12,50 €Kaina
18,99 €Kaina
14,50 €Kaina
16,50 €Kaina
14,50 €Kaina

Šimtametės Tradicijos „Château Fontenelles“ valdos įsikūrusios vaizdingo Perigoro regiono centre, ant plynaukštės Thenac pietvakariuose. Vynas čia gaminamas nuo 1827 metų , o dabartinis savininkas Nicolas Bourdil yra jau trečios kartos vyndarys. Vyninės pasididžiavimas – senesni nei 50 metų vynmedžiai, kurie duoda mažesnį, bet itin koncentruotą ir aukštos kokybės derlių. Klimatas ir Dirvožemis  Bergeracą nuo Atlanto skiria miškai, todėl klimatas šiek tiek sausesnis nei Bordo. Kalkingo molio dirvožemis ant Thenac plokščiakalnio gerai sulaiko drėgmę, o 120–150 m aukštis užtikrina ryškius paros temperatūrų svyravimus. Tokios sąlygos lemia lėtą cukraus kaupimąsi vynuogių uogose ir išraiškingą aromatą, tačiau išlaiko gaivias, vyną subalansuojančias rūgštis. Vynuogės ir Gamybos Metodas Bergerac Moelleux gaminamas iš kruopščiai atrinktų 60% Sémillon ir 40% Sauvignon Gris vynuogių, augančių senuose vynuogynuose. Vėlyvas derlius skynimas leidžia vynuogėms pasiekti optimalų brandumą. Po 30 valandų šaltos macerijos vyksta fermentacija kontroliuojamoje žemoje temperatūroje, maksimaliai išsaugant vaisių šviežumą ir elegantiškumą. Vėliau, vynas brandinamas ant smulkių nuosėdų (fine lees) iki pilstymo į butelius, kas suteikia papildomą kompleksiškumą ir kremišką tekstūrą. Vyno Charakteristikos Taurėje pastebėsite šiltą aukso geltonumo spalvą su medaus atspalviais. Aromate dominuoja išraiškingos tropinių vaisių natos – ananasų, melionų, persikų ir abrikosų, harmoningai papildytos medaus ir baltųjų gėlių niuansais. Sémillon suteikia šiltus tropinių vaisių aromatus ir subtilią medaus užuominą, o Sauvignon Gris papildo gėlių aromatais su delikačiu muskato akcentu. Burnoje vynas atsiskleidžia kaip kremiškas, švelnios tekstūros, su maloniu saldumu, kuris niekada netampa lipniu ar sunkiu. Derinimo su Maistu Rekomendacijos Château Les Fontenelles Bergerac Moelleux dera su vaisiniais desertais - abrikosų pyragu, keptais obuoliais su jogurto padažu. Išskirtinai tinka prie mėlynojo pelėsio sūrių, foie gras ar kaip elegantiškos vakarienės digestyvas. Vynas taip pat dera su rytietiškais patiekalais, pagardintais pikantiškas ar saldžias prieskoniais. Rekomenduojama vengti derinti su šokoladiniais desertais. Optimalus patiekimo temperatūra - 8-10°C.

9,90 €Kaina