Vyninės Istorija Baron-Fuente šampano namų istorija prasidėjo su meile. 1961 metais Gabrielis Baronas vedė Dolorès Fuenté, o vestuvių dovana tapo vienas hektaras vynuogynų Charly-sur-Marne. Nors šeima žemes valdė jau nuo XVII amžiaus, modernūs Baron-Fuente namai oficialiai įsteigti 1967 metais. Šiandien gamybai ir cuvée formavimui vadovauja sūnus Ignace, o duktė Sophie rūpinasi vynuogynais bei plečia verslą. Jų darbas atspindi šeimos atsidavimą vynuogininkystės tradicijoms, išlaikant aukštą kokybę ir inovacijų dvasią. Dirvožemis ir Klimatas Vynuogynai driekiasi Vallée de la Marne vakarinėje Šampanės regiono dalyje, netoli Paryžiaus. Šlaitai yra natūraliai apsaugoti nuo šaltų šiaurės vėjų, o Marnos upės artumas suteikia papildomos drėgmės ir sušvelnina temperatūros svyravimus. Vidutinė metinė temperatūra siekia apie 11°C, o kritulių kiekis – maždaug 604 mm per metus. Molio ir kalkakmenio dirvožemis, su kreidos požemiu, yra ypač palankus Pinot Meunier veislei. Šios sąlygos padeda vynuogėms pasiekti optimalų brandumą, išlaikant būtiną rūgštingumą šampano gamybai. Gamybos Metodas Tradition Brut pagrindas yra Pinot Meunier, kuris sudaro virš 70% , o likusi dalis Chardonnay vynuogių. Pirminė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose, siekiant išlaikyti vynuogių šviežumą ir pirminius aromatus. Po to taikomas tradicinis šampano metodas su antrine fermentacija buteliuose. Vynas brandinamas ant mielių nuosėdų ne mažiau kaip 2 metus. Toks brandinimo laikotarpis suteikia gėrimui kompleksiškumo, subtilių mielių natų ir kremiškos tekstūros. 8 g/l dozažas užtikrina elegantišką sausumą, subalansuojančią natūralų vaisių gaivumą. Charakteristikos BARON-FUENTE Tradition Brut pasižymi šviesia aukso spalva su subtiliais žalsvais atspalviais. Stebėsite smulkių, ilgai išliekančių burbuliukų grandines, kurios liudija apie ilgą brandinimą ir precizišką gamybą. Aromato buketas atskleidžia baltųjų gėlių, šviežių obuolių ir citrusinių vaisių niuansus, kuriuos papildo elegantiški briošo ir kepintos duonos tonai. Skonyje šampanas demonstruoja gyvybingą šviežumą – citrusinių vaisių rūgštis harmoningai dera su minerališkumu. Pinot Meunier suteikia malonaus minkštumo ir vaisiškumo, o Chardonnay – elegancijos ir struktūros. Poskonis ilgas ir gaivus. Maisto Derinimas Šis šampanas puikiai tinka kaip elegantiškas aperityvas. Taip pat verta derinti su lengvais užkandžiais, pavyzdžiui, su keptomis krevetėmis, jūros gėrybių asorti arba suši. Jo gaivumas ir citrusinės natos gerai papildo austrių, švelnių žuvies patiekalų ir minkštų sūrių skonį. Galite drąsiai derinti ir prie baltos mėsos patiekalų su švelniais padažais. Rekomenduojama patiekti atšaldytą iki 6–8°C temperatūros.
assistant_photo
Geriausias Jūsų pasirinkimas
assistant_photo
Geriausias Jūsų pasirinkimas
30,00 €Kaina