- Nauja

Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Astruc d’A Chardonnay – baltasis vynas iš Limu apylinkių, Langedoke. 200–300 m aukščio vynuogynai ir kalkingo molio dirvožemis suteikia jam gaivumo ir minerališkumo. Trečdalis vyno fermentuotas ąžuolo statinėse, todėl šalia ananaso ir persiko aromatų atsiranda švelni vanilės nata. Skonis vidutinio kūno, su subalansuota rūgštimi ir lengvu migdolų poskoniu. Šis Chardonnay dera su žuvimi, jūros gėrybėmis ar vištiena.
SAUGUS
APSIPIRKIMAS
PRISTATYMAS
Į NAMUS
TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE
Domaine Astruc įkurtas 1862 m. Limu apylinkėse. Nuo 2002 m. priklauso Domaines Paul Mas, bet valdymą išlaiko Astruc šeima. Jacques Astruc prižiūri 80 ha vynuogynų, iš kurių ketvirtadalis sertifikuoti kaip ekologiški.
Vynuogynai išsidėstę prie Pirėnų kalnų, 200–300 m aukštyje. Klimatas saulėtas, bet vėsūs vakarai leidžia išsaugoti rūgštį. Kalkinis molis ir kreida suteikia skoniui minerališkumo.
Vynuogės skinamos anksti ryte. Spaudžiamos pneumatiniais presais. 30 % fermentuota ąžuolo statinėse, 70 % – plieno talpose. 25 % brandinta ąžuole, kad aromatas įgautų prieskonių ir vanilės tonų.
Spalva – šviesi, auksinė su žalsvu atspalviu. Aromate – prinokęs ananasas, baltasis persikas, švelnus migdolas. Skonyje – vidutinio kūno, gaivios rūgštis, subtilios kreminės tekstūros. Finišas ilgas, su vanilės užuomina.
Šis Chardonnay geriausiai atsiskleidžia prie patiekalų, kuriuose derinasi subtilūs skoniai ir švelni tekstūra. Su žuvimi pavyzdžiui prie keptos dorados, menkės ar lašišos su citrininiu sviestu. Jūros gėrybės – midijų troškinys balto vyno padaže, krevetės su česnakais ar šviežios austrės suteiks vynui daugiau gyvumo. Su paukštiena – lengvai troškinta vištiena su rozmarinu ar kalakutienos kepsneliai. Vegetariški patiekalai – šviežių daržovių tartas, risotas su smidrais ar moliūgų gnocchi. Minkštieji balti sūriai, tokie kaip bri ar kamamberas, paryškina tropinių vaisių ir vanilės natas.
Hãhã Sauvignon Blanc yra gaminamas iš atrinktų vynuogių, užaugintų Marlborough regiono Awatere ir Wairau slėniuose.Vynuogės yra kruopščiai skinamos vėsiomis nakties valandomis, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatą. Po švelnaus presavimo, sultys fermentuojamos žemoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpyklose, kad būtų išryškintas vaisiškumas ir Sauvignon Blanc charakteris. Norint išlaikant gryną ir gaivų stilių, vynas nėra brandinamas ąžuolo statinėse. Skonis ir aromatai: Šis vynas pasižymi intensyviu aromatu, vyrauja tropinių vaisių, pasiflorų ir greipfrutų aromatai. Skonyje dominuoja melionų, pasiflorų ir laimo žievelės natos, kurias papildo subalansuotas žolelių charakteris ir ilgai išliekantis minerališkas poskonis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas puikiai dera su jūros gėrybėmis, ypač austrėmis, krevetėmis, šviežiai paruoštomis baltos žuvies filė. Taip pat tinka prie ožkos sūrio, lengvų salotų ar azijietiškų patiekalų su citrinžole ir imbieru.
Šimtametės Tradicijos „Château Fontenelles“ valdos įsikūrusios vaizdingo Perigoro regiono centre, ant plynaukštės Thenac pietvakariuose. Vynas čia gaminamas nuo 1827 metų , o dabartinis savininkas Nicolas Bourdil yra jau trečios kartos vyndarys. Vyninės pasididžiavimas – senesni nei 50 metų vynmedžiai, kurie duoda mažesnį, bet itin koncentruotą ir aukštos kokybės derlių. Klimatas ir Dirvožemis Bergeracą nuo Atlanto skiria miškai, todėl klimatas šiek tiek sausesnis nei Bordo. Kalkingo molio dirvožemis ant Thenac plokščiakalnio gerai sulaiko drėgmę, o 120–150 m aukštis užtikrina ryškius paros temperatūrų svyravimus. Tokios sąlygos lemia lėtą cukraus kaupimąsi vynuogių uogose ir išraiškingą aromatą, tačiau išlaiko gaivias, vyną subalansuojančias rūgštis. Vynuogės ir Gamybos Metodas Bergerac Moelleux gaminamas iš kruopščiai atrinktų 60% Sémillon ir 40% Sauvignon Gris vynuogių, augančių senuose vynuogynuose. Vėlyvas derlius skynimas leidžia vynuogėms pasiekti optimalų brandumą. Po 30 valandų šaltos macerijos vyksta fermentacija kontroliuojamoje žemoje temperatūroje, maksimaliai išsaugant vaisių šviežumą ir elegantiškumą. Vėliau, vynas brandinamas ant smulkių nuosėdų (fine lees) iki pilstymo į butelius, kas suteikia papildomą kompleksiškumą ir kremišką tekstūrą. Vyno Charakteristikos Taurėje pastebėsite šiltą aukso geltonumo spalvą su medaus atspalviais. Aromate dominuoja išraiškingos tropinių vaisių natos – ananasų, melionų, persikų ir abrikosų, harmoningai papildytos medaus ir baltųjų gėlių niuansais. Sémillon suteikia šiltus tropinių vaisių aromatus ir subtilią medaus užuominą, o Sauvignon Gris papildo gėlių aromatais su delikačiu muskato akcentu. Burnoje vynas atsiskleidžia kaip kremiškas, švelnios tekstūros, su maloniu saldumu, kuris niekada netampa lipniu ar sunkiu. Derinimo su Maistu Rekomendacijos Château Les Fontenelles Bergerac Moelleux dera su vaisiniais desertais - abrikosų pyragu, keptais obuoliais su jogurto padažu. Išskirtinai tinka prie mėlynojo pelėsio sūrių, foie gras ar kaip elegantiškos vakarienės digestyvas. Vynas taip pat dera su rytietiškais patiekalais, pagardintais pikantiškas ar saldžias prieskoniais. Rekomenduojama vengti derinti su šokoladiniais desertais. Optimalus patiekimo temperatūra - 8-10°C.
Vyninės Istorija „Braida“ vyninės istorija prasidėjo 1961 m., kai Giacomo Bologna iš tėvo paveldėjo ne tik vynuogynus, bet ir šeimos pravardę „Braida“, kilusią nuo jo prosenelio Giuseppe. Giacomo tapo Pjemonto legenda, įvykdęs Barbera vynuogės revoliuciją ir pirmasis regione pritaikęs brandinimą prancūziško ąžuolo statinėse. Šiandien jo palikimą tęsia vaikai Raffaella ir Giuseppe. 2024 m. vyninei buvo suteiktas prestižinis „Marchio Storico di Interesse Nazionale“ statusas, pripažįstantis jos daugiau nei 60 metų puoselėjamas kokybės tradicijas. Klimatas ir Dirvožemis Vynuogės auga „Serra dei Fiori“ (liet. „gėlių kalva“) vynuogyne, Trezzo Tinella savivaldybėje, esančioje 450 metrų aukštyje. Tai viena vaizdingiausių Langės dalių, kurioje dominuoja stačios kalvos ir miškai. Į pietus atsiveriantys šlaitai užtikrina optimalų saulės kiekį, o vėsios naktys padeda išsaugoti gaivią rūgštį. Dirvožemis – smėlėtas ir lengvai drenuojamas, susidaręs iš senovės jūros nuosėdų ir kalkingo mergelio – suteikia vynui būdingą minerališkumą ir eleganciją. Gamybos Metodas Vynas gaminamas iš 70 % Chardonnay ir 30 % Nascetta vynuogių. Nascetta – reta vietinė veislė, XX a. pabaigoje atgaivinta po to, kai buvo atsidūrusi ant išnykimo ribos. Vynuogės spaudžiamos nepašalinus kotelių, o gautos sultys fermentuojamos nerūdijančiojo plieno talpose, kontroliuojamoje 10–15 °C temperatūroje. Vėliau vynas brandinamas plieno talpose apie keturis mėnesius ir dar tris mėnesius butelyje. Vyno Charakteristikos Vynas šviesios šiaudų spalvos su žalsvais atspalviais. Aromatas daugiasluoksnis: jame pinasi baltų lauko gėlių, bergamotės ir kriaušių natos, papildytos akacijų medaus ir šviežių žolelių atspalviais. Skonis išsiskiria gaiviu rūgštingumu ir mineraline išraiška, suteikiančia vynui gyvybingumo ir kompleksiškumo. Poskonis ilgas, su vos juntamu karstelėjusiu akcentu, būdingu Nascetta vynuogėms. Maisto Derinimas Šis vynas dera prie lengvų užkandžių, tokių kaip šviežios salotos su ožkos sūriu ar jūros gėrybėmis. Jis taip pat gerai papildo subtilius makaronų patiekalus su daržovėmis ar lengvais padažais. Dėl savo gaivumo ir minerališkumo, „Braida Il Fiore Langhe Bianco“ yra tinkamas pasirinkimas prie Viduržemio jūros virtuvės žuvies patiekalų, ypač keptos ar garuose ruoštos žuvies, jūros gėrybių rizoto ar šviežių austrių.
Vyninės Istorija „Azienda Agricola Giarola“ vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, kai Sante Giarola, grįžęs iš Amerikos, įsigijo žemės sklypus Veronos provincijoje. Vynuogininkystės tradicijos puoselėjamos nuo 1923 metų, tačiau lemtingas lūžis įvyko 1968 m., kai Sante sūnus Umberto Giarola pradėjo gaminti vyną su šeimos vardu. Šiandien vyninei vadovauja jau trečioji karta – Umberto sūnūs Michele ir Valeriano, kurie derina ilgametę patirtį su moderniu požiūriu. Vyninės filosofija remiasi pagarba gamtai, o vynuogynuose taikomos modernios sistemos, tokios kaip „dvigubos uždangos“ formavimas ir lašelinė drėkinimo sistema, siekiant užtikrinti aukščiausią uogų kokybę. Klimatas ir Dirvožemis Lugana DOC apeliacija yra išsidėsčiusi pietinėje Gardos ežero pakrantėje, kur susidaro unikalus mikroklimatas. Ežeras veikia kaip didžiulis termoreguliatorius: vasarą vėsina, o žiemą švelnina orą, taip sukuriant beveik Viduržemio jūros regiono sąlygas. Nuolatinis brizas ir didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties leidžia vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir suformuoti intensyvius aromatus. Giarola vynuogynai auga ant moreninių kalvų, kurias suformavo ledynai. Dirvožemis čia yra tankus, sluoksniuotas molis, turtingas kalkakmenio ir mineralinių druskų. Būtent šis, mineralais gausus dirvožemis, suteikia vynui būdingą sūrumo pojūtį ir struktūrą. Gamybos Metodas „Giarola Lugana DOC“ gaminamas iš 100 % Trebbiano di Lugana vynuogių, kurios skinamos rankomis pirmąją spalio dekadą. Vyninėje atliekamas švelnus uogų spaudimas, siekiant išgauti tik kokybiškiausią misą. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, griežtai kontroliuojant temperatūrą (16–18 °C). Nerūdijantis plienas naudojamas sąmoningai, siekiant išsaugoti gaivius ir pirminius vynuogių aromatus. Po fermentacijos vynas brandinamas plieno talpose ir apie 3 mėnesius butelyje prieš išleidžiant į rinką. Vyno Charakteristikos Šis vynas pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva su žalsvais atspalviais. Aromatas yra intensyvus ir kompleksiškas: jame atsiskleidžia baltų gėlių, citrusinių vaisių, persikų ir džiovintų vaisių natos. Skonis yra švelnus, elegantiškas ir puikiai subalansuotas. Juntamas malonus vaisiškumas, gyvybinga rūgštis ir regionui būdingas minerališkumas bei sūrumas. Poskonis ilgas, paliekantis būdingą migdolų natą. Derinimas su Maistu Tinka su sriubomis, tyrėmis, žalia žuvimi, austrėmis, azijietiška virtuve, taip pat sūriais nuo šviežių (Ricotta, Robiola) iki pikantiškų (Monte Veronese, Grana Padano). Keptas upėtakis, austrės, krevetės, žuvies karpačas. Makaronai su daržovėmis ar jūros gėrybėmis, rizotas su smidrais.
„Pipoli Bianco Basilicata“ gaminamas iš dviejų pietų Italijoje itin vertinamų vietinių baltųjų vynuogių: Greco (apie 60%) ir Fiano (apie 40%). Vynuogynai randasi net apie 800 metrų virš jūros lygio aukštyje, ant Monte Vultūro šlaitų. netoli Acerenzos miestelio. Dėl didelio aukščio ir vėsios nakties temperatūros, vynuogės bręsta ilgai išsaugodamos gaivų rūgšties lygį. Derlius skinamas rankomis vėlyvą rudenį – tai viena paskutinių derliaus skynimo vietovių Italijoje. Atvežtos į vyninę vynuogės atšaldomos, švelniai suspaudžiamos ir fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose 10 °C temperatūroje, vengiant deguonies poveikio, kad išliktų šviežumas. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų tose pačiose nerūdijančio plieno talpose, kas suteikia jam kremiškumo ir kompleksiškumo. Ąžuolo statinės nenaudojamos, todėl išlaikomas švarus, minerališkai gaivus vyno charakteris. Aromatai ir skonis: „Pipoli Bianco“ pasižymi šviesia, gelsva spalva su žalsvais atspalviais. Aromate juntamos baltųjų vaisių (persikų, kriaušių) ir citrusinių (citrinų, greipfrutų) natos, taip pat lengvas tropinių vaisių (mango, ananasų) prieskonis. Burnoje vynas atrodo gyvas ir gaivus, išlaikantis subalansuotą rūgštį, kuri pabrėžia vyno šviežumą. Poskonyje juntamas subtilus minerališkumas, atspindintis vulkaninį dirvožemį. Vyno kritikas Jamesas Buttonas (2023 m.) apibūdino jį kaip „rūkytą ir minerališką, su egzotiškais ananasų, mango ir persikų skoniais, primenančiais vaisinį New England stiliaus IPA alų“. Derinimo su maistu rekomendacijos: Dėl ryškios rūgšties ir švelnaus kūno „Pipoli Bianco“ tinka prie įvairių jūros gėrybių, baltos mėsos, šviežių salotų ar lengvų itališkų užkandžių. Taip pat dažnai rekomenduojamas prie minkštų, kreminių sūrių. Gali būti patiekiamas kaip aperityvas. Apdovanojimai ir Pripažinimas: Pipoli Bianco pelnė tarptautinį pripažinimą: auksą Mundus Vini 2022 ir sidabrą Frankfurt International Trophy 2023. Jamesas Buttonas įvertino jį 90 balų, rekomenduoja ragauti iki 2028 m.
Vyninės istorija Domaines Paul Mas“ – tai daugiau nei šimtmetį Langedoko regione veikianti šeimos vyninė, kuriai šiuo metu vadovauja Jean-Claude Mas. Jo patirtis ir požiūris suformavo vyninės filosofiją „Luxe Rural“ (kasdienė prabanga). Šis principas apibrėžia siekį kurti aukštos kokybės, autentišką regiono charakterį atspindintį vyną, pasitelkiant modernias technologijas ir gilias šeimos tradicijas. Klimatas ir Dirvožemis Vynuogės auginamos Langedoko regione, kalvotose vietovėse, esančiose 10 km nuo Viduržemio jūros. Vynmedžiai auga 100–180 metrų aukštyje, specifiniame molio ir klinties dirvožemyje. Regiono klimatą veikia karštos vasaros ir vėsūs Mistralio bei Tramontano vėjai. Šie vėjai yra esminis faktorius, padedantis vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir aromatų intensyvumą. Gamybos Metodas Gamybos procesas yra orientuotas į vynuogių veislės savybių išsaugojimą. Naudojamos tik pirmosios, švelniausio spaudimo sultys, siekiant išvengti oksidacijos. Fermentacija vyksta kontroliuojamoje žemoje (16 °C) temperatūroje nerūdijančio plieno talpose apie 15 dienų – tai leidžia išlaikyti lakiuosius gėlių ir vaisių aromatus. Po fermentacijos vynas 3 mėnesius brandinamas ant mielių nuosėdų (sur lie), kas suteikia jam papildomos struktūros ir kompleksiškumo. Vyno Charakteristikos Tai moderni, gaivi Gewürztraminer veislės interpretacija, kurioje dominuoja vaisiškumas, o ne tradicinės Elzaso regionui būdingos sunkios gėlių natos. Spalva skaidri aukso, su subtiliais žalsvais atspalviais. Intensyvaus aromato, galima užuosti rožių žiedlapių, prinokusių kaulavaisių (persikų, abrikosų), ličių ir citrusinių vaisių natas. Skonyje gaivus, harmoningas, su ilgai išliekančiu vaisišku poskoniu. Derinimas su Maistu Išraiškingas vyno aromatas ir nedidelis likutinio cukraus kiekis puikiai subalansuoja aštrumą, todėl šis Gewürztraminer yra tinkamas palydovas Azijos virtuvės patiekalams. Jis sėkmingai dera su tailandietišku žaliuoju kariu, patiekalais su imbieru ar saldžiarūgščiais kiniškais skoniais. Vyno vaisiškumas taip pat papildo indiškus patiekalus, kuriuose gausu aromatinių prieskonių, tokių kaip kardamonas, cinamonas ar ciberžolė. Vyno aromatingumas ir gaivi struktūra papildo jūros gėrybių skonį. Šis vynas dera su česnakiniame svieste keptomis krevetėmis, midijomis baltojo vyno padaže ar ant grotelių kepta žuvimi, pavyzdžiui, dorada. Švelniai salstelėjęs poskonis leidžia šį vyną derinti ir su lengvesniais pasirinkimais. Jis tinka prie vaisių salotų, minkštųjų sūrių, tokių kaip Brie ar Camembert, bei kreminių, švelniai aštrių daržovių sriubų, pavyzdžiui, moliūgų.
Vyninės Istorija Kiekvienas „Azienda Agricola Giarola“ vyno butelis – tai šimtmetį trunkanti vienos šeimos istorija, prasidėjusi XX a. pradžioje, kai Sante Giarola grįžo iš Amerikos su svajone įsigyti žemės gimtajame Veronos krašte. Nuo 1923 m. puoselėjamos žemės tapo šeimos aistros simboliu. Vynininkystės kelias prasidėjo 1968 metais, kai Sante sūnus Umberto pirmą kartą pagamino vyną su Giarola vardu. Šiandien vyninės vairą laiko Umberto sūnūs – Michele ir enologas Valeriano, kurie derina tradicijas su moderniomis technologijomis. Regionas, Klimatas ir Dirvožemiai Custoza DOC vyno zona apima pietinę Veronos provinciją Veneto regione, moreninių kalvų juostą tarp Veronos ir Gardos ežero. Giarolos vynuogynai yra įsikūrę Palačolo di Sona vietovėje (Veronos apskritis) netoli Gardos krantų. Regiono dirvožemis – tai unikalios moreninės kalvos, susiformavusios atsitraukus ledynams. Šis žvyro, smėlio, molio ir kalkakmenio mišinys yra itin turtingas mineralais ir suteikia vynui būdingą sūrumo bei minerališkumo pojūtį. Gardos ežeras veikia kaip milžiniškas termoreguliatorius: sušvelnina klimatą, o nuo jo pučiančios vėjai apsaugo vynuoges nuo ligų ir lemia didelius temperatūrų svyravimus tarp dienos ir nakties. Tai leidžia vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir suformuoti intensyvius aromatus. Naudojamos Vynuogių Veislės Custoza DOC sudėtis: pagal taisykles Custoza DOC vynas gaminamas iš vietinių veislių, iš kurių pagrindinės – Garganega, Trebbianello (vietinis Tocai biotipas), Trebbiano Toscano ir Cortese (Bianca Fernanda). Šios pagrindinės veislės turi sudaryti ne mažiau kaip 70 % mišinio. Papildomos veislės: iki 30 % mišinio leidžiama praturtinti kitomis baltųjų vynuogių rūšimis, tokiomis kaip Malvasia, Riesling Italico arba Rein, Pinot Bianco, Chardonnay ar Incrocio Manzoni hibridas. Giarola vyninėje: Giarola ūkyje „Custoza DOC“ vynas gaminamas iš Garganega, Trebbiano Toscano ir Trebbianello vynuogių. Šis mišinys atitinka DOC reikalavimus. Gamybos Metodas „Giarola Custoza DOC“ yra klasikinis šio regiono vynas, kurio gamybos procesas orientuotas į gaivumo ir pirminių aromatų išsaugojimą. Vynuogės skinamos skirtingu laiku, priklausomai nuo veislės sunokimo: Trebbianello – rugsėjo pradžioje, o Garganega ir Trebbiano Toscano – vėliau, iki pat spalio pradžios. Vyninėje atliekamas švelnus vynuogių spaudimas. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, griežtai kontroliuojant temperatūrą (16–18 °C), kad būtų išlaikytas vaisiškas ir gaivus vyno stilius. Pagal Custoza DOC taisykles, prieš išpilstant, vynas brandinamas mažiausiai 3 mėnesius plieno talpose. Vyno Charakteris Taurėje vynas pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva, kartais su žalsvais atspalviais. Aromatas subtilus, bet aiškiai juntamas, dominuoja vaisių natos: persikai, bananai ir citrusai, su baltų gėlių ir baltojo meliono užuominomis. Skonis yra minkštas ir maloniai vaisiškas, puikiai subalansuotas gyvybingos rūgšties. Tai nėra sudėtingas ar sunkus vynas. Derinimas su Maistu Aperityvas ir Užkandžiai: Lengvi užkandžiai, salotos, vegetariški patiekalai. Tinka kaip aperityvas. Dera su šviežiomis salotomis, suktinukais su cukinija ir kreminiu sūriu. Jūros Gėrybės ir Žuvis: Gėlavandenė ir jūros žuvis, jūros gėrybės. Keptas upėtakis, midijos, krevečių ar tuno karpačas, kepti kalmarai.
Hãhã Hawke’s Bay Chardonnay – tai išskirtinis vynas, pagamintas iš kruopščiai atrinktų Chardonnay vynuogių, auginamų Hawke’s Bay regione, Naujojoje Zelandijoje. Šis regionas garsėja idealiomis sąlygomis Chardonnay vynuogėms, o vynuogės skinamos tik optimalaus sunokimo metu, siekiant išsaugoti jų natūralų rūgštingumą ir aromatų gaivą. Fermentacijos procesas prasideda nerūdijančio plieno talpyklose, taip išsaugant vyno šviežumą ir vaisiškumą. Vėliau dalis vyno brandinama ąžuolo statinėse, suteikiant jam subtilių skrudinimo ir prieskonių natų. Daliai žaliavos atliekama malolaktinė fermentacija, pridedant kremiškumo ir kompleksiškumo. Skonis ir aromatai: Šis Chardonnay pasižymi ryškiu prinokusių persikų, citrusinių vaisių ir lengvų skrudinto ąžuolo aromatu. Skonyje juntamas persikų, melionų ir subtilus sviestiškumas, derinamas su gaivia rūgštimi ir ilgu, švariu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės ir žuvis – tinkamas pasirinkimas prie keptos ar svieste troškintos baltos žuvies, krevečių, šukutės ar omaro. Paukštiena – dera prie keptos vištienos su kreminiais padažais, kalakutienos ar ant grotelių keptos antienos su vaisių glazūra. Pikantiški patiekalai – subalansuotas rūgštingumas leidžia derinti su Azijos virtuvės patiekalais, tokiais kaip vištiena su imbieru ir citrinžole ar kreminis tailandietiškas karis. Daržovių patiekalai – tinka prie grilyje keptų daržovių ar šparagų.
Vyninės Istorija Vyninės „Domaine Astruc“ ištakos siekia 1862 metus, kai ją įkūrė Jean Astruc. 2002 metais ūkį įsigijo Jean-Claude Mas – vienas žinomiausių Langedoko regiono vyndarių, kuris jau anksčiau naudojo šio ūkio vynuoges savo vynams dėl jų aukštos kokybės. Šis žingsnis sujungė ūkio tradicijas su moderniais gamybos principais. Dirvožemis ir Klimatas Vynuogynai išsidėstę Limoux apylinkėse, netoli Pirėnų kalnų papėdės. Čia susilieja Viduržemio jūros šiluma ir Atlanto vėsa: dienos būna saulėtos, padedančios vynuogėms pilnai subręsti, o vėsios naktys – natūraliai išlaikyti gaivią rūgštį. Kalkingas molio dirvožemis ir 150–300 m aukštis užtikrina puikų drenažą ir sudaro idealias sąlygas Marsanne veislei. Gamybos Metodas Gamybos procese siekiama išsaugoti vyno gaivumą. Derlius skinamas vėsiu paros metu, siekiant apsaugoti vynuoges nuo oksidacijos. Fermentacija vykdoma kontroliuojamoje žemoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpose. Svarbus sprendimas – neatliekama malolaktinė fermentacija, todėl vyne išlieka natūrali obuolių rūgštis, suteikianti gaivumo. Apie 25% vyno brandinama ąžuolo statinėse, kas suteikia tekstūrai daugiau apvalumo ir kompleksiškumo. Vyno Charakteristikos Vynas yra šviesios šiaudų geltonumo spalvos. Aromate dominuoja prinokusių kriaušių, meliono, baltų gėlių (akacijų) ir medaus natos. Skonis pilno kūno, apvalios tekstūros, su puikiai subalansuota rūgštimi, kuri suteikia gyvybingumo. Pabaigoje juntami švelnūs riešutų tonai ir citrusinių žievelių atspalviai, suteikiantys papildomos struktūros. Derinimas su Maistu Šis Marsanne vynas dera prie baltojo mėsos patiekalų – keptos ar troškintos vištienos bei veršienos. Taip pat tinka riebesnė žuvis, pavyzdžiui, lašiša ar menkė, ir jūros gėrybių troškiniai, kaip bouillabaisse. Dėl gero rūgšties balanso tinkamai papildo kreminius padažus (pasta, rizotas) bei minkštus, brandintus sūrius, tokius kaip Camembert ar Brie. Grūdinių ir ankštinių daržovių troškinių (lęšių, avinžirnių).
Jean Loron Jean Chardonnay – tai gaivus ir subalansuotas baltasis vynas, atspindintis pietų Prancūzijos vynų charakterį. Šis baltasis vynas pagamintas iš Chardonnay vynuogių, auginamų aukštai kalnuose pietų Prancūzijoje, akmenuotame ir kalkingame dirvožemyje. Vėsūs nakties orai ir itin saulėtos dienos suteikiantys vynui pusiausvyrą tarp turtingumo ir gaivumo. Skonis ir aromatai: Šis baltasis vynas pasižymi šviesia geltona spalva su žalsvais atspalviais. Nosyje juntami citrusinių vaisių, ličių ir baltų gėlių aromatai su minerališkumo natomis. Gomuryje vynas yra gaivus, švelnus. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės ir žuvis: Baltosios žuvies filė su citrininiu sviesto padažu – vyno gaivumas puikiai subalansuoja švelnią žuvies tekstūrą. Grilyje kepti krevetės su česnakiniu sviestu – Chardonnay paryškina jūros gėrybių saldumą ir suteikia gaivumo. Lašiša su lengvu žolelių padažu – subalansuotas rūgštingumas padeda atskleisti žuvies skonį. Vištiena ir paukštiena: Vištienos krūtinėlė su citrininiu padažu – gaivūs citrusiniai vyno niuansai dera su švelnia paukštiena. Anties filė su apelsinų glazūra – subtilus vaisiškumas papildo patiekalo saldumą ir aromatingumą. Daržovių ir makaronų patiekalai: Makaronai su kreminiu sūrio ir trumų padažu – Chardonnay kremiška tekstūra puikiai dera su sūriais padažais. Rizotas su šparagais ir parmezanu – vyno rūgštingumas išryškina daržovių gaivumą. Keptos cukinijos su fetos sūriu ir citrininiu padažu. Sūriai: Brie arba Camembert sūriai – minkšti ir kreminiai sūriai dera su švelniu Chardonnay charakteriu. Ožkos sūris su medumi ir riešutais.
Vyninės Istorija Vyno pavadinimas „Whalebone Bay“ (liet. Banginio Kaulo Įlanka) yra tiesioginė nuoroda į istorinę Port Underwood įlankos vietovę Marlborough regione. XIX amžiaus viduryje tai buvo vienas iš banginių medžioklės, pirmosios komercinės Naujosios Zelandijos pramonės, centrų. Už šio pavadinimo stovi viena labiausiai vertinamų Naujosios Zelandijos vyninių – „St. Clair Family Estate“. Ją 1978 metais įkūrė Neilas ir Judy Ibbotsonai, kurie iš pradžių tik augino ir pardavinėjo vynuoges, o 1994 metais pradėjo gaminti vyną su savo prekės ženklu. Debiutas buvo itin sėkmingas, o 2005 metais vyninė pelnė „Metų Vyninės Naujojoje Zelandijoje“ titulą „International Wine and Spirit Competition“ konkurse. „Whalebone Bay“ yra speciali „St. Clair“ linija, kurią kuria ta pati pripažinta vyndarių komanda. Dirvožemis ir Klimatas Marlborough regiono išskirtinumas kyla iš unikalios klimato ir dirvožemio dermės. Tai vienas saulėčiausių regionų Naujojoje Zelandijoje, kur ilgos saulėtos dienos leidžia vynuogėms sukaupti sodrius atogrąžų vaisių skonius. Tačiau tikroji paslaptis – didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties. Vėsios naktys, atkeliaujančios nuo vandenyno, padeda vynuogėms išsaugoti natūralią, gyvybingą rūgštį. Būtent šis balansas tarp vaisių saldumo ir gaivumo yra Marlborough „Sauvignon Blanc“ vizitinė kortelė. Vynuogės šiam vynui auginamos daugiausia Wairau slėnyje – senovinėje upės vagoje. Čia vyrauja gerai drenuojamas, akmenuotas ir žvyringas aliuvio dirvožemis. Toks skurdus dirvožemis verčia vynmedžius visą energiją skirti ne lapams, o uogoms, todėl jose susikaupia itin koncentruotas skonis ir aromatas. Gamybos Metodas Vynui gaminti skiriamas didelis dėmesys šviežumo išsaugojimui. Vynuogės surenkamos rankomis ir nedelsiant gabenamas į vyninę. Naudojamas švelnus spaudimas, kad minimalizuoti odelių kontaktą. Sultys fermentuojamos vėsiose nerūdijančio plieno talpose su specialiomis mielėmis, kas padeda išlaikyti intensyvius vaisių aromatus. Vyno Charakteristikos Spalva – blyški geltona su šviesiai žaliu atspalviu. Whalebone Bay Sauvignon Blanc pasižymi daugiasluoksniu ir energingu charakteriu. Aromate dominuoja prinokę atogrąžų vaisiai – pasifloros, kiviai, nektarinai – kuriuos papildo citrusų (citrinų žievelės, greipfrutų) natos. Taip pat galima justi klasikinius Marlborough akcentus: agrastų, juodųjų serbentų lapų ir net švelnią žolelių užuominą. Gomuryje vynas yra gaivus ir puikiai subalansuotas. Juntami traškių obuolių, persikų ir agrastų skoniai, kuriuos papildo aromate jaustos vaisių natos. Išskirtinumo suteikia vos juntamas sūrumo dvelksmas – minerališka nata, primenanti apie vyno jūrinę kilmę. Poskonis yra švarus ir ilgai išliekantis. Vyno kokybę patvirtina ir ekspertų vertinimai: Sam Kim („Wine Orbit“) 2023 m. derliui skyrė 93 balus iš 100, pabrėždamas „veržlius vaisių skonius su puikiai suderinta rūgštimi“, o Master Sommelier Cameron Douglas įvertino 87 balais, apibūdindamas vyną kaip „ryškų, vaisišką ir puikiai pagamintą“. Derinimas su Maistu Jūros Gėrybės ir Žuvis: Moliuskai, krevetės, austrės, balta žuvis, kalmarai. Ant grotelių keptos krevetės su česnaku ir citrina; midijos baltojo vyno padaže; orkaitėje keptas upėtakis su žolelėmis; jūros šukutės su pasiflorų padažu. Salotos ir Užkandžiai: Gaivios salotos, ožkos sūris, šparagai, vegetariški patiekalai. Vasariškos salotos su feta sūriu, arbūzu ir mėta; šparagai, apvynioti kumpiu; ožkos sūrio ir figų užtepėlė; humusas su šviežiomis daržovėmis. Sūriai: Jauni ir gaivūs sūriai. Ožkos pieno sūris; Feta sūris; Mozzarella.
Christophe Patrice Chablis gaminamas iš 100% Chardonnay vynuogių, augintų Beine, Courgis ir Chablis komunų vynuogynuose. Christophe Patrice vynuogynai išsiskiria ne tik savo dirvožemiu, bet ir tankiu apsodinimu – viename hektare auga net 5800 vynmedžių. Toks tankus apsodinimas, nors ir reikalauja daugiau priežiūros, leidžia vynmedžiams konkuruoti tarpusavyje, skatina gilesnes šaknis ir mažesnius, bet koncentruotesnius derlius. Po skynimo, vynuogės švelniai spaudžiamos, kad būtų išgautos tik aukščiausios kokybės sultys. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išlaikyti gryną vaisių skonį ir ryškų minerališkumą. Ąžuolo statinių nėra naudojamos nei fermentacijai, nei brandinimui – tai leidžia vynui išlikti švariam ir neapkrautam medienos aromatų. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių nuosėdų ("sur lie" ), kas suteikia vynui subtilią, šilkinę tekstūrą ir papildomą kompleksiškumą, išlaikant jo gaivumą bei eleganciją. Skonis ir aromatai: Christophe Patrice Chablis išsiskiria šviesia, žalsvai aukso spalva ir intensyviais citrusiniais aromatais. Nosyje juntami žalių obuolių, citrinų, greipfrutų ir šviežių žolelių kvapai, papildyti subtiliomis kreidos ir šlapio akmenų natomis, kurios atspindi Chablis teritorijos unikalumą. Burnoje vynas yra sausas, gaivus ir elegantiškas, pasižymintis ryškia rūgštimi ir švelnia tekstūra. Poskonyje ilgai išlieka minerališkumas. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės : austrės, midijos, krevetės ar krabai. Žuvis : kepta ar grilyje ruošta balta žuvis, pavyzdžiui, menkė ar jūrų lydeka. Paukštiena : vištiena ar kalakutiena lengvuose padažuose. Sūriai : švelnūs ožkos sūriai ar kiti minkšti, ne per aštrūs sūriai. Garsus vyno kritikas James Suckling apie 2019 metų Christophe Patrice Chablis derlių rašė: "Šis vynas yra tikras Chabli etalonas, su ryškia rūgštimi ir mineralų kompleksiškumu." Jis įvertino šį vyną 92 balais, pabrėždamas jo autentiškumą ir eleganciją.
Hãhã Hawkes Bay Pinot Gris gaminamas iš 100 % Pinot Gris vynuogių, kurios auginamos Hawkes Bay regiono molingose ir žvyro turinčiose dirvose. Šios sąlygos suteikia vynuogėms minerališkumo ir intensyvumo skonyje. Vynuogės skinamos rankomis, dažniausiai ankstyvą pavasarį (Naujosios Zelandijos derliaus sezonas vyksta vasario–kovo mėnesiais), kai jos pasiekia optimalų prinokimą – taip išsaugomas natūralus rūgštingumas ir vaisiškumas. Po skynimo vynuogės švelniai spaudžiamos, o sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose žemoje temperatūroje, siekiant išlaikyti šviežius vaisių aromatus. Maceracija (odos kontaktas su sultimis) trunka minimaliai, kad vynas išliktų lengvas ir gaivus, tačiau dalis misos brandinama ant nuosėdų („sur lie“ metodas), suteikiant vynui švelnią tekstūrą ir kompleksiškumą. Ąžuolo statinės nenaudojamos – tai sąmoningas pasirinkimas, leidžiantis išryškinti natūralų vynuogių charakterį be papildomų medienos niuansų. Skonis ir aromatai: Hãhã Hawkes Bay Pinot Gris išsiskiria rafinuotu aromatu ir skoniu, atspindinčiu jo kilmę. Pirmiausia juntami švelnūs prinokusių kriaušių, baltų persikų ir citrusų žievelių kvapai, kuriuos praturtina lengvos gėlių natos. Skonyje atsiskleidžia harmoningas balansas: gaivus rūgštingumas susipina su subtilia vaisių saldumo užuomina, o poskonyje išryškėja nežymūs mineralų ir migdolų akcentai. Tekstūra – šilkinė, lengva, pabrėžianti vyno eleganciją ir universalumą. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis Pinot Gris – tikras virtuvės chameleonas. Jo gaivumas ir vaisiškumas puikiai papildo lengvus patiekalus, tokius kaip kepta balta žuvis (pavyzdžiui, menkė ar ešerys) su citrinų padažu ar jūros gėrybės – krevetės, midijos ar šukutės. Vegetariškos virtuvės mėgėjai, gali derinti šparagų risotto arba keptų daržovių salotomis , pagardintomis ožkos sūriu. Azijietiškos virtuvės mėgėjai atras harmoniją su tailandietiškais patiekalais , tokiais kaip vištiena su kokosų pienu ar saldžiarūgštėmis daržovėmis – vyno rūgštingumas puikiai atsveria šių patiekalų intensyvumą.
Vyninės istorija Domaine Astruc buvo įkurta 1862 m., kai Jean Astruc įsigijo pirmuosius vynuogynus Limoux regione. Per kelias kartas vyninė išaugo į solidų ūkį, o nuo 2002 m. priklauso Domaines Paul Mas grupei. Ši partnerystė leido išsaugoti šeimos tradicijas ir kartu pritaikyti modernias vyndarystės technologijas, išlaikant aukštą kokybės standartą. Klimatas ir Dirvožemis Vynuogynai auga Les Coteaux de Limoux aukštumose, netoli Montagne Noire kalnų papėdžių. Ši vietovė būdinga Viduržemio jūros šilumą su kalnų vėsa – vasaromis vyrauja saulė, o naktimis temperatūra krenta, kas padeda išlaikyti gaivų rūgštumą. Dirvožemis kalkingas, su molio priemaiša, suteikia vynui subtilų minerališką poskonį. Gamybos Metodas Prinokusios vynuogės skinamos anksti ryte, kad aromatai išliktų švieži. Po švelnaus spaudimo sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose griežtai kontroliuojamoje temperatūroje. Vynas trumpai brandinamas ant mielių nuosėdų, taip įgaudamas švelnų kūną ir aromatų sodrumą. Vyno Charakteristikos Spalva – ryškiai geltona su žalsvais atspalviais. Aromate juntamos gėlių ir prinokusių kriaušių natos, papildytos subtiliais citrusinių vaisių akcentais. Skonis harmoningas, gaivus, su išraiškinga rūgšties linija ir švelniu citrusinių vaisių poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas dera prie žuvies, tokios kaip lašiša ar tunas, jūros gėrybių – krevečių, midijų ar austrių, taip pat prie lengvų vištienos patiekalų, salotų su citrusais bei minkštų ožkos ar avies sūrių.