mundus Vini 2022 ir sidabrą Frankfurt International Trophy 2023. Jamesas Buttonas įvertino jį 90 balų, rekomenduoja ragauti iki 2028 m.
Hãhã Hawke’s Bay Chardonnay – tai išskirtinis vynas, pagamintas iš kruopščiai atrinktų Chardonnay vynuogių, auginamų Hawke’s Bay regione, Naujojoje Zelandijoje. Šis regionas garsėja idealiomis sąlygomis Chardonnay vynuogėms, o vynuogės skinamos tik optimalaus sunokimo metu, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatų gaivą. Fermentacijos procesas prasideda nerūdijančio plieno talpyklose, taip išsaugant vyno šviežumą ir vaisiškumą. Vėliau dalis vyno brandinama ąžuolo statinėse, suteikiant jam subtilių skrudinimo ir prieskonių natų. Daliai žaliavos atliekama malolaktinė fermentacija, pridedant kremiškumo ir kompleksiškumo. Skonis ir aromatai: Šis Chardonnay pasižymi ryškiu prinokusių persikų, citrusinių vaisių ir lengvų skrudinto ąžuolo aromatu. Skonyje juntamas persikų, melionų ir subtilus sviestiškumas, derinamas su gaivia rūgštimi ir ilgu, švariu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės ir žuvis – tinkamas pasirinkimas prie keptos ar svieste troškintos baltos žuvies, krevečių, šukutės ar omaro. Paukštiena – dera prie keptos vištienos su kreminiais padažais, kalakutienos ar ant grotelių keptos antienos su vaisių glazūra. Pikantiški patiekalai – subalansuotas rūgštingumas leidžia derinti su Azijos virtuvės patiekalais, tokiais kaip vištiena su imbieru ir citrinžole ar kreminis tailandietiškas karis. Daržovių patiekalai – tinka prie grilyje keptų daržovių ar šparagų.
Christophe Patrice Chablis gaminamas iš 100% Chardonnay vynuogių, augintų Beine, Courgis ir Chablis komunų vynuogynuose. Christophe Patrice vynuogynai išsiskiria ne tik savo dirvožemiu, bet ir tankiu apsodinimu – viename hektare auga net 5800 vynmedžių. Toks tankus apsodinimas, nors ir reikalauja daugiau priežiūros, leidžia vynmedžiams konkuruoti tarpusavyje, skatina gilesnes šaknis ir mažesnius, bet koncentruotesnius derlius. Po skynimo, vynuogės švelniai spaudžiamos, kad būtų išgautos tik aukščiausios kokybės sultys. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išlaikyti gryną vaisių skonį ir ryškų minerališkumą. Ąžuolo statinių nėra naudojamos nei fermentacijai, nei brandinimui – tai leidžia vynui išlikti švariam ir neapkrautam medienos aromatų. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų ("sur lie" ), kas suteikia vynui subtilią, šilkinę tekstūrą ir papildomą kompleksiškumą, išlaikant jo gaivumą bei eleganciją. Skonis ir aromatai: Christophe Patrice Chablis išsiskiria šviesia, žalsvai aukso spalva ir intensyviais citrusiniais aromatais. Nosyje juntami žalių obuolių, citrinų, greipfrutų ir šviežių žolelių kvapai, papildyti subtiliomis kreidos ir šlapio akmenų natomis, kurios atspindi Chablis teritorijos unikalumą. Burnoje vynas yra sausas, gaivus ir elegantiškas, pasižymintis ryškia rūgštimi ir švelnia tekstūra. Poskonyje ilgai išlieka minerališkumas. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės : austrės, midijos, krevetės ar krabai. Žuvis : kepta ar grilyje ruošta balta žuvis, pavyzdžiui, menkė ar jūrų lydeka. Paukštiena : vištiena ar kalakutiena lengvuose padažuose. Sūriai : švelnūs ožkos sūriai ar kiti minkšti, ne per aštrūs sūriai. Garsus vyno kritikas James Suckling apie 2019 metų Christophe Patrice Chablis derlių rašė: "Šis vynas yra tikras Chabli etalonas, su ryškia rūgštimi ir mineralų kompleksiškumu." Jis įvertino šį vyną 92 balais, pabrėždamas jo autentiškumą ir eleganciją.