12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina

Vyninės Istorija Zenato vyninę 1960 metais įkūrė Sergio Zenato su žmona Carla. Nuo pat pradžių Sergio tikėjo vietinės „Turbiana“ vynuogės potencialu ir siekė atskleisti Luganos regiono galimybes. Šiandien šeimos tradicijas tęsia jų vaikai Alberto ir Nadia, prižiūrintys 95 hektarus vynuogynų Luganos ir Valpolicella regionuose. Dirvožemis ir Klimatas Vynuogynai auga Lugana DOC apeliacijoje, pietinėje Gardos ežero pakrantėje. Ežero artumas sukuria švelnų mikroklimatą, idealiai tinkantį vynuogėms auginti. Dirvožemis – tankus, ledynmečio suformuotas molis, turtingas kalkakmenio ir mineralų. Šis kompaktiškas dirvožemis leidžia vynmedžiams užauginti mažiau uogų, tačiau jos būna labiau koncentruotos, o tai vynui suteikia svarumo, gaivios rūgšties ir aiškiai juntamą minerališkumą. Gamybos Metodas Šis vynas gaminamas tik iš seniausių, apie 50 metų amžiaus, „Podere Massoni" vynuogyno vynmedžių. Siekiant didesnės struktūros ir ilgaamžiškumo, vynuogės skinamos vėliau – spalio viduryje. Fermentacija, trunkanti apie 15 dienų, vykdoma kompleksiškai: dalis misos fermentuojama didelėse 50 hl ąžuolo statinėse, kita dalis – mažesnėse, 300 litrų talpos prancūziškose ąžuolo statinėse (pranc. tonneau), o likusi – nerūdijančio plieno talpose. Po fermentacijos vynas apie 8 mėnesius brandinamas ąžuole, vėliau kelis mėnesius plieno talpoje ir galiausiai dar 12 mėnesių butelyje. Vyno Charakteristikos Vynas yra skaidrios, sodriai auksinės spalvos. Aromate jaučiamos prinokusių baltųjų slyvų, ananasų ir citrusinių vaisių natos, kurias papildo ąžuolo brandinimo suteikti skrudintų riešutų ir vanilės tonai. Skonis yra pilno kūno, kremiškos tekstūros. Juntamas balansas tarp vaisiškumo ir gyvos rūgšties, o poskonis ilgas, su ryškiu minerališkumu. Derinimas su Maistu Klasikinis pasirinkimas – makaronai su baltais, grietinėlės padažais, įvairūs rizotai, ypač kremiškas jūros gėrybių rizotas. Vynas tinkamai atsiskleidžia su žuvies patiekalais: nuo gėlavandenių, tokių kaip keptas upėtakis ar ungurys, iki jūros žuvų, pavyzdžiui, orkaitėje kepto oto.  Jo minerališkumas papildo jūros gėrybes – austres, kalmarus, scampi ir kitus vėžiagyvius.  Taip pat dera su balta mėsa: veršienos eskalopais, kepta vištiena, kaplūnu ar triušiena. Šį vyną taip pat galima derinti su vidutinio brandumo sūriais, daržovių patiekalais.

36,00 €Kaina

Vyninės Istorija „Zenato“ vyninė įkurta 1960 metais Sergio ir Carla Zenato  San Benedetto di Lugana vietovėje, netoli Gardos ežero. Vėliau veikla išplėsta į Valpolicella regioną. Šiandien vyninei, valdančiai 95 hektarus vynuogynų , vadovauja įkūrėjo vaikai Alberto ir Nadia , kurie derina tradicijas su moderniomis technologijomis.  Dirvožemis ir Klimatas  Vynuogės auginamos Delle Venezie DOC apeliacijoje, apimančioje Veneto, Friuli-Venezia Giulia ir Trentino regionus. Vynuogynai išsidėstę 100–150 metrų aukštyje virš jūros lygio , dirvožemis – molingas priemolis. Pietryčių ir pietų kryptis užtikrina gerą saulės ekspoziciją, o vėsus klimatas su dideliais paros temperatūrų svyravimais leidžia uogoms lėtai bręsti, išsaugant rūgštingumą ir formuojant ryškius aromatus. Gamybos Metodas Derlius nuimamas rugsėjo mėnesį. Taikoma trumpa šaltoji maceracija, siekiant išgauti daugiau aromatų. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, kontroliuojamoje 16–18 °C temperatūroje, apie 20 dienų. Siekiant išsaugoti vyno gaivumą ir traškią rūgštį, vengiama malolaktinės fermentacijos.  Vyno Charakteristikos Taurėje vynas pasižymi šviesia, citrinų žalumo atspalvių spalva. Aromate juntama gaivi puokštė, kurioje dominuoja žali obuoliai, baltieji persikai ir laimo žievelė, papildyti subtiliomis baltų gėlių natomis. Skonis yra sausas ir gyvybingas, pasižymintis vidutiniu svarumu ir traškia, gerai integruota rūgštimi, kuri pereina į švarų, vaisišką poskonį.  Maisto Derinimas Šis Pinot Grigio tinka prie lengvų užkandžių, daržovių sriubų ir įvairių salotų, pavyzdžiui, Caprese ar žalumynų salotų su ožkos sūriu. Vyno rūgštingumas gerai papildo jūros gėrybių ir žuvies patiekalus: nuo ant grotelių keptos baltos žuvies iki moliuskų, krevečių ir net sušių. Taip pat šis vynas dera prie pagrindinių patiekalų, tokių kaip lengvi makaronai su daržovių, grietinėlės ar jūros gėrybių padažais, bei daržovių rizoto. Derinimo galimybes papildo švieži sūriai, tokie kaip mocarela, feta ar rikota, bei lengvi mėsos užkandžiai.

11,00 €Kaina

Vyninės Istorija Zenato vyninė buvo įkurta 1960 metais Sergio Zenato, siekiant atskleisti regiono vynų potencialą. Nors Zenato iš pradžių išgarsėjo dėl Lugana baltųjų vynų, vėliau vyninės veikla išsiplėtė į Valpolicella regioną. Šiandien vyninei vadovauja Sergio žmona Carla ir jų vaikai Alberto bei Nadia, tęsdami šeimos įsipareigojimą žemei ir vynams. „Ripassa“ vynas, pirmą kartą išleistas 1992 metais, atspindi Zenato inovatyvumą ir gebėjimą sujungti senovinius metodus su šiuolaikinėmis technologijomis. Dirvožemis ir Klimatas   Valpolicella regionas, esantis Veneto, Italijoje, pasižymi moreninėmis kalvomis ir įvairiais dirvožemiais. Zenato vynuogynai Sant'Ambrogio di Valpolicella yra išsidėstę 250–300 metrų virš jūros lygio, su pietryčių ir pietvakarių ekspozicija. Dirvožemis daugiausia yra kalkingas molis. Vidutinio klimato sąlygas formuoja Lessini kalnai šiaurėje ir Gardos ežeras vakaruose, kurie sukuria idealias sąlygas vynuogininkystei. Gamybos Metodas Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso DOC Superiore gamybos procesas yra glaudžiai susijęs su Amarone vynu. Valpolicella vynas „pakartotinai praleidžiamas“ (ripassa) per dar šiltas Amarone išspaudas, kas inicijuoja antrinę fermentaciją. Po šio proceso vynas brandinamas 18 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse (tonneaux) ir dar kelis mėnesius buteliuose prieš pristatant į prekybą. Vyno Charakteristikos Šis Ripassa Valpolicella vynas pasižymi gilia rubino raudonumo spalva. Aromate galite pajusti intensyvias juodųjų vyšnių ir slyvų natas , kurias papildo prieskonių ir šokolado užuominos. Skonyje vynas yra švelnus ir klampus, su gerai subalansuota rūgštimi ir alkoholiu. Jame dominuoja prinokusių juodųjų vyšnių, džiovintų slyvų ir raudonųjų serbentų skoniai, persipynę su džiovintų žolelių, tabako ir prieskonių užuominomis. Maisto Derinimas Zenato Ripassa dera su švelniai rūkytomis mėsomis, taip pat galite patiekti ant grotelių keptą kiaulienos nugarinę su medaus ir garstyčių glazūra arba lėtai troškintą kiauliena su šalavijų padažu. Rudeniški grybų patiekalai, pavyzdžiui, risotto su miško baravykais arba tartufo makaronai, sustiprina vyno miško uogų ir prieskonių aromatus. Iš sūrių rekomenduojami intensyvesni pecorino arba kietasis parmezanas, kurių tekstūra ir druskingumas subalansuoja vyno taninus. Vėsų rudens vakarą šį vyną galima derinti su barbekiu kepta ėriena, patiekiama su troškintomis daržovėmis ir raugintomis daržovėmis. Taip pat avienos troškinių ar žvėrienos.  

22,00 €Kaina

Vyninės Istorija Zenato vyninė, įkurta 1967 metais Veronos provincijoje, yra šeimos aistros ir atsidavimo žemei rezultatas. Jau daugiau nei šešiasdešimt metų Zenato puoselėja Veneto regiono vynuogininkystės tradicijas ir kuria aukštos kokybės vynus. Jų vizija ir aistra padėjo Zenato tapti vienu iš žinomiausių ir gerbiamiausių gamintojų Valpolicella regione.  Klimatas ir Dirvožemis  Valpolicella Classica zona, Veneto regione, pasižymi kalvotu kraštovaizdžiu, išsidėsčiusiu 300-350 metrų virš jūros lygio. Klimatą švelnina Gardos ežero ir Lessini kalnų įtaka, užtikrinanti nedidelius temperatūros svyravimus. Sant'Ambrogio, kurioje auginamos Zenato vynuogės, yra viena šilčiausių Classica zonos dalių. Dirvožemiai čia daugiausia molingi, kalkingi ir gausūs uolienų fragmentų, užtikrinantys gerą drenažą ir mineralų gausą.  Gamybos Metodas Šio Amarone della Valpolicella Classico vyno gamyba prasideda kruopščiu Corvina Veronese (85%), Rondinella (10%), Oseleta ir Croatina (5%) vynuogių atrinkimu iš Valpolicella Classica zonos.  Rankomis surinktos vynuogės džiovinamos naudojant tradicinį Appassimento metodą. Tai natūralus džiovinimo procesas, kai vynuogės, surinktos rudenį, keturis mėnesius lėtai dehidratuojamos specialiai tam skirtose, gerai vėdinamose patalpose, vadinamose fruttaio.  Šis natūralus būdas skiriasi nuo dirbtinio džiovinimo. Džiovinant vynuogės praranda iki 40% vandens, o tai koncentruoja cukrų, aromatines ir skonines medžiagas, taip pat taninus ir fenolinius junginius.  Dėl to vynas įgauna svaresnį kūną, sodresnę spalvą, intensyvesnius aromatus ir ilgesnį poskonį, išlaikydamas subalansuotą rūgštingumą.  Po džiovinimo vynuogės spaudžiamos ir lėtai fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose. Vėliau vynas brandinamas didelėse Slavonijos ąžuolo statinėse mažiausiai 36 mėnesius, o vėliau – buteliuose, prieš patenkant į rinką.  Vyno Charakteristikos Vynas pasižymi sodria rubino spalva, su amžiumi pereinančia į granato atspalvius. Nosyje galite pajusti elegantiškus džiovintų vyšnių, slyvų ir džiovintų vaisių aromatus, persipynusius su prieskonių, muskato riešuto ir šokolado natomis. Skonyje vynas atsiskleidžia apvaliu, aksominiu ir apgaubiančiu švelnumu. Pastebėsite džiovintų vaisių, kakavos ir prieskonių poskonius, kuriuos papildo gaivi rūgštis ir smulkūs taninai, suteikiantys ilgą poskonį.  Maisto Derinimas Zenato Amarone della Valpolicella Classico yra tinkamas pasirinkimas prie sodrių ir intensyvių patiekalų. Jis harmoningai papildo keptą ar troškintą raudoną mėsą, pavyzdžiui, jautienos šonkauliukus, ėrienos nugarinę ar žvėriena, įskaitant fazaną su graikiniais riešutais ir trumais, ar ant skrudintos duonos patiektą slanką.  Tinka ir prie turtingų makaronų patiekalų, tokių kaip klasikinis Risotto all'Amarone, grybų rizotas, lazanija ar švieži makaronai su antienos padažu.  Vynas gali papildyti brandintus ir mėlynuojo pelėsio sūrius, pavyzdžiui, 36 mėnesių Parmigiano Reggiano, Taleggio, Reblochon, Pecorino di Fossa ar Gorgonzola.  Šis Amarone taip pat dera su rūkytais ir ant grotelių keptais patiekalais, tokiais kaip plėšyta kiauliena, šonkauliukai ar ant grotelių keptas jautienos didkepsnis.  Drąsesniems skoniams jis gali nustebinti derėdamas su kartaus juodojo šokolado desertais ar prieskoniniais sausainiais. 

47,00 €Kaina

Vyninės istorija „Zenato“ vyninė, įkurta 1960 metais Sergio Zenato, yra šeimos verslas, kurio tradicijas šiandien tęsia jo vaikai Alberto ir Nadia. Iš pradžių sutelkęs dėmesį į Luganos regiono potencialą ir vietinę „Trebbiano di Lugana“ vynuogę, Sergio Zenato vėliau išplėtė veiklą į Valpolicella Classico regioną, kur tapo vienu iš geriausiai vertinamų Amarone ir Ripasso gamintojų. Šiandien vyninė valdo 95 hektarus vynuogynų geriausiose Luganos ir Valpolicella Classico zonose, išlaikydama įkūrėjo aistrą vietinėms vynuogių veislėms ir kokybės paieškoms. Dirvožemis ir Klimatas  Vynuogynai auga Sant’Ambrogio di Valpolicella vietovėje, pačioje Valpolicella Classico zonos širdyje, ant kalvų, 300–350 metrų aukštyje virš jūros lygio. Dirvožemis – daugiausia kalkingas molis, gausus uolienų nuolaužų. Toks mineralinis pagrindas suteikia vynui struktūrą ir užtikrina gerą drenažą. Regiono klimatą formuoja Alpės, saugančios nuo šaltų šiaurės vėjų, ir Gardos ežeras, švelninantis temperatūros svyravimus. Šios sąlygos pailgina vynuogių nokimo periodą ir padeda išlaikyti natūralų rūgštingumą, kuris yra būtinas koncentruotiems vynams, tokiems kaip Amarone. Gamybos procesas Vynas gaminamas iš 85 % „Corvina“, 10 % „Rondinella“ ir 5 % „Oseleta“ bei „Croatina“ vynuogių. Derlius skinamas rankomis rugsėjo pabaigoje–spalio pradžioje. Po 3–4 mėnesių vytinimo vynuogės lėtai fermentuojamos su odelėmis 15–20 dienų. Po to vynas mažiausiai 4 metus brandinamas didelėse ąžuolo statinėse ir dar 12 mėnesių butelyje. Vyno charakteristikos Spalva: Intensyvi rubino, su laiku įgaunanti granato atspalvį. Aromatas: Kompleksiškas, juntamos džiovintų juodųjų vyšnių, slyvų, miško uogų, šokolado, vanilės ir prieskonių natos. Skonis: Pilno kūno, galingas, bet harmoningas. Juntami švelnūs, gerai integruoti taninai ir ilgai išliekantis poskonis. Derinimas su maistu Klasikiniai deriniai: Ilgai troškinta jautiena ar ėriena, jautienos žandai, osso buco, žvėrienos kepsniai (elniena, šerniena). Sūriai: Brandinti kietieji sūriai, tokie kaip Parmigiano Reggiano (brandintas virš 36 mėn.), Pecorino di Fossa, Taleggio. Netikėti deriniai: Antiena kinišku stiliumi, amerikietiškas barbekiu, patiekalai su trumais, juodasis šokoladas.

90,00 €Kaina