
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
SAUGUS
APSIPIRKIMAS
PRISTATYMAS
Į NAMUS
TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE
Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia yra išskirtinis raudonasis vynas, pagamintas iš Negroamaro, Primitivo ir Sangiovese vynuogių, auginamų Apulijos regione, Italijoje. Šis vynas gaminamas Appassimento metodu – vynuogės yra dalinai džiovinamos prieš fermentaciją, taip suteikiant vynui sodrumo ir kompleksiškumo. Po fermentacijos vynas brandinamas ant smulkių mielių nuosėdų, siekiant suteikti jam sodresnį skonį ir sudėtingumą. Aromatai ir skonis: Spalva: Raudona rubino spalva su granato atspalviais.. Aromatas: Intensyvaus ir kompleksiško aromato, kuriame dominuoja prinokusių juodųjų vyšnių, džiovintų slyvų ir prieskonių natos, papildytos šokolado ir odos niuansais. Skonis: Vidutinio kūno struktūra su subalansuotu rūgštingumu, sodriais juodųjų vaisių, tokių kaip gervuogės ir figos, skoniais, papildytais vanilės ir tabako niuansais. Švelnaus ir ilgai išliekančio poskonio. Derinimo su maistu rekomendacijos: Mėsa: Jautienos troškiniai, pavyzdžiui, jautienos troškinys su daržovėmis. Su kepta kiaulienos sprandine, šonkauliukais, dešrelėmis ar kitais kiaulienos patiekalais. Nors dažniausiai raudonasis vynas derinamas su raudona mėsa, šis vynas gali būti tinkamas pasirinkimas ir prie anties ar žąsies patiekalų, ypač jei paukštiena yra ruošiama su sodriu padažu ar prieskoniais. Makaronai: Cielo Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia dera su makaronais su sodriu padažu, pavyzdžiui, grybų padažu ar padažu su mėsa.
EXTROSO Sangiovese Rubicone – tai raudonas itališkas vynas, pagamintas iš Sangiovese vynuogių, auginamų Rubicone apeliacijoje, Emilijos-Romanijos srityje. Vynuogės yra kruopščiai atrenkamos, po to fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išsaugoti vaisių aromatus ir šviežumą. Po fermentacijos vynas brandinamas talpyklose, siekiant išlaikyti jo natūralų charakterį. Aromatai ir skonis: Šis Rubicone vynas pasižymi intensyviu raudonųjų uogų aromatu, papildytu subtiliomis prieskonių natomis. Skonyje truputį salstelėjęs, juntama maloni rūgštis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Rekomenduojama patiekti su brandintu sūriu, itališkais mėsos užkandžiais, naminiais makaronais su Bolonijos padažu. Šis raudonasis vynas dera su ne labai sunkiais, ant grotelių ruoštais mėsos patiekalais.
Edizione Cinque Autoctoni – tai išskirtinis vynas, kuriame susijungia penkios Pietų Italijos vietinės vynuogių veislės: Montepulciano, Sangiovese, Primitivo, Negroamaro ir Malvasia Nera. Vynui gaminti naudojamos tik kruopščiai atrinktos vynuogės. Montepulciano ir Sangiovese vynuogės skinamos iš Abruzzo kalvų, esančių 300 metrų virš jūros lygio, o Negroamaro ir Malvasia Nera auginamos pietinėje Apulijoje. Dėl šios priežasties vynas klasifikuojamas kaip Vino da Tavola. Vynuogės spaudžiamos ir atskiriamos nuo kotelių, po to vyksta maceracija ir fermentacija, trunkanti 25 dienas. Malolaktinė fermentacija vyksta naujose ąžuolo statinėse – 60 % amerikietiško ąžuolo ir 40 % prancūziško ąžuolo. Vynas brandinamas atskirai amerikietiško (60 %) ir prancūziško (40 %) ąžuolo statinėse 12 mėnesių. Prieš pat išpilstant į butelius, skirtingų veislių vynai sumaišomi, kad būtų sukurtas sodrus ir galingas vynas. Jutiminės savybės: intensyvus ir ilgai išliekantis aromatas, su vyšnių ir juodųjų serbentų natomis, žolelių, cinamono, gvazdikėlių, kakavos, saldymedžio ir mineralų užuominomis. Tvirtos struktūros skonis, geras balansas tarp alkoholio ir gaivumo, švelnūs taninai. Ilgai išliekantis poskonis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Fantini EDIZIONE Cinque Autoctoni Collection vynas dera su įvairiais mėsos patiekalais, brandintais sūriais, makaronų patiekalais su sodriais padažais, mėsos užkandžiais, pomidorų padaže troškintais kukuliais, kepta mėsa, orkaitėje kepta žuvimi.
Sebastiani Zinfandel California Red Wine – tai Kalifornijos vyninės „Sebastiani“ raudonas vynas, pagamintas iš 88% Zinfandel ir 12% Petite Sirah vynuogių, auginamų Alexander Valley ir Dry Creek Valley. Vynuogės skinamos rankomis, vėliau atskiriamos nuo kotelių ir švelniai traiškomos termoreguliuojamose plieno talpyklose. Gautas vynas skaidrinamas ir dvejus metus brandinamas 225 litrų amerikietiško, prancūziško ir vengriško ąžuolo statinėse. Amerikietiško ąžuolo statinės suteikia vynui vanilės ir kokoso natų, prancūziško ąžuolo - prieskonių, o vengriško - tabako natų. Aromatai ir skonis: Šis Zinfandel vynas pasižymi sodria rubino spalva, intensyviu juodųjų figų, slyvų ir braškių džemo aromatu su prieskonių ir vanilės natomis. Gomuryje juntamas šiltas ir saikingai struktūrizuotas skonis su švelniais taninais ir vanilės poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Kepta mėsa: šis vynas tinka prie ant grotelių keptos jautienos, kiaulienos ar ėrienos kepsnių. Vyno taninai subalansuoja riebumą, o vaisių natos papildo mėsos skonį. Troškinta mėsa: Zinfandel dera su jautienos troškiniais, guliašu ar kitais sodraus skonio troškiniais. Paukštiena: Zinfandel tinka prie grilyje keptos antienos, žąsies ar kalakuto. Vyno vaisių natos dera su paukštienos skoniu, o taninai subalansuoja riebumą. Žvėriena: Šis vynas dera su elniena, stirniena ar šerniena. Sūriai: Zinfandel dera su brandintais sūriais, tokiais kaip čederis, parmezanas ar gorgonzolla. Makaronai: vynas tinka prie makaronų patiekalų su raudonu padažu, pavyzdžiui, bolognese ar lasagna. Aštrūs patiekalai: Zinfandel vaisių natos ir taninai dera su aštriais meksikietiškais, indiškais ar tailandietiškais patiekalais. Svarbu: Derinant vyną su maistu, atsižvelkite į patiekalo ingredientus, prieskonius ir padažus.
Galante Appassimento Sangiovese di Romagna: šis išskirtinis itališkas vynas, pagamintas tradiciniu "appassimento" metodu, atskleidžia sodrų skonį ir gilius aromatus. 100% Sangiovese vynuogės iš saulėtų Emilijos-Romanijos vynuogynų garantuoja aukščiausią kokybę. Aromatai ir skonis: džiovintų vyšnių, slyvų ir prieskonių aromatai su švelniomis vanilės natomis. Švelnūs taninai, puikus balansas ir ilgas poskonis su džiovintų uogų ir šokolado užuominomis. Derinimas su maistu: vynas tinka prie pirmųjų patiekalų, baltos mėsos kepsnių ir sūrių.
Riochos regione, Ispanijoje, prie Ebro upės, išskirtinėse San Vicente de la Sonsierra terasose auginamos Tempranillo (85%) ir Graciano (15%) vynuogės, iš kurių gimsta Hacienda López de Haro Reserva raudonasis vynas. Vynuogės renkamos rankomis spalio mėnesį, siekiant užtikrinti nepriekaištingą kokybę. Vynas 20 mėnesių brandinamas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse, o kas tris mėnesius atliekamas perpylimas, išlaikantis natūralią vyno pusiausvyrą. Po brandinimo statinėse, vynas dar dvejus metus toliau bręsta buteliuose, kur įgauna subtilų skonį ir aromatą. Aromatai ir skonis: Rubino spalva su rausvu atspalviu. Aromate dominuoja prinokę vaisiai, tokie kaip vyšnios ir slyvos, papildyti prieskonių ir balzamiko natomis bei subtiliu vanilės aromatu. Skonis subalansuotas, apvalus, juntami švelnūs taninai. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis vynas dera su raudonos mėsos patiekalais, pavyzdžiui, jautienos ar ėrienos troškiniais, kepta mėsa ar ryžių patiekalais. Taip pat tinka su minkštais arba vidutiniškai brandintais sūriais, tokiais kaip Manchego ar Gouda.
Clos Saint Jean Châteauneuf-du-Pape Deus Ex Machina – išskirtinis raudonasis vynas, kilęs iš Châteauneuf-du-Pape apelacijos, Ronos slėnio pietuose. Šis vynas gaminamas iš 60% Grenache ir 40% Mourvèdre vynuogių, auginamų Clos Saint Jean vynuogyne. Grenache vynmedžiai yra daugiau nei šimto metų senumo, pasodinti 1905 m. Mourvèdre vynmedžiai auginami smėlėtame Bois-Dauphin dirvožemyje. Vynuogės auginamos žemo derlingumo (apie 20 hektolitrų iš hektaro) plotuose, kas užtikrina intensyvų šio raudono vyno skonį ir aukštą kokybę. Vynas gaminamas tik rankomis skintų ir kruopščiai atrinktų vynuogių. Siekiant išsaugoti natūralų vaisių skonį, Grenache vynuogės 12 mėnesių brandinamos betoninėse talpyklose. Tuo tarpu Mourvèdre vynuogės 12 mėnesių brandinamos prancūziško ąžuolo statinėse, taip suteikiant vynui gylio ir struktūros. Aromatai ir skonis: Clos Saint Jean Châteauneuf-du-Pape Deus Ex Machina yra labai struktūriškas, gilus ir tankus vynas. Jame gausu prinokusių juodųjų serbentų, vyšnių ir slyvų aromatų, papildytų saldžiu tabaku, švelniais akmens ir kartaus šokolado niuansais. Skonyje dominuoja gilios vaisių natos, kurios puikiai dera su subtiliais, švelniais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Mėsa: Raudona mėsa: šis raudonas vynas dera su ėriena, jautiena, antiena. Vynas papildys grilyje keptos ar troškintos mėsos patiekalus. Žvėriena: vynas dera su elniena, stirniena, šerniena. Paukštiena: vynas tinka ir prie paukštienos patiekalų, ypač jei paukštiena yra tamsesnės mėsos (pvz., antis, žąsis). Kiti patiekalai: Sūriai: rinkitės brandintus, stipraus skonio sūrius, tokius kaip Čederis, Rokforas, Parmezanas. Grybai: vynas dera su įvairiais grybais, ypač baravykais, voveraitėmis. Svarbu: Atkreipkite dėmesį į patiekalų prieskonius ir padažus. Venkite pernelyg aštrių ar rūgščių ingredientų, kurie gali užgožti vyno skonį. Svarbu ir patiekalų bei vyno temperatūra. Vynas turėtų būti patiekiamas kambario temperatūros (16 -18°C) , o patiekalai – karšti.
Grotta Rossa - tai raudonas vynas, pagamintas iš 100% Carignano vynuogių, auginamų Sardinijos salos pietvakariuose, Sulcis regione. Pietvakarių Sardinijoje, Sulcis žemumoje, smėlingas dirvožemis sukuria išskirtinį foną Cantina Santadi vynuogynams, ypač Carignano vynmedžiams, kurie čia tradiciškai auginami albarello sistema, apsaugančia juos nuo stiprių vėjų. Derliaus nuėmimas prasideda rugsėjo antroje pusėje ir baigiasi spalio pirmoje pusėje. Vynas fermentuojamas su odelėmis 25-30°C temperatūroje. Malolaktinė fermentacija suteikia vynui švelnumo, po kurios, prieš išpilstant į butelius, kelis mėnesius vynas brandinamas cementinėse talpose. Aromatai ir skonis: Aromatas primena prinokusias raudonųjų uogų natas su švelniais saldymedžio akcentais. Skonis yra elegantiškas ir pilnas, jaučiami gerai integruoti taninai ir gaivi rūgštelė, suteikianti pusiausvyrą. Derinimo su maistu rekomendacijos: Paukštiena: Šis vynas dera su paukštienos patiekalais, pavyzdžiui, antiena ar putpele, ypač jei jie ruošiami su sodriais padažais ar prieskoniais. Žvėriena: Su lengvais patiekalai, tokiais kaip fazano ar kiškio troškiniai. Troškinti patiekalai: Troškintos veršienos ar jautienos patiekalai, pagardinti aromatinėmis daržovėmis ar prieskoniais.
Cuvee ANNE Ventoux – tai raudonas prancūziškas vynas, pagamintas iš 60% Grenache ir 40% Syrah vynuogių, auginamų senuose, 40 - 60 metų amžiaus vynuogynuose. Šios vietovės kalkakmenio ir molio dirvožemis, suteikia vynui sodrų charakterį. Vynuogės skinamos rankiniu būdu. Vėliau, fermentuojamos plieno talpose, o dalis, apie 30% Syrah, brandinama ąžuolo statinėse, kad vynas įgautu papildomo kompleksiškumo. Aromatai ir skonis: Šis raudonasis vynas pasižymi ryškiais tamsių uogų, tokių kaip mėlynės, juodieji serbentai ir gervuogės, aromatais. Prieskoninės natos, įskaitant vanilę, kakavos pupeles bei meduolių prieskonius, praturtina aromatų puokštę, o ąžuolo brandinimas prideda subtilios vanilės bei šokolado užuominų. Vidutinio kūno, tinkamos subalansuotas, su minkštais, bet struktūriškais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Šis raudonasis vynas dera su ant grilio keptais mėsos patiekalais, tokiais kaip ėrienos kepsniais su rozmarinais, jautienos kepsniais su pipirų padažu. Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalais. Sūrių mėgėjams rekomenduojama ragauti kartu su pusiau kietais, tokiais kaip Comté, arba ožkos sūriais.
Raudonasis vynas ANGELO PRIMO Nero di Troia, pagamintas iš Nero di Troia vynuogių, auginamų Cantine Paradiso vynuogynuose. Vynuogės auginamos kalkakmenio ir molio dirvožemyje, Cerignola apylinkėse. Klimatas švelnus, žiemos švelnios, o vasaros karštos. Vynuogės yra skinamos spalio pradžioje. Po derliaus surinkimo vynuogės visiškai atskiriamos nuo šakelių ir 15 dienų fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose kontroliuojant temperatūrą, kuri neviršija 27°C. Po fermentacijos vynas 2 mėnesius brandinamas nerūdijančio plieno talpose, o vėliau 12 mėnesių – prancūziško ąžuolo statinėse (barrique). Galiausiai vynas dar 4 mėnesius bręsta butelyje prieš patekimą į rinką. Aromatai ir skonis: Šis vynas pasižymi gilia rubino raudonumo spalva su violetiniais atspalviais. Aromate vyrauja prinokusių raudonų uogų, aviečių, vanilės, kakavos ir kavos natos. Skonis intensyvus, koncentruotas, su švelniais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Kepta mėsa: Šis vynas dera su sultinga raudona mėsa, tokia kaip jautienos kepsniai ar ėrienos šonkauliai. Kepti mėsainiai su šonine: Klasikiniai jautienos mėsainiai su šonine ir barbekiu padažu – tinkamas pasirinkimas. Sūriai: Šis vynas puikiai tinka su ilgai brandintais kietais sūriais, tokiais kaip Parmigiano Reggiano ar Pecorino Romano. Makaronų patiekalai: Patiekalai su sodriais padažais, pvz., makaronai su jautienos ragù arba lasagna, taip pat gali būti tinkamas derinys. Keptas paukštiena: Keptas antis ar vištiena su vynuogių padažu.
Gamybos metu, vynuogės perrenkamos du kartus, siekiant pašalinti bet kokius augalinius likučius. Vėliau naudojamas švelnus vynuogių spaudimo metodas, kurio metu vynuogės atskiriamos nuo kotelių. Fermentacija vyksta mažuose mediniuose kubiluose 25-30 dienų, kas 6 valandas atliekant rankinį perpylimą. Vėliau, vynas brandinamas 24 mėnesius naujose ąžuolo statinėse, kur vyksta malolaktinė fermentacija, kuri vynui suteikianti švelnesnį ir pilnesnį skonį. Aromatai ir skonis: Šis intensyvios rubino spalvos vynas pasižymi "šilkiniu" skoniu ir gaivinančiu rūgštingumu. Aromate juntamos mėlynių, šokoladu glaistytų vyšnių, vanilės, džiovinto čiobrelio ir ąžuolo natos. Tai išraiškingas, modernus, tačiau tuo pačiu rafinuotas ir harmoningas vynas, kurio ilgai išliekantis poskonis atspindi prinokusių vaisių ir mineralų charakterį. Derinimo su maistu rekomendacijos: Raudona mėsa: Vynas dera su ant grotelių kepta arba troškinta jautiena, aviena ar kita raudona mėsa. Troškiniai: Ilgai troškinti patiekalai, tokie kaip jautienos ar ėrienos troškiniai, taip pat patiekalai su žolelėmis, tokiomis kaip rozmarinas ir čiobreliai. Žvėriena: Vynas derės su stirniena, elniena ar kita žvėriena. Brandinti sūriai: Brandinti ir intensyvaus skonio sūriai, tokie kaip Parmezanas, Pecorino ar Gorgonzola. Grybų patiekalai: Patiekalai su miško grybais, tokiais kaip baravykai ar trumai. Kepta antis, ypač su vaisių, tokių kaip vyšnių ar slyvų padažu.
ENEO yra pagamintas iš Susumaniello ir Negroamaro vynuogių, kurios auga Salento regione. Salento žinomas dėl savo šilto Viduržemio jūros klimato ir kalkakmenio dirvožemio. Šie veiksniai suteikia vynui išraiškingą skonio profilį. Vynas buvo brandintas prancūziško ąžuolo statinėse 6 mėnesius, siekiant sustiprinti struktūrą ir suteikti subtilių prieskonių užuominų. Aromatai ir skonis: ENEO Susumaniello Negroamaro vynas išsiskiria giliomis raudonųjų vaisių natomis, tokiomis kaip vyšnios ir slyvos, bei švelniomis prieskonių, juodojo šokolado ir vanilės užuominomis. Vynui būdinga tvirta struktūra ir subalansuotas rūgštingumas. Derinimo su maistu rekomendacijos: Raudona mėsa: Kepsniai, jautienos ar ėrienos troškiniai, ypač su žolelių ir prieskonių padažais. Makaronai su mėsa: Patiekalai su mėsos padažais, tokie kaip makaronai su Bolonėse padažu. Kietieji sūriai: Brandinti kietieji sūriai, tokie kaip Pecorino ar Parmigiano Reggiano. Viduržemio jūros virtuvė: Keptos ar troškintos daržovės su alyvuogių aliejumi, baklažanų patiekalai arba mėsos troškiniai su pomidorų padažu. Kepta paukštiena: Antiena ar kepta vištiena su tamsiais padažais.
Šis vynas yra gaminamas iš 40% Tempranillo, 30% Garnacha, 15% Graciano ir 15% Mazuelo vynuogių, auginamų Viñedos de Alfaro vynuogynuose, esančiuose 300–400 metrų aukštyje virš jūros lygio. Vynuogės skinamos rankomis ir kruopščiai atrenkamos. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, kontroliuojamoje temperatūroje. Vėliau vynas brandinamas 18 mėnesių prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse, o po to dar mažiausiai 18 mėnesių buteliuose. Skonis ir aromatai: Real Agrado Rioja Reserva pasižymi rubino raudonumo spalva su granato atspalviais. Aromate juntami prinokusių raudonųjų ir juodųjų vaisių, vanilės, slyvų bei figų tonai, papildyti balzaminėmis ir skrudintomis natomis. Skonis – galingas ir struktūriškas, jame dominuoja juodieji vaisiai, prieskonių ir džiovintų žolelių niuansai. Vynas pasižymi švelniais taninais, ilgu poskoniu ir subtilia mineraline nata. Derinimo su maistu rekomendacijos: Mėsa ir troškiniai: Jautienos antrekotas – vyno taninai puikiai subalansuoja mėsos sultingumą ir intensyvų skonį. Iberijos kiaulienos šonkauliukai – lengvas vyno prieskoniškumas ir ąžuolo natos dera su riebesne mėsa. Lėtai troškintas avienos ragù – vyno rūgštis padeda atsverti troškinio sodrumą. Elnių ar šernų kepsnys. Paukštiena: Kepta antiena su apelsinų padažu – vaisinės vyno natos puikiai dera su saldžiarūgščiais skoniais. Fazanienos patiekalai – vyno balzaminės ir skrudintos natos išryškina žvėrienos subtilumą. Sūriai: Brandintas Manchego – jo riešutinis skonis puikiai papildo vyno elegantišką struktūrą. Pikantiškas rokforas – vyno taninai maloniai kontrastuoja su mėlynojo pelėsio sūrio intensyvumu. Vegetariški deriniai: Grilyje kepti baklažanai su parmezanu. Triufeliais pagardinti makaronai – subalansuotas vynas papildo žemišką triufelių skonį. Šis vynas geriausiai atsiskleidžia patiekiamas 16–18 °C temperatūroje, prieš tai jį dekantuojant apie 30 minučių.
Carignano del Sulcis DOC Riserva "Rocca Rubia" yra aukščiausios kokybės Sardinijos vynas, pagamintas iš 100% Carignano vynuogių, auginamų Sulcis regione, pietvakarių Sardinijoje.Vynuogės skinamos rankomis rugsėjo pabaigoje - spalio viduryje. Fermentacija ir maceracija vyksta 12-14 dienų nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojamoje 25-28 °C temperatūroje. Vėliau vynas,10-12 mėnesių, brandinamas mažuose prancūziško ąžuolo statinėse. Galiausiai, prieš išleidžiant į rinką, vynas dar kelėtai m4nesių paliekamas susistovėti. Aromatai ir skonis: Šis vynas pasižymi intensyvia rubino raudona spalva ir sudėtingais aromatais, kuriuose dominuoja vietiniai mirtų, mėlynių, gervuogių, vanilės ir saldymedžio kvapai. Gomuryje jaučiama aksominė tekstūra, solidi struktūra ir ilgas aromatingas poskonis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Raudona mėsa: "Rocca Rubia" tinka prie jautienos kepsnių. Kiauliena: Šis vynas dera su kepta kiauliena, ypač jei ji pagardinta žolelėmis ar prieskoniais, pavyzdžiui, rozmarinu, čiobreliais ar kadagio uogomis. Paukštiena: "Rocca Rubia" galima derinti ir su paukštiena, pavyzdžiui, antiena ar žąsis. Žvėriena: Taip pat šis vynas dera su žvėrienos patiekalais, tokiais kaip šerniena, stirniena, ant grotelių kepta ėriena ar troškinta elniena. Sūriai: Kietaisiais sūriais, tokiais kaip "Pecorino Sardo", "Parmigiano Reggiano" ar "Grana Padano". Grybų patiekalai: "Rocca Rubia" tinka prie įvairių grybų patiekalų, pavyzdžiui, su keptais baravykais ar voveraitėmis. Makaronai su sodriais padažais: Vynas dera su makaronais, pagardintais mėsos, grybų ar pomidorų padažais.
Atraskite tikrąją Apulijos dvasią Šis išraiškingas raudonasis vynas, pagamintas iš 100% Nero di Troia vynuogių, atspindi turtingą Pietų Italijos vyndarystės tradiciją. "Cantine Risveglio", įkurta 2000-aisiais Brindisio provincijoje, yra palyginti jauna, bet ambicinga vyninė, kuri siekia atgaivinti senąsias Apulijos vynuogių veisles ir kurti autentiškus, terroir atspindinčius vynus. Skonis ir aromatai: Nosyje: intensyvūs juodųjų vyšnių, gervuogių ir slyvų aromatai, persipynę su subtiliais prieskonių, kakavos, kavos ir saldymedžio natomis. Gomuryje: vynas pasižymi pilnu kūnu, švelniai juntamais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu, kuriame atsiskleidžia šokolado, kavos ir vanilės niuansai. Šis vynas yra šiltas, minkštas ir harmoningas. Derinimo su maistu rekomendacijos : Mėsa: raudonos mėsos patiekalais, tokiais kaip kepsnys, troškiniai, ėriena. Sūris: brandintais sūriais. Makaronai: makaronų patiekalais su sodriu padažu. Desertas: netgi tamsaus šokolado desertu.
Bodegas Bardos yra įsikūrusi Páramo de Corcos regione, kuris yra vienas iš sudėtingiausių, bet tuo pačiu ir privilegijuotų Ribera del Duero regiono vynuogynų. Šis regionas pasižymi itin sausomis vasaromis ir ilgomis, atšiauriomis žiemomis. Tik stipriausios vynuogės gali išgyventi tokiomis sąlygomis, todėl Tinta del Pais vynuogės šiame regione yra itin vertinamos dėl savo išskirtinio charakterio. Vynui gaminti naudojamos 100% Tinta del País (Tempranillo) vynuogės, surinktos iš senų, mažo derlingumo vynmedžių, augančių Quintanilla de Onésimo aukštumose, Valladolid provincijoje. Derliaus nuėmimas atliekamas rankomis, kruopščiai atrenkant geriausius vynuogių kekes, kurios transportuojamos į vyninę 15 kg talpos dėžėse. Vyno fermentacija ir mazeracija trunka 3–4 savaites. Malolaktinė fermentacija atliekama prancūziško ąžuolo statinėse, reguliariai maišant ir griežtai kontroliuojant kiekvieną statinę. Vėliau vynas brandinamas 14 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse. Skonis ir aromatai: Aromatas intensyvus ir kompleksiškas, jame dominuoja prinokę vaisiai, tamsios uogos, džemas, tabakas ir oda. Skonis pilnas, struktūriškas, su ryškiu gaivumu, švelniais taninais ir ilgu poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: 🥩 Raudona mėsa – vynas dera su brandintu jautienos steiku, ant grilio kepta ėriena ar jautienos antrekotu su pipiriniu padažu. 🍖 Iberijos kiauliena ir vytinti mėsos gaminiai – jamón ibérico, chorizo ar fuet dešros pabrėžia vyno vaisiškumą ir subtilias prieskonių natas. 🦆 Paukštiena – antienos krūtinėlė su vyšnių ar figų padažu, kepta putpelė ar fazanas suteikia harmoningą derinį tarp mėsos minkštumo ir vyno taninų. 🧀 Sunkesni ir brandinti sūriai – ypač gerai dera su Manchego, Gruyère, Parmigiano Reggiano ar net mėlynaisiais sūriais, tokiais kaip Roquefort ar Gorgonzola. 🍄 Grybų patiekalai – baravykų ar trumų risotas, miško grybų troškiniai pabrėžia vyno žemiškas ir medienos natas. 🍆 Viduržemio jūros virtuvė – kepti baklažanai su parmezanu (Melanzane alla Parmigiana), alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais pagardinti patiekalai suteikia puikų skonio balansą. Šis vynas dėl savo kompleksiškumo ir taninų struktūros taip pat gali būti puikus pasirinkimas prie rūkytų ar ant medžio anglių keptų patiekalų, kuriuose dominuoja dūmo ir grilio natos.