Pavadinimas „Sur Sur“ reiškia „žiogą“ klasikine arabų kalba – tai tarsi pavasario balsas, perteiktas ant etiketės kartu su Gabriella Rallo vaikystės prisiminimais. Šis vynas – tai autentiškos „Grillo“ vynuogės išraiška, atspindinti turtingą salos terroir ir vyndarystės tradicijas. Grillo – viena vertingiausių Sicilijos baltųjų vynuogių veislių, tradiciškai naudota Marsala stiprinto vyno gamybai, tačiau dabar vis labiau vertinama dėl savo unikalių savybių gaminant sausus baltuosius vynus. Ši veislė puikiai prisitaikiusi prie Sicilijos karštų ir sausų klimato sąlygų, išlaikydama gyvybingą rūgštingumą ir turtingą aromatinį profilį. Istoriškai Grillo atsirado kaip Catarratto ir Zibibbo (Muscat of Alexandria) veislių kryžminimas. Šiam vynui vynuogės skinamos paskutinėmis rugpjūčio ir pirmosiomis rugsėjo dienomis. Vynuogės skinamos rankomis, švelniai spaudžiamos, o fermentacija vyksta kontroliuojamoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpose, siekiant išsaugoti pirminius vaisių aromatus ir gaivumą. Vėliau vynas brandinamas du mėnesius nerūdijančio plieno talpose ir dar mažiausiai tris mėnesius butelyje prieš išleidžiant į rinką. Skonis ir aromatai: „Donnafugata Sur Sur Grillo“ pasižymi šviesia šiaudų geltonumo spalva. Aromate juntamos baltųjų persikų, melionų, citrusinių vaisių ir laukinių gėlių natos. Skonis yra gaivus, harmoningas, su malonia rūgštimi ir minerališku poskoniu, būdingu „Grillo“ vynuogėms. Derinimo su maistu rekomendacijos: Jūros gėrybės: Vyno gaivumas ir minerališkumas dera su austrėmis, jūros šukutėmis (carpaccio ar tartare). Kepta balta žuvis: Lengvesnės struktūros žuvies patiekalai, tokie kaip kepta menkė, jūros ešerys ar garuose ruošta plekšnė, pagardinti žolelėmis ir citrina. Jūros gėrybių salotos: Salotos su krevetėmis, kalmarais ar aštuonkoju, pagardintos lengvu citrusiniu padažu. Daržovių užkandžiai (Antipasti): Įvairūs itališki daržovių užkandžiai, tokie kaip marinuotos artišokų širdelės, keptos paprikos ar cukinijų carpaccio. Lengvos salotos: Gaivios lapinės salotos su sezoninėmis daržovėmis, pagardintos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Ypač tinka salotos su feta sūriu ar ožkos sūriu.
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Donnafugata Sedara vyno pavadinimas skirtas Angelicai Sedarai - žaliaakei, ambicingai veikėjai iš garsaus Luchino Visconti filmo "Il Gattopardo" ("Leopardas"), kurį suvaidino aktorė Claudia Cardinale. Pagrindinė šio vyno vynuogė yra Nero d'Avola, Sicilijos autochtoninė veislė, papildyta kitomis vietinėmis ir tarptautinėmis raudonosiomis vynuogėmis, tokiomis kaip Cabernet Sauvignon, Merlot ir Syrah, priklausomai nuo derliaus ypatumų. Šis derinys suteikia vynui kompleksiškumo ir savito charakterio. Vynuogynai išsidėstę Contessa Entellina vietovėje, vakarinėje Sicilijos dalyje, 200-600 metrų aukštyje virš jūros lygio. Dirvožemis pasižymi molio ir smėlio mišiniu, turtingu maistinėmis medžiagomis. Vynuogės, skirtos Sedara vynui, renkamos nuo rugpjūčio pabaigos iki rugsėjo trečiosios dekados. Vynuogės fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje. Maceracija su odelėmis trunka apie 10 dienų. Po malolaktinės fermentacijos, vynas brandinamas 10 mėnesių nerūdijančio plieno talpose, o vėliau beveik 14 mėnesių buteliuose – tai suteikia vynui subalansuotą struktūrą ir rafinuotą skonį. Skonis ir aromatai: Vynas pasižymi intensyviu raudonųjų vaisių, tokių kaip vyšnios ir slyvos, aromatu, kurį papildo subtilios prieskonių, tabako ir juodųjų pipirų natos. Burnoje juntamas malonus vaisiškumas, gera struktūra ir švelnūs taninai. Poskonis ilgai išliekantis, su būdingomis vaisių ir prieskonių užuominomis. Derinimo su maistu rekomendacijos: Mėsos patiekalai: T inka prie mėsos kukulių pomidorų padaže, įvairių troškinių su jautiena ar kiauliena. Ant grotelių kepta mėsa: Lengvesni kepsniai, pavyzdžiui, kiaulienos išpjova, vištienos šlaunelės ar net ant grotelių keptos dešrelės. Paukštiena: Kepta ar troškinta vištiena, kalakutiena, ypač su žolelėmis ar lengvais padažais. Klasikiniai itališki makaronai: Ypač gerai dera su lazanija, „Spaghetti Bolognese“ ar kitais makaronų patiekalais, kuriuose gausu mėsos arba sodraus pomidorų padažo. Sotūs daržovių troškiniai: Pavyzdžiui, baklažanų ir cukinijų troškinys su pomidorais ir Viduržemio jūros regiono žolelėmis.
Sherazade gaminamas iš Nero d'Avola – vienos žymiausių Sicilijos vietinių raudonųjų vynuogių veislių. Šios vynuogės suteikia vynui sodrią spalvą, vaisišką aromatą ir maloniai švelnius taninus. Vynuogynai plyti kalvotose vietovėse, kur Viduržemio jūros klimatas su dideliais dienos ir nakties temperatūrų skirtumais leidžia vynuogėms optimaliai sunokti, išsaugant gaivą ir aromatingumą. Vynuogės skinamos rugpjūčio viduryje – rugsėjo pabaigoje. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, palaikant kontroliuojamą temperatūrą. Po malolaktinės fermentacijos, Donnafugata Sherazade Nero d’Avola brandinamas apie 4 mėnesius plieno talpose ir mažiausiai 8 mėnesius butelyje, kol pasiekia vartotoją. Aromatas ir skonis: Vynas pasižymi ryškia rubino raudonumo spalva su violetiniais atspalviais. Aromate dominuoja raudonųjų vaisių natos – juntamos slyvų, vyšnių ir aviečių užuominos, kurias papildo subtilūs prieskonių (juodųjų pipirų, saldymedžio) ir balzaminiai tonai. Skonis yra minkštas, gaivus, puikiai subalansuotas, su švelniais taninais ir ilgai išliekančiu vaisišku poskoniu. Derinimo su maistu rekomendacijos: Daržovių troškiniai: Pavyzdžiui, sicilietiška kaponata (Caponata) – troškintos daržovės su saldžiarūgščiu padažu. Žuvies sriubos: Sodresnės, pomidorų pagrindo žuvies sriubos. Pica: Ypač klasikinės picos su pomidorų padažu, tokios kaip Margarita ar picos su įvairiais mėsos ingredientais. Ant grotelių kepta mėsa: Įvairūs ant grotelių kepti mėsos patiekalai.