12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Sergio Zenato Lugana Riserva vyno butelis

Vynas Sergio ZENATO Lugana Riserva D.O.C. 0.75L 13.5%

 

Sergio Zenato Lugana Riserva – tai Zenato vyninės flagmanas, gaminamas tik geriausiais metais iš seniausių „Turbiana“ vynuogių, augančių „Podere Massoni“ vynuogyne prie Gardos ežero. Vėlyvas derlius ir mišrus fermentavimo metodas – dalis ąžuole, dalis pliene – suteikia vynui išskirtinio kompleksiškumo. Brandinimas ąžuole ir vėliau butelyje suformuoja svarų, sodrios tekstūros vyną su ryškiu minerališkumu ir puikiu ilgaamžiškumo potencialu.

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Spalva:
Skonis:
Aromatai:
36,00 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija


Zenato vyninę 1960 metais įkūrė Sergio Zenato su žmona Carla. Nuo pat pradžių Sergio tikėjo vietinės „Turbiana“ vynuogės potencialu ir siekė atskleisti Luganos regiono galimybes. Šiandien šeimos tradicijas tęsia jų vaikai Alberto ir Nadia, prižiūrintys 95 hektarus vynuogynų Luganos ir Valpolicella regionuose.


Dirvožemis ir Klimatas


Vynuogynai auga Lugana DOC apeliacijoje, pietinėje Gardos ežero pakrantėje. Ežero artumas sukuria švelnų mikroklimatą, idealiai tinkantį vynuogėms auginti. Dirvožemis – tankus, ledynmečio suformuotas molis, turtingas kalkakmenio ir mineralų. Šis kompaktiškas dirvožemis leidžia vynmedžiams užauginti mažiau uogų, tačiau jos būna labiau koncentruotos, o tai vynui suteikia svarumo, gaivios rūgšties ir aiškiai juntamą minerališkumą.


Gamybos Metodas


Šis vynas gaminamas tik iš seniausių, apie 50 metų amžiaus, „Podere Massoni" vynuogyno vynmedžių. Siekiant didesnės struktūros ir ilgaamžiškumo, vynuogės skinamos vėliau – spalio viduryje. Fermentacija, trunkanti apie 15 dienų, vykdoma kompleksiškai: dalis misos fermentuojama didelėse 50 hl ąžuolo statinėse, kita dalis – mažesnėse, 300 litrų talpos prancūziškose ąžuolo statinėse (pranc. tonneau), o likusi – nerūdijančio plieno talpose. Po fermentacijos vynas apie 8 mėnesius brandinamas ąžuole, vėliau kelis mėnesius plieno talpoje ir galiausiai dar 12 mėnesių butelyje.


Vyno Charakteristikos


Vynas yra skaidrios, sodriai auksinės spalvos. Aromate jaučiamos prinokusių baltųjų slyvų, ananasų ir citrusinių vaisių natos, kurias papildo ąžuolo brandinimo suteikti skrudintų riešutų ir vanilės tonai. Skonis yra pilno kūno, kremiškos tekstūros. Juntamas balansas tarp vaisiškumo ir gyvos rūgšties, o poskonis ilgas, su ryškiu minerališkumu.


Derinimas su Maistu


Klasikinis pasirinkimas – makaronai su baltais, grietinėlės padažais, įvairūs rizotai, ypač kremiškas jūros gėrybių rizotas. Vynas tinkamai atsiskleidžia su žuvies patiekalais: nuo gėlavandenių, tokių kaip keptas upėtakis ar ungurys, iki jūros žuvų, pavyzdžiui, orkaitėje kepto oto.  Jo minerališkumas papildo jūros gėrybes – austres, kalmarus, scampi ir kitus vėžiagyvius.  Taip pat dera su balta mėsa: veršienos eskalopais, kepta vištiena, kaplūnu ar triušiena. Šį vyną taip pat galima derinti su vidutinio brandumo sūriais, daržovių patiekalais.

Charakteristikos
Kilmės šalis:
Italija
Regionas:
Venetas
Apeliacija:
Lugana DOC
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
13.5%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
8 -10°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.

Panašūs produktai

Sergio Zenato Lugana Riserva vyno butelis

Vynas Sergio ZENATO Lugana Riserva D.O.C. 0.75L 13.5%

36,00 €