12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina
  • Nauja
Braida Il Baciale Monferrato vyno butelis

Vynas Giacomo Bologna BRAIDA Il Baciale Monferrato Rosso D.O.C. 0.75L 14.5%

 

„Il Bacialé“ Pjemonto tarme reiškia „piršlį“. Būtent taip „Braida“ vyninė apibūdina šį Monferrato DOC vyną. Jame susitinka vietinė Barbera ir tarptautinės vynuogės – Merlot, Cabernet Sauvignon bei Cabernet Franc. Jų santykis kaskart apgalvotai derinamas, kad atspindėtų konkrečių metų derlių. Tai atspindi „Braida“ požiūrį – vertinti Pjemonto paveldą, bet nebijoti naujovių. Vynas brandinamas ne vienerius metus: iš pradžių mažesnėse, vėliau didesnėse ąžuolo statinėse, o galiausiai – butelyje. Toks ilgas procesas leidžia atsiskleisti vyno gilumui ir sudėtingumui. 

Vyno svarumas
Vyno saldumas
Maisto rekomendacija:
Spalva:
Skonis:
Aromatai:
28,00 €
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.
Atsiskaitysite per el. bankininkystę.

SAUGUS
APSIPIRKIMAS

Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.
Perkant už 70€ ar daugiau, prekes pristatysime nemokamai.

PRISTATYMAS
Į NAMUS   

Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt
Tel. +37060064455 el. paštas: info@primitivo-vynas.lt

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKITE

Prekės informacija

Vyninės Istorija: Pjemonto Novatoriai


„Braida“ vyninės istorija neatsiejama nuo jos įkūrėjo Giacomo Bologna – žmogaus, pakeitusio požiūrį į Barbera vynuogę. 1961 metais įkurta vyninė  tapo jo drąsių sprendimų lauku. Giacomo ėmėsi tuo metu neįprastų metodų: vėlyvo derliaus nuėmimo ir brandinimo prancūziško ąžuolo statinėse.  Taip jis parodė, kad Barbera gali tapti rimtu, brandinimuisi tinkančiu vynu. Šiandien jo pradėtą darbą tęsia vaikai Raffaella ir Giuseppe Bologna, abu profesionalūs enologai, derindami patirtį su šiuolaikinėmis žiniomis. 


Klimatas ir Dirvožemis 


„Il Bacialé“ gimsta Monferrato regione – vietovėje, kurios vyndarystės kultūra pripažinta UNESCO pasaulio paveldu. Vynuogės šiam vynui auginamos specifinėse valdose tarp Castelnuovo Calcea, San Marzano Oliveto ir Rocchetta Tanaro miestelių. Vynuogynai driekiasi ant kalvų, kurių dirvožemis – molio, kalkakmenio ir smėlio mišinys. Būtent ši dirva duoda vynui tvirtumo ir minerališkumo. Žemyninis klimatas su karštomis dienomis ir vėsiomis naktimis leidžia vynuogėms sukaupti sodrius aromatus, o išsaugota rūgštis suteikia gaivumo ir leidžia vynui bręsti.


Gamybos Metodas: Kai Kiekviena Detalė Svarbi


„Il Bacialé“ gamyba – tai kruopštus ir neskubus procesas. Kiekviena vynuogių veislė - Merlot, Barbera, Cabernet Franc ir Cabernet Sauvignon - skinama ir fermentuojama atskirai, atsižvelgiant į jos sunokimo laiką. Po rankomis derliaus nuėmimo ir papildomos  atrankos, uogos yra švelniai spaudžiamos, kad vynas neįgautų nepageidaujamų žoliškų natų. Fermentacija vyksta plieno talpose, griežtai kontroliuojamoje temperatūroje. Vėliau vynas perpilamas į prancūziško ąžuolo statines (barriques), kur praeina malolaktinė fermentacijos procesą ( obuolių rūgštis virsta pieno rūgštimi) ir pats brandinimas trunka 12 mėnesių. Po to skirtingų veislių vynai yra sumaišomi – jų proporcijos kasmet gali skirtis. Galutinis mišinys dar 12 mėnesių bręsta didelėse ąžuolo statinėse, o vėliau mažiausiai metus butelyje prieš pasiekdamas pirkėjus. Toks ilgas brandinimas leidžia vynui susigulėti ir atskleisti visą savo gilumą.


Vyno Charakteristikos


Taurėje vynas sodrios rubino spalvos. Besikeičiantys aromatas: pradžioje atsiveria prinokusių gervuogių, vyšnių ir slyvų kvapai, kuriuos vėliau papildo saldymedžio, cinamono ir juodųjų pipirų natos.  Skonis pilnas, juntama maloni šiluma. Uogiškumą papildo gaivi rūgštis. Taninai juntami, bet švelnūs ir gerai integruoti. Poskonis ilgai išliekantis, su džiovintų vaisių ir prieskonių užuominomis. 


Derinimo su maistu rekomendacijos


Šis raudonasis vynas tinka prie sodresnių mėsos patiekalų, pavyzdžiui, lėtai keptos jautienos, ant grilio ruoštų avienos šonkauliukų ar žvėrienos troškinių. Taip pat dera su makaronais, pagardintais tirštu mėsos padažu, arba lazanija. Vynas tinka ir prie brandintų kietųjų sūrių, tokių kaip Parmigiano Reggiano ar Pecorino.  Rekomenduojama pateikti 16–18 °C temperatūros.


Charakteristikos
Kilmės šalis:
Italija
Regionas:
Pjemontas
Apeliacija:
Monferrato Rosso DOC
Tūris:
0.75 L
Stiprumas:
14.5%
Rekomenduojama patiekimo temperatūra:
16 -18°C
Alergenai:
Sulfitai
Laikymo sąlygos:
nuo 5°C iki 20°C.
Perspėjimas:
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Draudžiama parduoti, pirkti ir pristatyti alkoholinius gėrimus asmenis jaunesniems nei 20 metų.

Panašūs produktai

Braida Il Baciale Monferrato vyno butelis

Vynas Giacomo Bologna BRAIDA Il Baciale Monferrato Rosso D.O.C. 0.75L 14.5%

28,00 €