12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Braida Montebruna vyno butelis

Vynas Giacomo Bologna BRAIDA Montebruna Barbera d'Asti D.O.C.G. 0.75L 15%

 

Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG – tai vynas, kuris puikiai atspindi Braida šeimos atsidavimą Barbera vynuogei Pjemonte. Šis vynas yra gyvas Giacomo Bolognos, vieno iškiliausių Italijos vyndarių, palikimo liudijimas. Būtent jo pastangomis Barbera iš kasdienio vyno tapo viena svarbiausių Italijos raudonųjų vynų. Vynas gaminamas iš 100% Barbera vynuogių, auginamų  Montebruna vynuogyne Rocchetta Tanaro vietovėje. Montebruna nuolat sulaukia aukštų įvertinimų iš žymių vyno kritikų, tokių kaip Vinous, James Suckling, Wine Enthusiast, Falstaff, Luca Maroni, Veronelli, Doctor Wine ir Wein-Plus, pelnydamas 91–93 balus. Be to, Slow Wine jį įvertino kaip „TOP WINE“ ir „BEST BUY“.

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Maisto rekomendacija:
Spalva:
Skonis:
Vynuogės:
Aromatai:
25,00 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija


Braida“ vyninę 1961 metais įkūrė Giacomo Bologna – žmogus, pakeitęs požiūrį į Barbera vynuogę.  Tuo metu Barbera buvo laikoma paprastu, kasdieniu vynu, tačiau Giacomo įžvelgė jos potencialą. Įkvėptas kelionių po Prancūziją, jis pirmasis Pjemonte pritaikė brandinimą mažose prancūziško ąžuolo statinėse ( barrique). Šis metodas, pirmą kartą panaudotas legendiniam „Bricco dell'Uccellone“ vynui, sukėlė revoliuciją ir įrodė, kad Barbera gali būti didingas, kompleksiškas ir ilgai brandinamas vynas.


Klimatas ir Dirvožemis 


Vynas kilęs iš Montebruna vynuogyno, esančio Roketos Tanaro (Rocchetta Tanaro) vietovėje, Pjemonto širdyje.  Regiono žemyninis klimatas, pasižymintis dideliais temperatūrų svyravimais tarp dienos ir nakties, leidžia vynuogėms sukaupti intensyvius aromatus ir išlaikyti gaivią rūgštį.  Vynuogynas išsidėstęs pietvakarių kryptimi, o tai užtikrina optimalią saulės ekspoziciją.    


Gamybos Procesas


Montebruna gaminamas iš 100% rankomis skintų Barbera vynuogių.  Fermentacija dvi savaites vyksta nerūdijančio plieno talpyklose su kontroliuojama temperatūra, kad būtų išsaugotas vaisiškumas.  Po to vynas perkeliamas į dideles ąžuolo statines, kurių dydis svyruoja nuo 20 iki 55 hektolitrų, ir brandinamas vienerius metus.  Dėl mažesnio paviršiaus ploto ir tūrio santykio, didelės statinės leidžia vynui bręsti lėčiau, skatina švelnią mikrooksidaciją, kuri suminkština taninus ir stabilizuoja spalvą. Taip vynas įgauna gilumo ir harmonijos, tačiau išsaugomas pirminis vynuogės vaisiškumas, neužgožiant jo intensyviomis ąžuolo natomis. 


Vyno Charakteristikos


Vynas pasižymi sodria rubino spalva su violetiniais atspindžiais. Aromatas intensyvus ir gausus, jame dominuoja prinokusių vyšnių, raudonųjų uogų, slyvų ir gervuogių natos.  Skonyje jau2iami švelnūs taninai ir gyvybinga, puikiai integruota rūgštis. Poskonis ilgai išliekantis, su būdingu migdolo akcentu. 


Derinimo su maistu rekomendacijos


Šį Barbera vyną galima drinti su tajarin makaronais, pagardintais kreminiu padažu ir trumais, arba su sodriu jautienos ragu.  Taip pat tinkamai papildo lėtai troškintą jautieną, ant grotelių keptas dešreles ar kiaulienos kotletus.  Dėl savo struktūros, vynas gali būti derinamas ir prie sudėtingesnių patiekalų, pavyzdžiui, saltimbocca su rizotu. Tinkamas pasirinkimas su vytintais mėsos gaminiais – vytintas kumpis ar saliamis. Tiek vidutinio brandinimo, tiek prie intensyvių sūrių, tokių kaip Pecorino, Parmigiano Reggiano ar net Pjemonto Gorgonzola. Vyno rūgštingumas papildo patiekalus su pomidorų padažu, pavyzdžiui, baklažanų apkepą (Melanzane alla Parmigiana).

Charakteristikos
Kilmės šalis:
Italija
Regionas:
Pjemontas
Apeliacija:
Barbera d’Asti DOCG
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
15%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
15 -17°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.

Panašūs produktai

Braida Montebruna vyno butelis

Vynas Giacomo Bologna BRAIDA Montebruna Barbera d'Asti D.O.C.G. 0.75L 15%

25,00 €