12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Bologna Braida Bricco dell'Uccellone vyno butelis

Vynas Giacomo Bologna BRAIDA Bricco dell'Uccellone Barbera d'Asti D.O.C.G. 0.75L 16%

 

„Braida Bricco dell’Uccellone“ – tai legendinis Barbera d'Asti vynas, tapęs moderniosios vyndarystės simboliu Pjemonte. Jis gimsta Rocchetta Tanaro vynuogyne, kur molio ir smėlio dirvožemis bei 40–50 metų amžiaus vynmedžiai suteikia jam išskirtinę struktūrą ir gilumą.

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Maisto rekomendacija:
Spalva:
Skonis:
Vynuogės:
Aromatai:
69,00 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija


„Braida“ vyninę 1961 m. Rocchetta Tanaro miestelyje įkūrė Giacomo Bologna – Barbera revoliucijos Pjemonte pradininkas. Jis pirmasis pradėjo šią veislę brandinti mažose prancūziško ąžuolo statinėse. „Bricco dell’Uccellone“ pavadinimas siejamas su moterimi, gyvenusia ant kalvos prie vynuogynų, kurios pravardė „Uccellone“ (didelis paukštis) kilo dėl išraiškingo nosies profilio ir visada dėvimos juodos aprangos.


Dirvožemis ir Klimatas


Vynuogės auginamos Barbera d’Asti DOCG zonos kalvose, Rocchetta Tanaro apylinkėse. Molio ir smėlio dirvožemis išlaiko drėgmę, suteikia vaisišką charakterį, o karštos dienos ir vėsios naktys išsaugo rūgštį ir aromato intensyvumą.


Gamybos Metodas


Naudojamos tik rankomis skinamos Barbera uogos. Maceracija kontroliuojamoje temperatūroje trunka apie 20 dienų. Po fermentacijos vynas 12 mėn. brandinamas prancūziškuose barikuose, vėliau dar 12 mėn. – butelyje, kad susiformuotų sodrus, subalansuotas skonis ir aromatinis kompleksiškumas.


Vyno Charakteristikos


Vynas pasižymi intensyvia, gilia rubino raudonumo spalva su purpuriniais ir granato atspalviais. Aromatas kompleksiškas: tamsių vaisių – gervuogių, juodųjų vyšnių, slyvų – derinys su vanilės, saldymedžio, kavos, tabako, sandalmedžio ir šokolado natomis. Juntami mentolio, žemės, Viduržemio krūmynų akcentai bei žibuoklės. Skonis pilno kūno, su šilkiniais taninais ir ilgai išliekančiu, harmoningu poskoniu.


Derinimo su maistu rekomendacijos


Aukštas rūgštingumas ir pilnas kūnas daro šį Barbera tinkamu pasirinkimu prie sodrių mėsos patiekalų. Klasikiniai Pjemonto deriniai – ossobuco, mėsos ragù, mėsos rizotas, brandinti kietieji sūriai (24+ mėn. Parmigiano Reggiano, Castelmagno). Lietuvos virtuvei artimi pasirinkimai – ant grilio kepta brandinta jautiena ar šašlykas, jautienos ar avienos troškiniai, keptos šakninės daržovės, taip pat anties ar žąsies patiekalai.


Kritikų pripažinimas


Vynas nuolat sulaukia aukštų įvertinimų iš prestižinių pasaulio leidinių ir tūkstančių vyno entuziastų, patvirtindamas savo išskirtinę kokybę.



  • Wine-Searcher: 92/100 (116 apžvalgų)



  • Vivino: 4,3/5 (21 000+ vertinimų)



  • Kritikų įvertinimai (2021 derlius):



  • Wine Enthusiast – 96



  • Doctor Wine – 96



  • James Suckling – 95



  • Falstaff – 95



  • Vinous (A. Galloni) – 94



  • Wine Spectator (2020) – 93



  • Wine Advocate (R. Parker, 2020) – 93


Charakteristikos
Kilmės šalis:
Italija
Regionas:
Pjemontas
Apeliacija:
Barbera d’Asti DOCG
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
16%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
16 -18°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.

Panašūs produktai

Bologna Braida Bricco dell'Uccellone vyno butelis

Vynas Giacomo Bologna BRAIDA Bricco dell'Uccellone Barbera d'Asti D.O.C.G. 0.75L 16%

69,00 €