Vyninės istorija Domaines Paul Mas“ – tai daugiau nei šimtmetį Langedoko regione veikianti šeimos vyninė, kuriai šiuo metu vadovauja Jean-Claude Mas. Jo patirtis ir požiūris suformavo vyninės filosofiją „Luxe Rural“ (kasdienė prabanga). Šis principas apibrėžia siekį kurti aukštos kokybės, autentišką regiono charakterį atspindintį vyną, pasitelkiant modernias technologijas ir gilias šeimos tradicijas. Klimatas ir Dirvožemis Vynuogės auginamos Langedoko regione, kalvotose vietovėse, esančiose 10 km nuo Viduržemio jūros. Vynmedžiai auga 100–180 metrų aukštyje, specifiniame molio ir klinties dirvožemyje. Regiono klimatą veikia karštos vasaros ir vėsūs Mistralio bei Tramontano vėjai. Šie vėjai yra esminis faktorius, padedantis vynuogėms išsaugoti natūralią rūgštį ir aromatų intensyvumą. Gamybos Metodas Gamybos procesas yra orientuotas į vynuogių veislės savybių išsaugojimą. Naudojamos tik pirmosios, švelniausio spaudimo sultys, siekiant išvengti oksidacijos. Fermentacija vyksta kontroliuojamoje žemoje (16 °C) temperatūroje nerūdijančio plieno talpose apie 15 dienų – tai leidžia išlaikyti lakiuosius gėlių ir vaisių aromatus. Po fermentacijos vynas 3 mėnesius brandinamas ant mielių nuosėdų (sur lie), kas suteikia jam papildomos struktūros ir kompleksiškumo. Vyno Charakteristikos Tai moderni, gaivi Gewürztraminer veislės interpretacija, kurioje dominuoja vaisiškumas, o ne tradicinės Elzaso regionui būdingos sunkios gėlių natos. Spalva skaidri aukso, su subtiliais žalsvais atspalviais. Intensyvaus aromato, galima užuosti rožių žiedlapių, prinokusių kaulavaisių (persikų, abrikosų), ličių ir citrusinių vaisių natas. Skonyje gaivus, harmoningas, su ilgai išliekančiu vaisišku poskoniu. Derinimas su Maistu Išraiškingas vyno aromatas ir nedidelis likutinio cukraus kiekis puikiai subalansuoja aštrumą, todėl šis Gewürztraminer yra tinkamas palydovas Azijos virtuvės patiekalams. Jis sėkmingai dera su tailandietišku žaliuoju kariu, patiekalais su imbieru ar saldžiarūgščiais kiniškais skoniais. Vyno vaisiškumas taip pat papildo indiškus patiekalus, kuriuose gausu aromatinių prieskonių, tokių kaip kardamonas, cinamonas ar ciberžolė. Vyno aromatingumas ir gaivi struktūra papildo jūros gėrybių skonį. Šis vynas dera su česnakiniame svieste keptomis krevetėmis, midijomis baltojo vyno padaže ar ant grotelių kepta žuvimi, pavyzdžiui, dorada. Švelniai salstelėjęs poskonis leidžia šį vyną derinti ir su lengvesniais pasirinkimais. Jis tinka prie vaisių salotų, minkštųjų sūrių, tokių kaip Brie ar Camembert, bei kreminių, švelniai aštrių daržovių sriubų, pavyzdžiui, moliūgų.
assistant_photo
Geriausias Jūsų pasirinkimas
assistant_photo
Geriausias Jūsų pasirinkimas
11,00 €Kaina