Vyno kilmė ir Marlborough paveldas „Whalebone Bay“ vardas nėra atsitiktinis – jis įkūnija gilų ryšį su Naujosios Zelandijos Marlborough regiono praeitimi. Šis pavadinimas siejamas su Port Underwood pakrante, kurioje vis dar aptinkama senovės banginių kaulų liekanų. Ši vietovė XIX amžiuje buvo svarbus banginių medžioklės centras, tad „Whalebone Bay“ primena apie šalies pionierišką dvasią ir istorinę sąsają su jūra. Svarbu paminėti, kad „Whalebone Bay“ yra prekės ženklas, priklausantis gerai žinomai „Saint Clair Family Estate“ vyninei. „Saint Clair Family Estate“, įkurta 1978 metais ir laikoma viena iš Marlborough Sauvignon Blanc gamybos pionierių, garantuoja šiam putojančiam vynui aukščiausią kokybę ir atsidavimą regiono tradicijoms. Marlborough klimatas ir dirvožemis: kur gimsta gaiva Marlborough regionas, esantis Naujosios Zelandijos Pietų saloje, ne veltui vadinamas Sauvignon Blanc vynuogių rojumi. Vynuogės, skirtos „Whalebone Bay Sauvignon Blanc Bubbles“, auginamos kruopščiai parinktuose vynuogynuose, daugiausia Wairau slėnio subregione. Čia vyrauja vėsus, bet saulėtas klimatas, kurį formuoja šiltos dienos ir vėsios naktys. Ši temperatūros amplitudė padeda vynuogėms lėtai bręsti, išlaikant natūralią rūgštį ir intensyvius aromatinius komponentus. Gerai drenuojamas dirvožemis, sudarytas iš senovinių upių nuosėdų ir žvirgždo, taip pat prisideda prie vyno minerališkumo ir kompleksiškumo. Gamybos subtilybės: gaivos išlaikymas Gaminant šį Sauvignon Blanc putojantį vyną didelis dėmesys skiriamas vienam tikslui – išsaugoti vynuogių gaivumą ir pirminius aromatus. Tam vynuogės nuimamos ypač atidžiai ir nedelsiant gabenamos į vyninę, kur jos švelniai spaudžiamos. Pirminė fermentacija atliekama vėsiose nerūdijančio plieno talpyklose. Tai padeda išlaikyti visus ryškiausius vaisių ir žolelių aromatus, kuriuos taip vertiname Sauvignon Blanc veislėje. Vėliau, preciziškai kontroliuojant procesą, formuojasi elegantiški burbuliukai. Toks metodas leidžia sukurti gyvybingą ir švarų putojantį vyną, kuris perteikia visą vynuogių išraiškingumą ir gaivą, būdingą Naujosios Zelandijos Sauvignon Blanc. Charakteristikos Šis putojantis vynas pasižymi šviesia, blyškiai geltona spalva. Aromate dominuoja sultingi tropiniai vaisiai, pavyzdžiui, pasifloras ir kivis, kurie persipina su traškiais agrastų, citrinų žievelės ir žaliojo meliono aromatais. Galite užuosti ir subtilių žolelių, baltųjų pipirų natų. Skonyje vynas gaivus, jaučiami ryškūs citrusų, agrastų ir žaliųjų paprikų tonai. Puikus rūgštingumas, lengva tekstūra ir ilgas, gaivinantis poskonis. Derinimo su Maistu Rekomendacijos Vynas tinka prie šviežių jūros gėrybių, tokių kaip austrės, krevetės ar lengvos žuvies patiekalai. Pabandykite jį su traškiomis salotomis, ypač toms, kuriose yra ožkos sūrio. Šį putojantį vyną galima derinti prie Azijos virtuvės patiekalų. Taip pat galite rinktis kaip aperityvą.
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Geriausias Jūsų pasirinkimas
Vyninės Istorija Vyno pavadinimas „Whalebone Bay“ (liet. Banginio Kaulo Įlanka) yra tiesioginė nuoroda į istorinę Port Underwood įlankos vietovę Marlborough regione. XIX amžiaus viduryje tai buvo vienas iš banginių medžioklės, pirmosios komercinės Naujosios Zelandijos pramonės, centrų. Už šio pavadinimo stovi viena labiausiai vertinamų Naujosios Zelandijos vyninių – „St. Clair Family Estate“. Ją 1978 metais įkūrė Neilas ir Judy Ibbotsonai, kurie iš pradžių tik augino ir pardavinėjo vynuoges, o 1994 metais pradėjo gaminti vyną su savo prekės ženklu. Debiutas buvo itin sėkmingas, o 2005 metais vyninė pelnė „Metų Vyninės Naujojoje Zelandijoje“ titulą „International Wine and Spirit Competition“ konkurse. „Whalebone Bay“ yra speciali „St. Clair“ linija, kurią kuria ta pati pripažinta vyndarių komanda. Dirvožemis ir Klimatas Marlborough regiono išskirtinumas kyla iš unikalios klimato ir dirvožemio dermės. Tai vienas saulėčiausių regionų Naujojoje Zelandijoje, kur ilgos saulėtos dienos leidžia vynuogėms sukaupti sodrius atogrąžų vaisių skonius. Tačiau tikroji paslaptis – didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties. Vėsios naktys, atkeliaujančios nuo vandenyno, padeda vynuogėms išsaugoti natūralią, gyvybingą rūgštį. Būtent šis balansas tarp vaisių saldumo ir gaivumo yra Marlborough „Sauvignon Blanc“ vizitinė kortelė. Vynuogės šiam vynui auginamos daugiausia Wairau slėnyje – senovinėje upės vagoje. Čia vyrauja gerai drenuojamas, akmenuotas ir žvyringas aliuvio dirvožemis. Toks skurdus dirvožemis verčia vynmedžius visą energiją skirti ne lapams, o uogoms, todėl jose susikaupia itin koncentruotas skonis ir aromatas. Gamybos Metodas Vynui gaminti skiriamas didelis dėmesys šviežumo išsaugojimui. Vynuogės surenkamos rankomis ir nedelsiant gabenamas į vyninę. Naudojamas švelnus spaudimas, kad minimalizuoti odelių kontaktą. Sultys fermentuojamos vėsiose nerūdijančio plieno talpose su specialiomis mielėmis, kas padeda išlaikyti intensyvius vaisių aromatus. Vyno Charakteristikos Spalva – blyški geltona su šviesiai žaliu atspalviu. Whalebone Bay Sauvignon Blanc pasižymi daugiasluoksniu ir energingu charakteriu. Aromate dominuoja prinokę atogrąžų vaisiai – pasifloros, kiviai, nektarinai – kuriuos papildo citrusų (citrinų žievelės, greipfrutų) natos. Taip pat galima justi klasikinius Marlborough akcentus: agrastų, juodųjų serbentų lapų ir net švelnią žolelių užuominą. Gomuryje vynas yra gaivus ir puikiai subalansuotas. Juntami traškių obuolių, persikų ir agrastų skoniai, kuriuos papildo aromate jaustos vaisių natos. Išskirtinumo suteikia vos juntamas sūrumo dvelksmas – minerališka nata, primenanti apie vyno jūrinę kilmę. Poskonis yra švarus ir ilgai išliekantis. Vyno kokybę patvirtina ir ekspertų vertinimai: Sam Kim („Wine Orbit“) 2023 m. derliui skyrė 93 balus iš 100, pabrėždamas „veržlius vaisių skonius su puikiai suderinta rūgštimi“, o Master Sommelier Cameron Douglas įvertino 87 balais, apibūdindamas vyną kaip „ryškų, vaisišką ir puikiai pagamintą“. Derinimas su Maistu Jūros Gėrybės ir Žuvis: Moliuskai, krevetės, austrės, balta žuvis, kalmarai. Ant grotelių keptos krevetės su česnaku ir citrina; midijos baltojo vyno padaže; orkaitėje keptas upėtakis su žolelėmis; jūros šukutės su pasiflorų padažu. Salotos ir Užkandžiai: Gaivios salotos, ožkos sūris, šparagai, vegetariški patiekalai. Vasariškos salotos su feta sūriu, arbūzu ir mėta; šparagai, apvynioti kumpiu; ožkos sūrio ir figų užtepėlė; humusas su šviežiomis daržovėmis. Sūriai: Jauni ir gaivūs sūriai. Ožkos pieno sūris; Feta sūris; Mozzarella.