12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Zenato Amarone della Valpolicella Classico vyno butelis

Vynas ZENATO Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. 0.75L 16.5%

 

Zenato Amarone della Valpolicella Classico – tai išskirtinis raudonasis vynas iš Italijos Veneto regiono, Valpolicella Classica zonos, atspindintis ilgametes Zenato šeimos tradicijas.  Šis vynas pasižymi sodria rubino spalva, intensyviais džiovintų vaisių ir prieskonių aromatais bei pilnu, aksominiu skoniu.  Jo unikalumas slypi tradiciniame Appassimento metode, kai vynuogės natūraliai džiovinamos, suteikiant vynui išskirtinę koncentraciją ir gilumą.

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Maisto rekomendacija:
Spalva:
Skonis:
Aromatai:
47,00 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija


Zenato vyninė, įkurta 1967 metais Veronos provincijoje, yra šeimos aistros ir atsidavimo žemei rezultatas. Jau daugiau nei šešiasdešimt metų Zenato puoselėja Veneto regiono vynuogininkystės tradicijas ir kuria aukštos kokybės vynus. Jų vizija ir aistra padėjo Zenato tapti vienu iš žinomiausių ir gerbiamiausių gamintojų Valpolicella regione. 


Klimatas ir Dirvožemis 


Valpolicella Classica zona, Veneto regione, pasižymi kalvotu kraštovaizdžiu, išsidėsčiusiu 300-350 metrų virš jūros lygio. Klimatą švelnina Gardos ežero ir Lessini kalnų įtaka, užtikrinanti nedidelius temperatūros svyravimus. Sant'Ambrogio, kurioje auginamos Zenato vynuogės, yra viena šilčiausių Classica zonos dalių. Dirvožemiai čia daugiausia molingi, kalkingi ir gausūs uolienų fragmentų, užtikrinantys gerą drenažą ir mineralų gausą. 


Gamybos Metodas


Šio Amarone della Valpolicella Classico vyno gamyba prasideda kruopščiu Corvina Veronese (85%), Rondinella (10%), Oseleta ir Croatina (5%) vynuogių atrinkimu iš Valpolicella Classica zonos.  Rankomis surinktos vynuogės džiovinamos naudojant tradicinį Appassimento metodą. Tai natūralus džiovinimo procesas, kai vynuogės, surinktos rudenį, keturis mėnesius lėtai dehidratuojamos specialiai tam skirtose, gerai vėdinamose patalpose, vadinamose fruttaio.  Šis natūralus būdas skiriasi nuo dirbtinio džiovinimo. Džiovinant vynuogės praranda iki 40% vandens, o tai koncentruoja cukrų, aromatines ir skonines medžiagas, taip pat taninus ir fenolinius junginius.  Dėl to vynas įgauna svaresnį kūną, sodresnę spalvą, intensyvesnius aromatus ir ilgesnį poskonį, išlaikydamas subalansuotą rūgštingumą.  Po džiovinimo vynuogės spaudžiamos ir lėtai fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose. Vėliau vynas brandinamas didelėse Slavonijos ąžuolo statinėse mažiausiai 36 mėnesius, o vėliau – buteliuose, prieš patenkant į rinką. 


Vyno Charakteristikos


Vynas pasižymi sodria rubino spalva, su amžiumi pereinančia į granato atspalvius. Nosyje galite pajusti elegantiškus džiovintų vyšnių, slyvų ir džiovintų vaisių aromatus, persipynusius su prieskonių, muskato riešuto ir šokolado natomis. Skonyje vynas atsiskleidžia apvaliu, aksominiu ir apgaubiančiu švelnumu. Pastebėsite džiovintų vaisių, kakavos ir prieskonių poskonius, kuriuos papildo gaivi rūgštis ir smulkūs taninai, suteikiantys ilgą poskonį. 


Maisto Derinimas


Zenato Amarone della Valpolicella Classico yra tinkamas pasirinkimas prie sodrių ir intensyvių patiekalų. Jis harmoningai papildo keptą ar troškintą raudoną mėsą, pavyzdžiui, jautienos šonkauliukus, ėrienos nugarinę ar žvėriena, įskaitant fazaną su graikiniais riešutais ir trumais, ar ant skrudintos duonos patiektą slanką.  Tinka ir prie turtingų makaronų patiekalų, tokių kaip klasikinis Risotto all'Amarone, grybų rizotas, lazanija ar švieži makaronai su antienos padažu.  Vynas gali papildyti brandintus ir mėlynuojo pelėsio sūrius, pavyzdžiui, 36 mėnesių Parmigiano Reggiano, Taleggio, Reblochon, Pecorino di Fossa ar Gorgonzola.  Šis Amarone taip pat dera su rūkytais ir ant grotelių keptais patiekalais, tokiais kaip plėšyta kiauliena, šonkauliukai ar ant grotelių keptas jautienos didkepsnis.  Drąsesniems skoniams jis gali nustebinti derėdamas su kartaus juodojo šokolado desertais ar prieskoniniais sausainiais. 



Charakteristikos
Kilmės šalis:
Italija
Regionas:
Venetas
Apeliacija:
Amarone della Valpolicella DOCG
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
16.5%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
16 -18°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.

Panašūs produktai

Zenato Amarone della Valpolicella Classico vyno butelis

Vynas ZENATO Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. 0.75L 16.5%

47,00 €