12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina

Vyninės istorija Domaine Astruc buvo įkurta 1862 m., kai Jean Astruc įsigijo pirmuosius vynuogynus Limoux regione. Per kelias kartas vyninė išaugo į solidų ūkį, o nuo 2002 m. priklauso Domaines Paul Mas grupei. Ši partnerystė leido išsaugoti šeimos tradicijas ir kartu pritaikyti modernias vyndarystės technologijas, išlaikant aukštą kokybės standartą. Klimatas ir Dirvožemis  Vynuogynai auga Les Coteaux de Limoux aukštumose, netoli Montagne Noire kalnų papėdžių. Ši vietovė būdinga Viduržemio jūros šilumą su kalnų vėsa – vasaromis vyrauja saulė, o naktimis temperatūra krenta, kas padeda išlaikyti gaivų rūgštumą. Dirvožemis kalkingas, su molio priemaiša, suteikia vynui subtilų minerališką poskonį. Gamybos Metodas Prinokusios vynuogės skinamos anksti ryte, kad aromatai išliktų švieži. Po švelnaus spaudimo sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose griežtai kontroliuojamoje temperatūroje. Vynas trumpai brandinamas ant mielių nuosėdų, taip įgaudamas švelnų kūną ir aromatų sodrumą. Vyno Charakteristikos Spalva – ryškiai geltona su žalsvais atspalviais. Aromate juntamos gėlių ir prinokusių kriaušių natos, papildytos subtiliais citrusinių vaisių akcentais. Skonis harmoningas, gaivus, su išraiškinga rūgšties linija ir švelniu citrusinių vaisių poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas dera prie žuvies, tokios kaip lašiša ar tunas, jūros gėrybių – krevečių, midijų ar austrių, taip pat prie lengvų vištienos patiekalų, salotų su citrusais bei minkštų ožkos ar avies sūrių.

11,00 €Kaina

Vyninės Istorija Vyninės „Domaine Astruc“ ištakos siekia 1862 metus, kai ją įkūrė Jean Astruc. 2002 metais ūkį įsigijo Jean-Claude Mas – vienas žinomiausių Langedoko regiono vyndarių, kuris jau anksčiau naudojo šio ūkio vynuoges savo vynams dėl jų aukštos kokybės. Šis žingsnis sujungė ūkio tradicijas su moderniais gamybos principais. Dirvožemis ir Klimatas  Vynuogynai išsidėstę Limoux apylinkėse, netoli Pirėnų kalnų papėdės. Čia susilieja Viduržemio jūros šiluma ir Atlanto vėsa: dienos būna saulėtos, padedančios vynuogėms pilnai subręsti, o vėsios naktys – natūraliai išlaikyti gaivią rūgštį. Kalkingas molio dirvožemis ir 150–300 m aukštis užtikrina puikų drenažą ir sudaro idealias sąlygas Marsanne veislei. Gamybos Metodas Gamybos procese siekiama išsaugoti vyno gaivumą. Derlius skinamas vėsiu paros metu, siekiant apsaugoti vynuoges nuo oksidacijos. Fermentacija vykdoma kontroliuojamoje žemoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpose. Svarbus sprendimas – neatliekama malolaktinė fermentacija, todėl vyne išlieka natūrali obuolių rūgštis, suteikianti gaivumo. Apie 25% vyno brandinama ąžuolo statinėse, kas suteikia tekstūrai daugiau apvalumo ir kompleksiškumo. Vyno Charakteristikos Vynas yra šviesios šiaudų geltonumo spalvos. Aromate dominuoja prinokusių kriaušių, meliono, baltų gėlių (akacijų) ir medaus natos. Skonis pilno kūno, apvalios tekstūros, su puikiai subalansuota rūgštimi, kuri suteikia gyvybingumo. Pabaigoje juntami švelnūs riešutų tonai ir citrusinių žievelių atspalviai, suteikiantys papildomos struktūros. Derinimas su Maistu Šis Marsanne vynas dera prie baltojo mėsos patiekalų – keptos ar troškintos vištienos bei veršienos. Taip pat tinka riebesnė žuvis, pavyzdžiui, lašiša ar menkė, ir jūros gėrybių troškiniai, kaip bouillabaisse. Dėl gero rūgšties balanso tinkamai papildo kreminius padažus (pasta, rizotas) bei minkštus, brandintus sūrius, tokius kaip Camembert ar Brie. Grūdinių ir ankštinių daržovių troškinių (lęšių, avinžirnių).

11,00 €Kaina

Vyninės Istorija Domaine Astruc įkurtas 1862 m. Limu apylinkėse. Nuo 2002 m. priklauso Domaines Paul Mas, bet valdymą išlaiko Astruc šeima. Jacques Astruc prižiūri 80 ha vynuogynų, iš kurių ketvirtadalis sertifikuoti kaip ekologiški. Klimatas ir Dirvožemis  Vynuogynai išsidėstę prie Pirėnų kalnų, 200–300 m aukštyje. Klimatas saulėtas, bet vėsūs vakarai leidžia išsaugoti rūgštį. Kalkinis molis ir kreida suteikia skoniui minerališkumo. Gamybos Metodas Vynuogės skinamos anksti ryte. Spaudžiamos pneumatiniais presais. 30 % fermentuota ąžuolo statinėse, 70 % – plieno talpose. 25 % brandinta ąžuole, kad aromatas įgautų prieskonių ir vanilės tonų. Vyno Charakteristikos Spalva – šviesi, auksinė su žalsvu atspalviu. Aromate – prinokęs ananasas, baltasis persikas, švelnus migdolas. Skonyje – vidutinio kūno, gaivios rūgštis, subtilios kreminės tekstūros. Finišas ilgas, su vanilės užuomina. Maisto Derinimas Šis Chardonnay geriausiai atsiskleidžia prie patiekalų, kuriuose derinasi subtilūs skoniai ir švelni tekstūra. Su žuvimi pavyzdžiui prie keptos dorados, menkės ar lašišos su citrininiu sviestu. Jūros gėrybės – midijų troškinys balto vyno padaže, krevetės su česnakais ar šviežios austrės suteiks vynui daugiau gyvumo. Su paukštiena – lengvai troškinta vištiena su rozmarinu ar kalakutienos kepsneliai. Vegetariški patiekalai – šviežių daržovių tartas, risotas su smidrais ar moliūgų gnocchi. Minkštieji balti sūriai, tokie kaip bri ar kamamberas, paryškina tropinių vaisių ir vanilės natas.

11,00 €Kaina